Що приготувати з полуниці?
Зараз прийшла пора однією з ароматних ягід полуниці. Звичайно всі ми прагнемо її вдосталь наїстися та запастися вітамінами на весь рік. А для тих, хто отримав хороший урожай будинку хочемо розповісти, що можна швидко приготувати з полуниці і можливо навіть про запас.
Для того щоб джем напевно вийшов густий, краще використовувати природний загусник – пектин. По-іншому густоти можна домогтися довго виварюючи ягоди, але тоді втратимо масу вітамінів.
Інгредієнти:
цукор – 750 г;
полуниця – 1200 м;
пектин – 50 г;
лимонна кислота.
Приготування
Полуницю перебираємо, миємо і видаляємо плодоніжки, якщо трапляються дуже великі ягоди, то розрізаємо їх. Далі подрібнюємо заглибним блендером або за допомогою м'ясорубки. Якщо блендером, то можна відразу засипати половину цукру. В отримане пюре висипаємо цукор і пектин, ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Як тільки маса закипіла, робимо мінімальний вогонь і варимо буквально 5 хвилин. Якщо ягоди виявилися дуже солодкі, то додаємо дрібку лимонної кислоти, щоб смак не був приторно солодким, перемішуємо і розливаємо в стерильні баночки .
Для вареників підійде краще дрібна полуниця, тому що її простіше загортати в тісто.
Інгредієнти:
борошно – 0 6 кг;
кефір – 05 літра;
цукор – 50 г;
сода – 10 г;
сіль – 5 р;
полуниця.
Приготування
Соду додаємо в кефір і добре перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Розкачуємо його товщиною в 4 мм, вирізаємо склянкою кружечки, залишки збираємо і знову розгортаємо, так далі. У кожен оладок кладемо трохи цукру і полуничку або дві, добре защипуємо краю і кладемо в киплячу воду на 5 хвилин.
Інгредієнти:
полуниця – 400 г;
сметана – 300 г;
борошно – 270 г;
цукор – 135 г;
вершкове масло – 125 г;
яйце – 2 шт.;
ваніль.
Приготування
Масло для приготування беремо м'яке, борошна залишаємо 50 г для заливки, решту перетираємо з маслом і тридцятьма грамами цукру в крихту. Далі додаємо туди одне яйце і замішуємо тісто. Робимо з тіста коржик, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник. Полуницю миємо, чистимо, якщо велика – нарізаємо пластинками. Для начинки змішаємо сметану, цукор, одне яйце і ваніль. Гарненько перемішуємо начинку. Тісто дістаємо з холодильника, розгортаємо в пласт розміром як ваша форма і з запасом на борти. Викладаємо тісто, на нього рівномірним шаром розкладаємо полуницю і заливаємо сметанною масою. Ставимо випікатися на 50 хвилин при 180 градусах.
Тут потрібна целенькая, не переспевшая полуниця.
Інгредієнти:
шоколад – 200 г;
вершки 33% - 20 мл;
полуниця з плодоніжками.
Приготування
На паровій бані розтопити шоколад, додаємо вершки і перемішуємо поки все перетвориться в однорідну глазур. Полуницю моєму, і по черзі кожну опускаємо в шоколад. Можна вмочити в цукор, кокосову стружку або горішки. Викладаємо ягоди на пергамент і відправляємо застигати на холод.
Як приготувати джем з полуниці з цукром на зиму?
Для того щоб джем напевно вийшов густий, краще використовувати природний загусник – пектин. По-іншому густоти можна домогтися довго виварюючи ягоди, але тоді втратимо масу вітамінів.
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю перебираємо, миємо і видаляємо плодоніжки, якщо трапляються дуже великі ягоди, то розрізаємо їх. Далі подрібнюємо заглибним блендером або за допомогою м'ясорубки. Якщо блендером, то можна відразу засипати половину цукру. В отримане пюре висипаємо цукор і пектин, ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Як тільки маса закипіла, робимо мінімальний вогонь і варимо буквально 5 хвилин. Якщо ягоди виявилися дуже солодкі, то додаємо дрібку лимонної кислоти, щоб смак не був приторно солодким, перемішуємо і розливаємо в стерильні баночки .
Як приготувати вареники з полуницею?
Для вареників підійде краще дрібна полуниця, тому що її простіше загортати в тісто.
Інгредієнти:
Приготування
Соду додаємо в кефір і добре перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Розкачуємо його товщиною в 4 мм, вирізаємо склянкою кружечки, залишки збираємо і знову розгортаємо, так далі. У кожен оладок кладемо трохи цукру і полуничку або дві, добре защипуємо краю і кладемо в киплячу воду на 5 хвилин.
Як приготувати пиріг з полуницею?
Інгредієнти:
Приготування
Масло для приготування беремо м'яке, борошна залишаємо 50 г для заливки, решту перетираємо з маслом і тридцятьма грамами цукру в крихту. Далі додаємо туди одне яйце і замішуємо тісто. Робимо з тіста коржик, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник. Полуницю миємо, чистимо, якщо велика – нарізаємо пластинками. Для начинки змішаємо сметану, цукор, одне яйце і ваніль. Гарненько перемішуємо начинку. Тісто дістаємо з холодильника, розгортаємо в пласт розміром як ваша форма і з запасом на борти. Викладаємо тісто, на нього рівномірним шаром розкладаємо полуницю і заливаємо сметанною масою. Ставимо випікатися на 50 хвилин при 180 градусах.
Як приготувати полуницю в шоколаді?
Тут потрібна целенькая, не переспевшая полуниця.
Інгредієнти:
Приготування
На паровій бані розтопити шоколад, додаємо вершки і перемішуємо поки все перетвориться в однорідну глазур. Полуницю моєму, і по черзі кожну опускаємо в шоколад. Можна вмочити в цукор, кокосову стружку або горішки. Викладаємо ягоди на пергамент і відправляємо застигати на холод.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти з полуницею
Сезон дозрівання ягід дуже короткий і потрібно встигнути приготувати якомога більше різноманітних страв з ними. Далі опишемо, як можна
Що можна зробити з полуниці?
На завершення полуничного сезону потрібно встигнути зробити всілякі страви з участю цієї яскравої, шалено смачної ягоди. Розповімо, як пустити в хід
Полуниця на зиму - рецепти
Варіантів заготовки полуниці досить багато, але щоб вибрати ідеальний спосіб, потрібно спробувати кожен. Пропонуємо кілька цікавих методів збереження
Як приготувати конфітюр з полуниці?
Прекрасна альтернатива обридлому полуничній варенню - конфітюр. Звичайно поварити його доведеться трохи довше, але повірте, результат -
Як варити компот з полуниці?
Наспіла полуниця. Аромат червоних ягід спокушає негайно набрати мисочку стиглої полуниці і радіти сонечку і смачним вітамінів. Можна просто їсти