Розсіл для оселедця
Солона рибка – прекрасна російська закуска, яку подають на стіл разом з відварною картоплею . Сьогодні ми розповімо вам, як смачно засолити оселедець в розсолі в домашніх умовах різними способами.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 660 мл;
сіль йодована – 15 г;
цукор білий – 10 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати розсіл, оселедець обробляємо, потрошимо і викладаємо в скляну ємність. Потім наповнюємо каструлю холодної фільтрованої водою, кидаємо необхідну кількість солі та цукру. Гарненько розмішуємо ложкою до повного розчинення всіх кристалів, і нагріваємо рідину до закипання. Далі розсіл охолоджуємо до кімнатної температури і акуратно виливаємо у посуд з рибою. Залишаємо заготовку на 1 годину, а потім виймаємо ємність в холодильник приблизно на 3 дні. Після рибку нарізаємо скибочками, викладаємо на тарілку і поливаємо за бажанням рослинним маслом.
Інгредієнти:
вода – 990 мл;
сіль – 25 г;
цукор – 10 г;
чорний перець – 10 горошин;
сухий лист лавровий – 4 шт.;
суха гвоздика – 5 шт.
Приготування
А ось ще один спосіб, як зробити розсіл для оселедця. Для початку рибу розморожуємо, ретельно промиваємо, видаляємо зябра і викладаємо в скляну ємність, призначену для засолювання.
У каструлі кип'ятимо фільтровану воду, розчиняємо в ній сіль, білий цукор і кидаємо всі спеції: суху гвоздику, лаврові листочки і горошини чорного перцю. Ретельно перемішуємо і знову доводимо рідину до закипання, помішуючи ложкою. Далі рідина остуджуємо і виливаємо у підготовлену раніше оселедець. Залишаємо рибу на одну годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник для засолювання приблизно на 3-5 днів.
Інгредієнти:
гірчиця домашня – 20 мл;
вода – 990 мл;
сіль йодована – 45 г;
цукор – 30 г;
коріандр в зернах – 10 г;
свіжа зелень – за смаком;
сухий кріп – 5 г;
лавровий лист – 10 шт;
чорний перець – 5 горошин.
Приготування
Для початку розморожуємо рибу, акуратно видаляємо зябра, промиваємо в холодній воді, обсушуємо і змащуємо з усіх боків домашньої гірчицею. Гарненько перемішуємо, знову кип'ятимо і остуджуємо розсіл до кімнатної температури. Потім заливаємо їм підготовлені тушки і залишаємо приблизно на 2 години. Після цього прибираємо на 2 дні в холодильник, а потім подаємо в якості закуски на стіл.
Розсіл для оселедця
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати розсіл, оселедець обробляємо, потрошимо і викладаємо в скляну ємність. Потім наповнюємо каструлю холодної фільтрованої водою, кидаємо необхідну кількість солі та цукру. Гарненько розмішуємо ложкою до повного розчинення всіх кристалів, і нагріваємо рідину до закипання. Далі розсіл охолоджуємо до кімнатної температури і акуратно виливаємо у посуд з рибою. Залишаємо заготовку на 1 годину, а потім виймаємо ємність в холодильник приблизно на 3 дні. Після рибку нарізаємо скибочками, викладаємо на тарілку і поливаємо за бажанням рослинним маслом.
Розсіл для оселедця пряного посолу
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один спосіб, як зробити розсіл для оселедця. Для початку рибу розморожуємо, ретельно промиваємо, видаляємо зябра і викладаємо в скляну ємність, призначену для засолювання.
У каструлі кип'ятимо фільтровану воду, розчиняємо в ній сіль, білий цукор і кидаємо всі спеції: суху гвоздику, лаврові листочки і горошини чорного перцю. Ретельно перемішуємо і знову доводимо рідину до закипання, помішуючи ложкою. Далі рідина остуджуємо і виливаємо у підготовлену раніше оселедець. Залишаємо рибу на одну годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник для засолювання приблизно на 3-5 днів.
Пряний розсіл для оселедця з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Для початку розморожуємо рибу, акуратно видаляємо зябра, промиваємо в холодній воді, обсушуємо і змащуємо з усіх боків домашньої гірчицею. Гарненько перемішуємо, знову кип'ятимо і остуджуємо розсіл до кімнатної температури. Потім заливаємо їм підготовлені тушки і залишаємо приблизно на 2 години. Після цього прибираємо на 2 дні в холодильник, а потім подаємо в якості закуски на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малосольна оселедець в домашніх умовах
Побалувати себе солоною рибкою багато люблять і під час святкового застілля і за буденним обідом. Ось тільки не всіх влаштовує якість оселедця, яку
Засолювання оселедця в розсолі по-домашньому
Справжні цінителі солоної оселедця давно перестали купувати готовий продукт в магазині. Пропонуємо приєднатися до їх числа і навчитися солити рибу
Засолювання оселедця в домашніх умовах - рецепти
Цю закуску по праву можна назвати найпопулярнішою у російській меню. Оселедець подають і в ресторані, і вдома у тісній дружній компанії. І, звичайно,
Дуже смачний солоний оселедець в домашніх умовах
Напевно кожен любитель солоного оселедця стикався з неякісним продуктом, купленим в маркеті. Тому є сенс засолити цю рибу власноруч. Далі підкажемо
Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
Багато помічають, що купивши готову солону оселедець, в результаті отримують зовсім не якісний продукт. Тому ідеальне рішення впоратися з цією
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити