Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коньяк в домашніх умовах

Коньяк в домашніх умовах

22-09-2016, 20:56
1 366
Коньяк в домашніх умовах
Приготування алкоголю в домашніх умовах, як правило, процес не дуже складний, але це твердження не стосується коньяків. Нижче ми розповімо про тонкощі приготування коньяку в домашніх умовах різними способами.

Рецепт коньяку в домашніх умовах


Справжній добротний виноградний коньяк особливо просто готувати тим, хто робив домашнє вино . Ми опустимо технологію приготування вина, оскільки не раз описували її в інших матеріалах, і перейдемо відразу до перегонці виноматеріалу.
З допомогою самогонного апарату вино переганяють, виливаючи перші 70 мл – вони містять багато шкідливих речовин – іншу частину зливають до падіння фортеці до 30 градусів. Далі сировину розбавляють водою в рівній пропорції і повторюють перегонку за аналогічною схемою ще двічі. На виході виходить чистий спирт.
Тепер переходимо до приготування коньяку в домашніх умовах з самогону на дубових друзках. Зрозуміло, якщо у вас є можливість придбати дубову бочку – пускайте в хід її. В іншому випадку можна обійтися і дубовими кілочками. Дуб рубають на брусочки товщиною в півсантиметра, укладають у банки і вливають повторно розведений до 42 градусів дистилят. Напій наполягають від півроку в підвалі.
Настоявшийся коньяк карамелизируют для додання більш м'якого смаку і вираженого кольору. Для колера 100 мл води змішують зі 100 грамами цукру і ставлять на плиту варитися до одержання кольору міцного чаю. Далі сироп охолоджують, вливають 30 мл води і 100 мл коньяку, всипають 4-5 крупинок лимонної кислоти і розводять затверділу карамель. Подібним колером коньяк підфарбовують по краплях до досягнення бажаного відтінку.

Приготування коньяку в домашніх умовах зі спирту


Інгредієнти:

  • спирт - 980 мл;

  • кора дуба - 15 г;

  • щіпка ваніліну;

  • цукор - 25 г;

  • чай листовий - 10 г;

  • щіпка меленого мускату.


  • Приготування
    Першим ділом прийнято готувати карамель, для якої цукор джгут до карамельного кольору при помішуванні, а потім вливають до горілці і відправляють слідом всі інші інгредієнти. Потім ємність з напоєм закривають, інгредієнти добре збовтують і залишають коньяк на місяць у прохолоді. Після настоювання напій проціджують через ватно-марлевий фільтр.
    Якщо чистого спирту під рукою не знайшлося, то готуйте коньяк в домашніх умовах з горілки, тільки вибирайте самий перевірений і якісний алкогольний продукт.

    Як приготувати коньяк з чорносливу в домашніх умовах?


    Одним з найшвидших способів приготування коньяку вважається цей. В межах такої технології горілкою заливають ягоди чорносливу і прянощі, що дають приємні ароматичні відтінки, після расстойки завдовжки 8-10 днів, напій вже можна зливати з осаду.
    На виході, звичайно, марочного коньяку чекати не варто, але приємна альтернатива горілці, з м'яким смаком і легким пряним ароматом, гарантована.
    Інгредієнти:

  • горілка - 540 мл;

  • чорнослив - 5 шт.;
  • Коньяк в домашніх умовах

  • цукор - 5 г;

  • бутон гвоздики;

  • горошини запашного перцю - 2 шт.


  • Приготування
    Спеції розбийте товкачем або плоскою стороною ножа. Додайте всі до горілки, включаючи чорнослив і цукор. Перелив майбутній напій в чисту банку, залиште її під кришкою в прохолоді на 10 днів, не забуваючи збовтувати всі компоненти раз в 2-3 дня. Після, напій фільтрують, переливають у чисту ємність і залишають ще на 2-3 дні. Подають такий коньяк, довівши його до кімнатної температури.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коньяк з самогону в домашніх умовах - рецепт
    Коньяк з самогону в домашніх умовах - рецепт
    Ця стаття стане у пригоді любителям різних домашніх міцних напоїв. Пропонуємо трохи поекспериментувати і створити відмінний коньяк на основі
    Як зробити коньяк в домашніх умовах?
    Як зробити коньяк в домашніх умовах?
    З безлічі домашніх міцних напоїв, слід зазначити коньяк. Хоча його рецептура, смак, аромат і інші достоїнства далекі від оригіналу, все ж він
    Домашній коньяк з горілки
    Домашній коньяк з горілки
    Рецептів домашніх алкогольних напоїв неймовірне безліч і варто приділити особливу увагу виготовленню коньяку. Далі опишемо максимально зрозуміло
    Домашній коньяк з спирту
    Домашній коньяк з спирту
    Для справжніх поціновувачів коньяку домашній напій навряд чи замінить марочний. А для тих, хто в ньому не особливо розбирається, але цінує смачний і
    Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти
    Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти
    Домашній коньяк можливо не дуже схожий на покупної дорогий напій, але має свої особливості і чудово впишеться в меню урочистого застілля. Його можна
    Як зробити коньяк з спирту?
    Як зробити коньяк з спирту?
    Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже