Солона рибка – прекрасна російська закуска, яку подають на стіл разом з відварною картоплею . Сьогодні ми розповімо вам, як смачно засолити оселедець в розсолі в домашніх умовах різними способами.
Розсіл для оселедця
Інгредієнти: вода фільтрована – 660 мл; сіль йодована – 15 г; цукор білий – 10 р. Приготування Перед тим, як приготувати розсіл, оселедець обробляємо, потрошимо і викладаємо в скляну ємність. Потім наповнюємо каструлю холодної фільтрованої водою, кидаємо необхідну кількість солі та цукру. Гарненько розмішуємо ложкою до повного розчинення всіх кристалів, і нагріваємо рідину до закипання. Далі розсіл охолоджуємо до кімнатної температури і акуратно виливаємо у посуд з рибою. Залишаємо заготовку на 1 годину, а потім виймаємо ємність в холодильник приблизно на 3 дні. Після рибку нарізаємо скибочками, викладаємо на тарілку і поливаємо за бажанням рослинним маслом.
Розсіл для оселедця пряного посолу
Інгредієнти: вода – 990 мл; сіль – 25 г; цукор – 10 г; чорний перець – 10 горошин; сухий лист лавровий – 4 шт.; суха гвоздика – 5 шт. Приготування А ось ще один спосіб, як зробити розсіл для оселедця. Для початку рибу розморожуємо, ретельно промиваємо, видаляємо зябра і викладаємо в скляну ємність, призначену для засолювання.
У каструлі кип'ятимо фільтровану воду, розчиняємо в ній сіль, білий цукор і кидаємо всі спеції: суху гвоздику, лаврові листочки і горошини чорного перцю. Ретельно перемішуємо і знову доводимо рідину до закипання, помішуючи ложкою. Далі рідина остуджуємо і виливаємо у підготовлену раніше оселедець. Залишаємо рибу на одну годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник для засолювання приблизно на 3-5 днів.
Пряний розсіл для оселедця з гірчицею
Інгредієнти: гірчиця домашня – 20 мл; вода – 990 мл; сіль йодована – 45 г; цукор – 30 г; коріандр в зернах – 10 г; свіжа зелень – за смаком; сухий кріп – 5 г; лавровий лист – 10 шт; чорний перець – 5 горошин. Приготування Для початку розморожуємо рибу, акуратно видаляємо зябра, промиваємо в холодній воді, обсушуємо і змащуємо з усіх боків домашньої гірчицею. Гарненько перемішуємо, знову кип'ятимо і остуджуємо розсіл до кімнатної температури. Потім заливаємо їм підготовлені тушки і залишаємо приблизно на 2 години. Після цього прибираємо на 2 дні в холодильник, а потім подаємо в якості закуски на стіл.