Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Випічка з маком

Випічка з маком

22-09-2016, 14:11
1 480
Випічка з маком
Всім нам знаком з дитинства смак апетитною випічки з маком. Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування такого домашнього ласощі і розповімо, як правильно підготувати для нього макову начинку.

Начинка з маку для випічки - рецепт з родзинками і горіхами


[i] Інгредієнти: [/i]

  • мак – 255 г;

  • цукровий пісок – 90 г або по смаку;

  • родзинки без кісточок (за бажанням) – 85 г або по смаку;

  • горіхи подрібнені (за бажанням) – 65 г або по смаку.


  • [i] Приготування [/i]
    Для приготування макової начинки мак ретельно промиваємо, а потім заливаємо чистою водичкою, взявши на одну частину продукту приблизно півтори-дві частини рідини, і проварюємо на помірному вогні протягом п'яти хвилин. Після цього прикриваємо ємність кришкою і залишаємо ще на десять хвилин настоятися. Тепер відкидаємо макову масу на друшляк, попередньо застеливши його складеним втричі марлевим відрізу, і даємо гарненько стекти.
    Якщо ви бажаєте додати в начинку родзинки, то поки готується мак, промиваємо його ретельно, і заливаємо хвилин на десять гарячої (але не киплячою) водою, після чого воду зливаємо і обсушуємо родзинки на рушник.
    Розпарений і сцеженный мак розтираємо в ступці або подрібнюємо в ємності блендера. Як варіант можна пропустити кілька разів через м'ясорубку.
    На заключному етапі підготовки макової начинки приправляємо масу за смаком цукровим піском, додаємо родзинки, подрібнені горіхи (за бажанням) і перемішуємо.

    Дріжджовий рулет з маком


    [i] Інгредієнти: [/i]

  • просеянная борошно – 400-420 г;

  • дріжджі свіжі пресовані – 25 г;

  • яйце куряче велике – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • масло селянське вершкове – 55 г;

  • незбиране молоко – 175 мл;

  • олія соняшникова рафінована – 25 мл;

  • сіль поварена – 025 ч. ложки;

  • цедра лимона – 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор або ванілін – 20 г або 1 щіпка;

  • макова начинка – за смаком.


  • [i] Приготування
    Першим ділом займемося тестом. До розчиненим у тепленькому молоці дріжджів додаємо 75 грам борошна і ретельно перемішуємо вінчиком до розчинення всіх грудочок. Прикриваємо посудину з опарою тканинним відрізу і ставимо підходити хвилин на сорок тепло. Тепер змішуємо в окремій мисці куряче яйце з цукровим піском і сіллю, додавши також ванілін і цедру, а в ще одній мисці розтоплюємо вершкове масло. Змішати опару з яєчною сумішшю і маслом, а після цього просіваємо туди ж борошно пшеничне і виробляємо заміс. На завершальному етапі змащуємо руки соняшниковою рафінованою олією, щоб уникнути надмірного додавання борошна при вимішування і тим самим забезпечити м'якість тесту.
    За час визрівання тіста підготуємо макову начинку.
    Після того як тісто постоїть в теплі години півтори і підійде, збільшившись в обсязі як мінімум удвічі, обминаємо його, злегка відбиваємо, а потім розкачуємо на припыленном борошном столі до отримання пласти товщиною близько семи міліметрів. Зверху рівним шаром розподіляємо підготовлену макову начинку і оформляємо виріб рулетом, який залишаємо на промасленому деку підходити ще на годину, перевернувши для цього швом до низу.
    Тепер промазуємо поверхню рулету збитим яєчком, присипаємо сухим маком і ставимо на півгодини випікатися, прогрів для цього духовку до 185 градусів.
    З дріжджового тіста за запропонованим рецептом можна приготувати не тільки рулет з маком, але і спекти чудові пиріжки з такою ж начинкою або смачний закритий пиріг.

    Булочки з маком з листкового дріжджового тіста


    [i] Інгредієнти: [/i]

  • готове тісто листкове дріжджове – 495 г;

  • макова начинка – за смаком;

  • масло селянське вершкове – 100 г;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • очищена вода – 150 мл


  • [i] Приготування [/i]
    Готове листкове тісто виймаємо з упаковки розморожуватися. А за цей час підготуємо макову начинку. У
    Випічка з маком
    даному випадку в макову масу можна додати додатково приблизно сто грам м'якого вершкового масла і перемішати.
    Розмерзається тісто розкачуємо, припылив попередньо борошном до отримання прямокутного пласта товщиною до двох міліметрів, розподіляємо на ньому рівномірно макову начинку і звертаємо виріб рулетом. Розрізаємо його після цього на фрагменти шириною три сантиметри, викладаємо їх на промаслений лист і залишаємо в теплі хвилин на двадцять-тридцять, після чого переміщаємо їх в духовку, прогріту до 185 градусів, на двадцять п'ять хвилин.
    З цукру і води варимо сироп, прокип'ятити протягом п'яти хвилин, і поливаємо їм гарячі рум'яні булочки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з маком з дріжджового тіста
    Булочки з маком з дріжджового тіста
    Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
    Плюшки з маком
    Плюшки з маком
    Чудовий варіант домашньої випічки - плюшки. Але сьогодні розповімо, як зробити їх ще більш ефектними, наповнивши маком і цукром. Таке «сердечне»
    Тісто для рулету з маком
    Тісто для рулету з маком
    Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
    Пиріжки з маком
    Пиріжки з маком
    Поласувати домашньою випічкою не так клопітно, як може спершу здатися. Далі запропонуємо рецепти незвичайних пиріжків на основі найпростішої, а в
    Рулет з маком з листкового тіста
    Рулет з маком з листкового тіста
    Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
    Рулет з маком - рецепт
    Рулет з маком - рецепт
    Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і