» » Кавунове варення з м'якоті – рецепт

Кавунове варення з м'якоті – рецепт

Кавунове варення з м'якоті – рецепт
Мало хто не чув про варення з кірок кавуна шкода адже викидати продукт, особливо якщо за нього заплачено гроші. А от варення з кавунової м'якоті варять рідше. По-перше, хочеться отримати максимум користі від вживання в сезон соковитої м'якоті цієї ягоди, а по-друге, з водянистого кавуна зварити варення непросто.
Простіше простого
Саме складне – зварити щось на зразок густого сиропу приємного ніжно-червоного відтінку, в якому будуть плавати солодкі, тануть у роті ароматні шматочки. Готується таке кавунове варення з м'якоті в мультиварці.
Інгредієнти:

  • стиглий середнього розміру кавун – близько 5-6 кг;

  • цукор білий вітчизняний рафінований – 3-35 кг;

  • ванілін – 20 р.


  • Приготування
    Акуратно розбираємо кавун – зрізаємо кірки так, щоб не залишалося білої частини, вибираємо кісточки, ріжемо м'якоть на скибочки. Вони не повинні бути маленькими, адже кавун сильно уварюється. Закладаємо шматочки і весь сік, який виділиться при нарізці, в чашу мультиварки, насипаємо цукор і залишаємо на пару годин, щоб цукор намок і як слід просочився соком. Далі в режимі «Гасіння» встановлюємо час на 40 хвилин, іноді перемішуючи, готуємо наше кавунове варення з м'якоті, рецепт, як бачите, досить простий. В кінці додаємо ванілін, розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо.
    Якщо мультиварки немає
    Якщо таким корисним кухонним пристосуванням ви ще не обзавелися, варіть варення в мисці або товстостінній каструлі.
    Інгредієнти:

  • невеликі (по 2 кг приблизно) кавуни з тонкою шкіркою – 3 шт.;

  • цукровий пісок виробництва країн СНД – 4 кг;

  • пектиносодержащая добавка («Конфитюрка», «Квиттин») – 4 пакетики.


  • Приготування
    Щоб зварити більш густе варення з кавунової м'якоті на зиму, рецепти додають загусники, наприклад, желатин, агар-агар або пектин. Виходить більше схоже на звичне нам варення з меншою кількістю сиропу. Розбираємо наші арбузики на невеликі шматочки, виймаємо кісточки і зрізаємо шкірку. Засипаємо цукром і чекаємо пару годин. Ставимо варення на вогонь, а коли воно закипить, додаємо пектин. Вариться таке ласощі зовсім недовго – 5 хвилин, і закатуємо.
    Все в справу
    Ну, а якщо він все ж таки не так багато, а порадувати себе взимку смачненьким хочеться, варимо інше кавунове варення, використовуємо рецепт з кірок і м'якоті.
    Інгредієнти:

  • кавун тонкокорый – 5-6 кг;

  • желатин швидкорозчинний – 3-4 пластинки;

  • цукровий пісок білий вітчизняний – 3 кг.


  • Приготування
    Кавун нарізаємо на скибочки, видаляємо кісточки, окремо нарізаємо червону соковиту м'якоть, окремо – білу частину кірок. Зелену шкірку зрізаємо, вона не знадобиться. Білі шматочки засипаємо цукром і на малому вогні варимо близько чверті години, остуджуємо, повторюємо процес, додавши червону частину кавуна. Вимикаємо варення, додаємо желатин і, помішуючи, розчиняємо його. Смачне варення готове.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:14
    Переглядів: 78