Випічка з маком
Всім нам знаком з дитинства смак апетитною випічки з маком. Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування такого домашнього ласощі і розповімо, як правильно підготувати для нього макову начинку.
[i] Інгредієнти: [/i]
мак – 255 г;
цукровий пісок – 90 г або по смаку;
родзинки без кісточок (за бажанням) – 85 г або по смаку;
горіхи подрібнені (за бажанням) – 65 г або по смаку.
[i] Приготування [/i]
Для приготування макової начинки мак ретельно промиваємо, а потім заливаємо чистою водичкою, взявши на одну частину продукту приблизно півтори-дві частини рідини, і проварюємо на помірному вогні протягом п'яти хвилин. Після цього прикриваємо ємність кришкою і залишаємо ще на десять хвилин настоятися. Тепер відкидаємо макову масу на друшляк, попередньо застеливши його складеним втричі марлевим відрізу, і даємо гарненько стекти.
Якщо ви бажаєте додати в начинку родзинки, то поки готується мак, промиваємо його ретельно, і заливаємо хвилин на десять гарячої (але не киплячою) водою, після чого воду зливаємо і обсушуємо родзинки на рушник.
Розпарений і сцеженный мак розтираємо в ступці або подрібнюємо в ємності блендера. Як варіант можна пропустити кілька разів через м'ясорубку.
На заключному етапі підготовки макової начинки приправляємо масу за смаком цукровим піском, додаємо родзинки, подрібнені горіхи (за бажанням) і перемішуємо.
[i] Інгредієнти: [/i]
просеянная борошно – 400-420 г;
дріжджі свіжі пресовані – 25 г;
яйце куряче велике – 1 шт.;
цукровий пісок – 110 г;
масло селянське вершкове – 55 г;
незбиране молоко – 175 мл;
олія соняшникова рафінована – 25 мл;
сіль поварена – 025 ч. ложки;
цедра лимона – 1 ч. ложка;
ванільний цукор або ванілін – 20 г або 1 щіпка;
макова начинка – за смаком.
[i] Приготування
Першим ділом займемося тестом. До розчиненим у тепленькому молоці дріжджів додаємо 75 грам борошна і ретельно перемішуємо вінчиком до розчинення всіх грудочок. Прикриваємо посудину з опарою тканинним відрізу і ставимо підходити хвилин на сорок тепло. Тепер змішуємо в окремій мисці куряче яйце з цукровим піском і сіллю, додавши також ванілін і цедру, а в ще одній мисці розтоплюємо вершкове масло. Змішати опару з яєчною сумішшю і маслом, а після цього просіваємо туди ж борошно пшеничне і виробляємо заміс. На завершальному етапі змащуємо руки соняшниковою рафінованою олією, щоб уникнути надмірного додавання борошна при вимішування і тим самим забезпечити м'якість тесту.
За час визрівання тіста підготуємо макову начинку.
Після того як тісто постоїть в теплі години півтори і підійде, збільшившись в обсязі як мінімум удвічі, обминаємо його, злегка відбиваємо, а потім розкачуємо на припыленном борошном столі до отримання пласти товщиною близько семи міліметрів. Зверху рівним шаром розподіляємо підготовлену макову начинку і оформляємо виріб рулетом, який залишаємо на промасленому деку підходити ще на годину, перевернувши для цього швом до низу.
Тепер промазуємо поверхню рулету збитим яєчком, присипаємо сухим маком і ставимо на півгодини випікатися, прогрів для цього духовку до 185 градусів.
З дріжджового тіста за запропонованим рецептом можна приготувати не тільки рулет з маком, але і спекти чудові пиріжки з такою ж начинкою або смачний закритий пиріг.
[i] Інгредієнти: [/i]
готове тісто листкове дріжджове – 495 г;
макова начинка – за смаком;
масло селянське вершкове – 100 г;
цукровий пісок – 120 г;
очищена вода – 150 мл
[i] Приготування [/i]
Готове листкове тісто виймаємо з упаковки розморожуватися. А за цей час підготуємо макову начинку. У даному випадку в макову масу можна додати додатково приблизно сто грам м'якого вершкового масла і перемішати.
Розмерзається тісто розкачуємо, припылив попередньо борошном до отримання прямокутного пласта товщиною до двох міліметрів, розподіляємо на ньому рівномірно макову начинку і звертаємо виріб рулетом. Розрізаємо його після цього на фрагменти шириною три сантиметри, викладаємо їх на промаслений лист і залишаємо в теплі хвилин на двадцять-тридцять, після чого переміщаємо їх в духовку, прогріту до 185 градусів, на двадцять п'ять хвилин.
З цукру і води варимо сироп, прокип'ятити протягом п'яти хвилин, і поливаємо їм гарячі рум'яні булочки.
Начинка з маку для випічки - рецепт з родзинками і горіхами
[i] Інгредієнти: [/i]
[i] Приготування [/i]
Для приготування макової начинки мак ретельно промиваємо, а потім заливаємо чистою водичкою, взявши на одну частину продукту приблизно півтори-дві частини рідини, і проварюємо на помірному вогні протягом п'яти хвилин. Після цього прикриваємо ємність кришкою і залишаємо ще на десять хвилин настоятися. Тепер відкидаємо макову масу на друшляк, попередньо застеливши його складеним втричі марлевим відрізу, і даємо гарненько стекти.
Якщо ви бажаєте додати в начинку родзинки, то поки готується мак, промиваємо його ретельно, і заливаємо хвилин на десять гарячої (але не киплячою) водою, після чого воду зливаємо і обсушуємо родзинки на рушник.
Розпарений і сцеженный мак розтираємо в ступці або подрібнюємо в ємності блендера. Як варіант можна пропустити кілька разів через м'ясорубку.
На заключному етапі підготовки макової начинки приправляємо масу за смаком цукровим піском, додаємо родзинки, подрібнені горіхи (за бажанням) і перемішуємо.
Дріжджовий рулет з маком
[i] Інгредієнти: [/i]
[i] Приготування
Першим ділом займемося тестом. До розчиненим у тепленькому молоці дріжджів додаємо 75 грам борошна і ретельно перемішуємо вінчиком до розчинення всіх грудочок. Прикриваємо посудину з опарою тканинним відрізу і ставимо підходити хвилин на сорок тепло. Тепер змішуємо в окремій мисці куряче яйце з цукровим піском і сіллю, додавши також ванілін і цедру, а в ще одній мисці розтоплюємо вершкове масло. Змішати опару з яєчною сумішшю і маслом, а після цього просіваємо туди ж борошно пшеничне і виробляємо заміс. На завершальному етапі змащуємо руки соняшниковою рафінованою олією, щоб уникнути надмірного додавання борошна при вимішування і тим самим забезпечити м'якість тесту.
За час визрівання тіста підготуємо макову начинку.
Після того як тісто постоїть в теплі години півтори і підійде, збільшившись в обсязі як мінімум удвічі, обминаємо його, злегка відбиваємо, а потім розкачуємо на припыленном борошном столі до отримання пласти товщиною близько семи міліметрів. Зверху рівним шаром розподіляємо підготовлену макову начинку і оформляємо виріб рулетом, який залишаємо на промасленому деку підходити ще на годину, перевернувши для цього швом до низу.
Тепер промазуємо поверхню рулету збитим яєчком, присипаємо сухим маком і ставимо на півгодини випікатися, прогрів для цього духовку до 185 градусів.
З дріжджового тіста за запропонованим рецептом можна приготувати не тільки рулет з маком, але і спекти чудові пиріжки з такою ж начинкою або смачний закритий пиріг.
Булочки з маком з листкового дріжджового тіста
[i] Інгредієнти: [/i]
[i] Приготування [/i]
Готове листкове тісто виймаємо з упаковки розморожуватися. А за цей час підготуємо макову начинку. У даному випадку в макову масу можна додати додатково приблизно сто грам м'якого вершкового масла і перемішати.
Розмерзається тісто розкачуємо, припылив попередньо борошном до отримання прямокутного пласта товщиною до двох міліметрів, розподіляємо на ньому рівномірно макову начинку і звертаємо виріб рулетом. Розрізаємо його після цього на фрагменти шириною три сантиметри, викладаємо їх на промаслений лист і залишаємо в теплі хвилин на двадцять-тридцять, після чого переміщаємо їх в духовку, прогріту до 185 градусів, на двадцять п'ять хвилин.
З цукру і води варимо сироп, прокип'ятити протягом п'яти хвилин, і поливаємо їм гарячі рум'яні булочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Плюшки з маком
Чудовий варіант домашньої випічки - плюшки. Але сьогодні розповімо, як зробити їх ще більш ефектними, наповнивши маком і цукром. Таке «сердечне»
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Пиріжки з маком
Поласувати домашньою випічкою не так клопітно, як може спершу здатися. Далі запропонуємо рецепти незвичайних пиріжків на основі найпростішої, а в
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і