Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати мак для рулету?

Як приготувати мак для рулету?

23-09-2016, 09:40
893
Як приготувати мак для рулету?
Пристрасть до випічці з маком у більшості її шанувальників досить обґрунтована. Вироби з таким наповненням неймовірно ароматні, смачні й апетитні. Але мало хто знає, що мак, крім своїх смакових якостей, має також масою корисних властивостей. Так, наприклад, містяться в зернах маку жирні кислоти омега-6 омега-9 і омега-3 запобігають розвитку атеросклерозу і захворювань серця, а левова частка вітамінів А, D, Е, В3 а також білка і кальцію сприяють зміцненню нервової системи і опорно-рухового апарату, нормалізують обмін речовин і регулюють вміст в організмі холестерину.
Таким чином, насолоджуючись рулетом з маком, ми поєднуємо приємне з корисним. Але головне знати міру і не вживати солодку випічку у другій половині дня, щоб не нашкодити фігурі.
Ми сьогодні розглянемо в наших рецептах, як правильно приготувати мак для рулету, щоб виріб з нього вийшли дійсно смачними і корисними.

Як правильно запарити мак і зробити з нього начинку для рулету?


Інгредієнти:

  • мак – 480 м;

  • масло вершкове – 90 г;

  • цукровий пісок -140 г;

  • мед – 85 м;

  • молоко – 240 мл


  • Приготування
    Першим ділом промиваємо мак ретельно, а потім заливаємо підігрітою до кипіння водичкою хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу оновлюємо воду, знову залив мак в мисці окропом і залишивши його ще на десять хвилин распариваться.
    По закінченні часу змішуємо віджатий від вологи мак з цукровим піском і проворачиваем три рази через м'ясорубку. Тепер поміщаємо макову масу в каструлю або сотейник, додаємо молоко, мед і вершкове масло, ставимо посудину на плиту і уварюють на помірному вогні протягом приблизно сорока хвилин або до випаровування вологи.
    Перед тим як формувати рулет, підготовлене макове наповнення необхідно остудити до кімнатної температури.

    Як підготувати мак для рулету і зварити його без молока?



  • мак – 280 м;

  • горіхи і родзинки (за бажанням) – за смаком;

  • цукровий пісок – 140 р.


  • Приготування
    Макову начинку для рулету можна приготувати і без молока. Для цього ретельно промиваємо мак, кілька разів змінивши воду, а потім заливаємо окропом і залишаємо хвилин на десять настоятися. Після цього маємо посудину з заготівлею на плиті, додаємо цукровий пісок і після закипання приварюють протягом семи хвилин, помішуючи. Тепер даємо макової масі трохи охолонути, і пробиваємо її блендером, додавши в процесі горіхи подрібнені. За бажанням можна додати також в начинку для рулету промитий і розпарений трохи родзинки.

    Як зварити мак для рулету з манкою?


    Інгредієнти:

  • мак – 260 г;

  • вода фільтрована або цільне молоко – 420 мл;

  • цукровий пісок – 140 г;

  • крупа манна – 50 р.


  • Приготування
    Начинку з маку для рулету можна приготувати без додаткового перемелювання з допомогою м'ясорубки або блендера. Для цього ретельно промитий мак трохи віджимаємо, заливаємо фільтрованою водою або цільним молоком і ставимо на конфорки плити на середній вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо, зменшуємо жар під ємністю з маком до самого мінімального і варимо масу, помішуючи, протягом години. Тепер всипаємо манну крупу, перемішуючи при цьому мак інтенсивно, проварюємо ще пару хвилин, знімаємо з вогню й даємо готової начинці охолонути.

    Як заварити перемелений мак для рулету?


    Інгредієнти:

  • мак – 440 г;

  • цукровий пісок -320 г;

  • молоко – 220 мл
  • Як приготувати мак для рулету?


    Приготування
    Даний варіант приготування начинки для рулету з маком передбачає запарювання вже подрібнених зерен. Для його реалізації промитий ретельно і віджатий мак подрібнюємо за допомогою спеціальної млина або ємності блендера. Можна також просто розтерти його в макітрі або пропустити три рази через м'ясорубку з дрібною решіткою. Тепер змішуємо макову масу з цукровим піском, заливаємо підігрітим до кипіння молочком і закутуємо на кілька годин. Якщо начинка виявилася в підсумку трохи рідкуватий, можна віджати її трохи або додати в неї для загустіння трохи перемелених горіхів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Великодній рулет
    Великодній рулет
    Чудовим варіантом пасхальної випічки, крім пасок, є рулет, який звичайно наповнюють маковою начинкою та іншими цікавими компонентами. Далі описаний
    Начинка з маку для рулету
    Начинка з маку для рулету
    Солодка макова начинка – ідеальний наповнювач для домашньої випічки, включаючи не тільки булочки та пироги, але і класичні дріжджові рулети. І щоб
    Горіхова начинка для рулету
    Горіхова начинка для рулету
    Особливо смачною і ароматною виходить домашня випічка з горіховим наповненням. Однак і тут є деякі особливості. Пропонуємо розібратися в тонкощах
    Випічка з маком
    Випічка з маком
    Випічка з маком - особливий варіант ласощі. Такі вироби виходять дуже солодкими та дивовижно красивими. Далі підкажемо, як правильно підготувати
    Тісто для рулету з маком
    Тісто для рулету з маком
    Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
    Рулет з маком з листкового тіста
    Рулет з маком з листкового тіста
    Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому