Як приготувати мак для рулету?
Пристрасть до випічці з маком у більшості її шанувальників досить обґрунтована. Вироби з таким наповненням неймовірно ароматні, смачні й апетитні. Але мало хто знає, що мак, крім своїх смакових якостей, має також масою корисних властивостей. Так, наприклад, містяться в зернах маку жирні кислоти омега-6 омега-9 і омега-3 запобігають розвитку атеросклерозу і захворювань серця, а левова частка вітамінів А, D, Е, В3 а також білка і кальцію сприяють зміцненню нервової системи і опорно-рухового апарату, нормалізують обмін речовин і регулюють вміст в організмі холестерину.
Таким чином, насолоджуючись рулетом з маком, ми поєднуємо приємне з корисним. Але головне знати міру і не вживати солодку випічку у другій половині дня, щоб не нашкодити фігурі.
Ми сьогодні розглянемо в наших рецептах, як правильно приготувати мак для рулету, щоб виріб з нього вийшли дійсно смачними і корисними.
Інгредієнти:
мак – 480 м;
масло вершкове – 90 г;
цукровий пісок -140 г;
мед – 85 м;
молоко – 240 мл
Приготування
Першим ділом промиваємо мак ретельно, а потім заливаємо підігрітою до кипіння водичкою хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу оновлюємо воду, знову залив мак в мисці окропом і залишивши його ще на десять хвилин распариваться.
По закінченні часу змішуємо віджатий від вологи мак з цукровим піском і проворачиваем три рази через м'ясорубку. Тепер поміщаємо макову масу в каструлю або сотейник, додаємо молоко, мед і вершкове масло, ставимо посудину на плиту і уварюють на помірному вогні протягом приблизно сорока хвилин або до випаровування вологи.
Перед тим як формувати рулет, підготовлене макове наповнення необхідно остудити до кімнатної температури.
мак – 280 м;
горіхи і родзинки (за бажанням) – за смаком;
цукровий пісок – 140 р.
Приготування
Макову начинку для рулету можна приготувати і без молока. Для цього ретельно промиваємо мак, кілька разів змінивши воду, а потім заливаємо окропом і залишаємо хвилин на десять настоятися. Після цього маємо посудину з заготівлею на плиті, додаємо цукровий пісок і після закипання приварюють протягом семи хвилин, помішуючи. Тепер даємо макової масі трохи охолонути, і пробиваємо її блендером, додавши в процесі горіхи подрібнені. За бажанням можна додати також в начинку для рулету промитий і розпарений трохи родзинки.
Інгредієнти:
мак – 260 г;
вода фільтрована або цільне молоко – 420 мл;
цукровий пісок – 140 г;
крупа манна – 50 р.
Приготування
Начинку з маку для рулету можна приготувати без додаткового перемелювання з допомогою м'ясорубки або блендера. Для цього ретельно промитий мак трохи віджимаємо, заливаємо фільтрованою водою або цільним молоком і ставимо на конфорки плити на середній вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо, зменшуємо жар під ємністю з маком до самого мінімального і варимо масу, помішуючи, протягом години. Тепер всипаємо манну крупу, перемішуючи при цьому мак інтенсивно, проварюємо ще пару хвилин, знімаємо з вогню й даємо готової начинці охолонути.
Інгредієнти:
мак – 440 г;
цукровий пісок -320 г;
молоко – 220 мл
Приготування
Даний варіант приготування начинки для рулету з маком передбачає запарювання вже подрібнених зерен. Для його реалізації промитий ретельно і віджатий мак подрібнюємо за допомогою спеціальної млина або ємності блендера. Можна також просто розтерти його в макітрі або пропустити три рази через м'ясорубку з дрібною решіткою. Тепер змішуємо макову масу з цукровим піском, заливаємо підігрітим до кипіння молочком і закутуємо на кілька годин. Якщо начинка виявилася в підсумку трохи рідкуватий, можна віджати її трохи або додати в неї для загустіння трохи перемелених горіхів.
Таким чином, насолоджуючись рулетом з маком, ми поєднуємо приємне з корисним. Але головне знати міру і не вживати солодку випічку у другій половині дня, щоб не нашкодити фігурі.
Ми сьогодні розглянемо в наших рецептах, як правильно приготувати мак для рулету, щоб виріб з нього вийшли дійсно смачними і корисними.
Як правильно запарити мак і зробити з нього начинку для рулету?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом промиваємо мак ретельно, а потім заливаємо підігрітою до кипіння водичкою хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу оновлюємо воду, знову залив мак в мисці окропом і залишивши його ще на десять хвилин распариваться.
По закінченні часу змішуємо віджатий від вологи мак з цукровим піском і проворачиваем три рази через м'ясорубку. Тепер поміщаємо макову масу в каструлю або сотейник, додаємо молоко, мед і вершкове масло, ставимо посудину на плиту і уварюють на помірному вогні протягом приблизно сорока хвилин або до випаровування вологи.
Перед тим як формувати рулет, підготовлене макове наповнення необхідно остудити до кімнатної температури.
Як підготувати мак для рулету і зварити його без молока?
Приготування
Макову начинку для рулету можна приготувати і без молока. Для цього ретельно промиваємо мак, кілька разів змінивши воду, а потім заливаємо окропом і залишаємо хвилин на десять настоятися. Після цього маємо посудину з заготівлею на плиті, додаємо цукровий пісок і після закипання приварюють протягом семи хвилин, помішуючи. Тепер даємо макової масі трохи охолонути, і пробиваємо її блендером, додавши в процесі горіхи подрібнені. За бажанням можна додати також в начинку для рулету промитий і розпарений трохи родзинки.
Як зварити мак для рулету з манкою?
Інгредієнти:
Приготування
Начинку з маку для рулету можна приготувати без додаткового перемелювання з допомогою м'ясорубки або блендера. Для цього ретельно промитий мак трохи віджимаємо, заливаємо фільтрованою водою або цільним молоком і ставимо на конфорки плити на середній вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо, зменшуємо жар під ємністю з маком до самого мінімального і варимо масу, помішуючи, протягом години. Тепер всипаємо манну крупу, перемішуючи при цьому мак інтенсивно, проварюємо ще пару хвилин, знімаємо з вогню й даємо готової начинці охолонути.
Як заварити перемелений мак для рулету?
Інгредієнти:
Приготування
Даний варіант приготування начинки для рулету з маком передбачає запарювання вже подрібнених зерен. Для його реалізації промитий ретельно і віджатий мак подрібнюємо за допомогою спеціальної млина або ємності блендера. Можна також просто розтерти його в макітрі або пропустити три рази через м'ясорубку з дрібною решіткою. Тепер змішуємо макову масу з цукровим піском, заливаємо підігрітим до кипіння молочком і закутуємо на кілька годин. Якщо начинка виявилася в підсумку трохи рідкуватий, можна віджати її трохи або додати в неї для загустіння трохи перемелених горіхів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Великодній рулет
Чудовим варіантом пасхальної випічки, крім пасок, є рулет, який звичайно наповнюють маковою начинкою та іншими цікавими компонентами. Далі описаний
Начинка з маку для рулету
Солодка макова начинка – ідеальний наповнювач для домашньої випічки, включаючи не тільки булочки та пироги, але і класичні дріжджові рулети. І щоб
Горіхова начинка для рулету
Особливо смачною і ароматною виходить домашня випічка з горіховим наповненням. Однак і тут є деякі особливості. Пропонуємо розібратися в тонкощах
Випічка з маком
Випічка з маком - особливий варіант ласощі. Такі вироби виходять дуже солодкими та дивовижно красивими. Далі підкажемо, як правильно підготувати
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому