» » Що можна зробити з полуниці?

Що можна зробити з полуниці?

Що можна зробити з полуниці?
Полуниця – ягода досить яскрава, не тільки за кольором, але і на смак. Тому щоб ви не приготували з неї або з додаванням страва буде мати такий же яскравий смак і аромат. А тим більше в сезон цих чудових ягід, наситившись її свіжим смаком, можна спробувати її в різних варіантах приготування. Зараз ми розповімо, що смачного можна зробити з полуниці.
Як зробити вареники з полуницею?
Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;

  • полуниця –

  • цукор – 250 г;

  • борошно – 800 г;

  • сода – 10 г;

  • сіль – 5 р;

  • ваніль.


  • Приготування
    Кефір трохи нагріваємо і додаємо до нього соду, залишаємо на пару хвилин. Потім додаємо 50 г цукру, сіль. Просіваємо борошно і виливаємо туди кефір, замішуємо не круте тісто і даємо йому відпочити півгодинки. Ділимо його на частини для зручності, робимо ковбаски і нарізаємо на шматочки кожну ковбаску і робимо з цих шматочків коржі. Розкачуємо не дуже тонко і поклавши на кожну корж викладаємо ягоди і трохи цукру, ліпимо вареник, з'єднуючи краю. Варити їх краще всього на пару, але можна і звичайним способом.
    Як зробити варення з полуниці?
    Користуючись даними пропорціями можна приготувати як класичне варення, так і зробити джем з полуниці.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 1200 м;

  • цукор – 1 кг;

  • лимонний сік – 40 мл


  • Приготування
    Важливо на самому початку добре промити ягоди, а потім ретельно очистити їх від плодоніжок. Якщо це буде джем, то можна відразу перетворити ягоди блендером в пюре. Засипаємо цукор, залишаємо на пару годин, потім додаємо сік лимона і ставимо на плиту. Після закипання варимо 15 хвилин, для джему цього цілком достатньо і його можна розкладати по заздалегідь стерилізованим банкам. Якщо це цілі ягоди, то через 6 годин ще раз проварюємо і вже потім закриваємо в банки.
    Як зробити коктейль з полуниці?
    У спекотний літній день можна побалувати себе ось таким освіжаючим і швидким коктейлем.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 200 г;

  • ківі – 1 шт.;

  • м'ята – 1 гілочка;

  • лід – 100 г;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Миту і очищену полуницю кладемо в блендер разом з цукром, м'ятою і льодом. Ківі розрізаємо навпіл і столовою ложкою виймаємо м'якоть з половинок, додаємо її до решти продуктів і збиваємо.
    Як зробити вино з полуниці
    Полуничне вино надзвичайно ароматне та смачне і робиться не клопітно, тому якщо у вас вдався урожай обов'язково спробуйте його приготувати.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 3 кг;

  • цукор – 15 кг;

  • вода – 2 л;

  • родзинки – 20 р.


  • Приготування
    Полуницю добре промиваємо, чистимо від плодоніжок і трохи помнем товкачиком, щоб ягоди пустили сік. У великий бутель наливаємо воду, додаємо цукор, родзинки для кращого бродіння і полуницю. Гарненько перемішуємо, шийку закриваємо марлею і поставити бродити днів на 5 краще в тепле місце. Ємність повинна бути не повною, оскільки при бродінні може перелитися через верх. Через 5-7 днів відціджуємо рідина від гущі, за бажанням можна додати ще цукру, тоді вино буде солодший. Ємність знову ж наповнюємо не до верху і ставимо під гідрозатвор. Так вино буде бродити 30-50 днів, якщо ви побачите, що повітря вже не виходить, значить бродіння закінчено. Переливаємо в іншу чисту ємність, бажано до верху, щоб не було контакту з повітрям і витримуємо в погребі чи холодильнику не менше 60 днів, поки не перестане випадати осад. Тоді можна процідити і розлити по пляшках.
    Як зробити морозиво з полуниці?
    Для цього рецепта відмінно підійде і заморожена полуниця, тоді класти лід вже не потрібно.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 340 г;

  • ананасовий сік – 50 мл;
  • Що можна зробити з полуниці?

  • згущене молоко – 120 мл;

  • лід – 60 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Полуницю миємо, чистимо і кладемо в чашу блендера разом з соком, згущеним молоком і ваніллю, добре все подрібнюємо в пюре. Лід нам потрібен у вигляді крихти, тому, якщо він у вас великими шматками просто розігрійте його. Відправляємо також в чашу до полуничної масі і збиваємо, розкладаємо по формах або в контейнер, якщо потім ви будете подавати його порційно в креманках і ставимо заморожуватися на 4 години.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:37
    Переглядів: 80