Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бренді і коньяк - в чому різниця?

Бренді і коньяк - в чому різниця?

23-09-2016, 10:08
1 521
Бренді і коньяк - в чому різниця?
Дуже часто можна почути твердження, що коньяк і бренді практично один і той же напій, відрізняється тільки назвою. А багато абсолютно переконані в тому, що один напій є просто різновидом іншого. Чи це Так, ми сьогодні розглянемо в нашій статті.

Чим відрізняється бренді від коньяку?


Насправді різниця між коньяком і бренді відчутна. Відмітна особливість коньяку в його стандартної фортеці, яка повинна бути на рівні сорока градусів. Зміст алкоголю в бренді може варіюватися від сорока до сімдесяти двох градусів.
Смакові якості даних напоїв визначаються не тільки фортецею. Коньяк є продуктом переробки певних сортів тільки білого винограду, а для виробництва коньяку використовують найрізноманітніші фрукти і ягоди. Коньячний спирт одержують шляхом подвійної перегонки, після чого тривало витримують його в обов'язковому порядку в дубових бочках, що визначає кінцевий смак і якість алкогольного напою. Чим довше витримка, тим більше цінний продукт, але як мінімум напій повинен настоюватися три роки. Завдяки такому прийому коньяк набуває характерний йому насичений колір і тонкий аромат і смак.
Для отримання бренді перебродив фруктовий сік дистилюють (переганяють) на відміну від коньяку один раз і для надання особливих смакових якостей часто додають в напій карамель, а для кращого зовнішнього вигляду барвники. Дубові бочки для виробництва даного виду алкоголю не використовують і термін витримки порівняно з коньяком не настільки принципове. Достатньо щоб від моменту виробництва до розливу та реалізації пройшло не менше півроку.
Для виробництва бренді на відміну від коньяку немає чіткого встановленого регламенту, тому серед цього виду алкоголю можна частіше зустріти напої невисокої якості.

Що краще, бренді або коньяк?


Не можна однозначно відповісти на питання, що ж все таки краще, коньяк або бренді. Адже насправді все залежить від того, якої якості вибраний вами той або інший продукт і, звичайно ж, від ваших смакових уподобань. Комусь до душі благородний витриманий коньяк, а хтось буде в захваті від дещо інший фруктової нотки бренді або від більшої міцності даного алкогольного напою.

Яка різниця між різновидами бренді і коньяку?


Враховуючи викладені вище факти, ви вже приблизно маєте уявлення, в чому різниця між коньяком і бренді. Коньяк-напій родом з Франції, зроблений з білого винограду з урахуванням дотримання строго регламенту виробництва, має відмінність в основному тільки по термінах витримки. Як ми вже згадували, чим довше він зберігався до реалізації в дубових бочках, тим якісніше і смачніше напій в результаті. Термін витримки даного продукту виробники вказують, як правило, на етикетці кількістю зірок. Три зірки говорять про те, що коньяк був витриманий мінімально необхідні три роки. Якщо ж на етикетці вказані п'ять або сім зірочок, то такий напій буде більш насичений, так як настоювався в дубових ємностях п'ять або сім років відповідно.
В залежності від того, що покладено в основу для приготування бренді, напій може мати різні назви.
Бренді і коньяк - в чому різниця?
Так, наприклад, якщо алкоголь був зроблений з яблук або яблучного соку , то він буде називатися «Кальвадос». На вишневому ж соку бренді буде називатися «Кіршвассер», а малиновому – «Фрамбуаз». Якщо ж для виробництва бренді використовується виноград, виноградний сік або вино, то в такому випадку напій може мати назву «Граппа» і «Чача», в залежності від основи та технології її переробки.
Як бачите, коньяк із-за особливостей технології приготування має набагато менше різновидів, на відміну від бренді, яке має масу додаткових назв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коньяк в домашніх умовах
Коньяк в домашніх умовах
Приготування домашнього коньяку з нуля – тривала і непроста задача, але завжди виправдовує витрати сил і часу, завдяки прекрасному підсумкового
Чим закушують коньяк?
Чим закушують коньяк?
У багатьох країнах не прийнято закушувати коньяк, проте в нашій країні склалися певні традиції, які немає сенсу ігнорувати. І якщо все ж постало
З чого роблять коньяк?
З чого роблять коньяк?
Ні для кого не секрет, що коньяк є одним з найбільш благородних і дорогих напоїв. Але що ж робить його таким? Може бути сировина з якого його
«Коньяк» самогону
«Коньяк» самогону
Коньяк - це міцний алкогольний напій, який робиться з певних сортів виноградного вина за особливою технологією. А сьогодні ми детально розповімо, як
Як зробити коньяк з спирту?
Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже
Грог з коньяком
Грог з коньяком
Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова