Балик з оселедця

Балик з оселедця
Це оригінальна страва готується швидко, а завдяки природній жирності і м'ясності оселедця, закуска виходить відмінною навіть якщо вам довелося готувати її вперше.

Як зробити балик з оселедця – рецепт


Приготування такого рибного балика – процес настільки простий, що вам навіть не потрібно дотримуватися якихось певних пропорцій. Нижче ми розберемо як приготувати балик з каспійської оселедця.
Купіть середню тушку цілої свіжої оселедця в будь-рибному магазині і розморозьте її. Очистіть рибу від луски, добре промийте і випатрайте, розпоровши не черево оселедця, а зробивши надріз з боку спини. Сполоснувши тушку зсередини, виконайте ще й кілька неглибоких надрізів на м'якоті вздовж спинної частини, а потім щедро присипте її сіллю. Сіль неодмінно засипають і в зябра, щоб дезінфікувати їх і уникнути початку гниття.
Тепер оселедець необхідно знову скласти разом, повернувши їй колишній вигляд, і залишити в прохолоді для просолення, приблизно на пару годин. По завершенні відведеного часу тушки обполіскують від надлишків солі і обсушують, обертають подвійним шаром марлі і підвішують над палючим сонцем, приблизно на 2-25 години. По закінченні часу риба буде готова.
Якщо ви не знаєте, як зберігати балик з оселедця, то нічого простіше не придумаєш. Досить просто обернути повяленную рибку папером і відправити у морозильну камеру. Свіжий ж балик також зберігають в папері, але не більше пари днів.

Балик з волзької оселедця в домашніх умовах


Почати, як зазвичай, слід з підготовки самої риби. Тушку оселедця очищають, промивають і відрізають голову. Рибу розрізають з боку хребта і потрошать. М'якоть звільняють від великих кісток, дрібні, зазвичай,
Балик з оселедця
розкладаються при засолюванні. Підготовлені оселедцеві тушки розкривають «метеликом», обсушують і добре присипають сіллю. Тепер залишається лише дати рибі полежати протягом 2 годин засолювання. Далі оселедець додатково споліскують, видаляючи залишилися соляні кристали, злегка підсушують і обгортають марлею. Підготовлену оселедець залишають в сухості на протязі, приблизно на добу.
Для подання такої балик нарізається сантиметровими шматочками, впоперек (щоб розламати можливі залишки кісток). Сервірують балик окремо або з гарячими гарнірами з овочів, наприклад, картоплі.
Додав: admin | 23-09-2016, 10:17
Переглядів: 52