Великодній рулет
Пропонуємо рецепт неймовірно смачного великоднього рулету, який, безсумнівно, доведеться вам і вашим гостям за смаком. Начинкою для такої випічки може бути мак, родзинки, горіхи, а також солодка композиція з декількох компонентів.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 500-520 г;
молоко незбиране – 200 мл;
яйця великі курячі – 3 шт.;
масло вершкове – 110 г;
пісок цукровий – 75 г;
ванільний цукор – 20 г;
дріжджі сухі – 15 г;
сіль – 1 щіпка;
Для начинки:
мак – 490 г;
родзинки – 180 г;
горіхи – 120 г;
молоко незбиране – 150 мл;
цукровий пісок – 190 г;
вершкове масло – 90 г;
пудра цукрова – 90 р.
Приготування
Щоб приготувати тісто для великоднього рулету, розпускаємо в половині порції теплого молочка всі сухі дріжджі розчиняємо одну столову ложку цукрового піску і ставимо хвилин на двадцять в тепло. Після цього підігріваємо молоко, що залишилося, розчиняємо в ньому залишився цукровий пісок, ванільний цукор і сіль, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Тепер в підходящої ємності з'єднуємо опару, другу порцію молока з маслом, два збитих яйця і просіяне борошно. Вимішуємо тісто до не липкою, однорідної його текстури і залишаємо підходити в теплі мінімум на годину.
За цей час готуємо начинку. Заливаємо окропом в окремих мисочках промитий мак та родзинки і залишаємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять. Тепер з обох ємностей воду зливаємо, родзинки обсушуємо, а мак віджимаємо, змішуємо з цукровим піском і перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, пропустивши через неї масу три рази. Тепер поміщаємо перемелений мак з цукром в каструльку, вливаємо молоко і додаємо масло і уварюємо, помішуючи, на помірному жарі до загустіння.
Даємо макової масі охолонути, змішуємо її після цього з родзинками і подрібненими горіхами і, якщо тісто підійшло, приступаємо до оформлення рулету. Поділяємо борошняний ком на дві рівних частини і розкачуємо кожну до товщини пласта приблизно п'ять міліметрів. Промазуємо тепер кожен підготовленою начинкою, відступаючи трохи від країв, і звертаємо вироби у вигляді рулетів.
Тепер маємо великодні макові рулети на промасленому деко і залишаємо хвилин на десять, після чого промазуємо жовтком і відправляємо в духовку запікатися. Перші десять хвилин приготування витримуємо їх при температурі 180 градусів. Потім жар знижуємо до 160 градусів і печемо вироби ще стільки ж. Тепер знижуємо температуру ще на двадцять градусів і доводимо рулети до повної готовності і бажаної рум'яності.
Яєчний білок збиваємо до щільної піни з цукрово пудрою, промазуємо готової помадкою поверхню рулетів і присипаємо за бажанням кондитерської посипкою.
Великодній рулет з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Щоб приготувати тісто для великоднього рулету, розпускаємо в половині порції теплого молочка всі сухі дріжджі розчиняємо одну столову ложку цукрового піску і ставимо хвилин на двадцять в тепло. Після цього підігріваємо молоко, що залишилося, розчиняємо в ньому залишився цукровий пісок, ванільний цукор і сіль, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Тепер в підходящої ємності з'єднуємо опару, другу порцію молока з маслом, два збитих яйця і просіяне борошно. Вимішуємо тісто до не липкою, однорідної його текстури і залишаємо підходити в теплі мінімум на годину.
За цей час готуємо начинку. Заливаємо окропом в окремих мисочках промитий мак та родзинки і залишаємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять. Тепер з обох ємностей воду зливаємо, родзинки обсушуємо, а мак віджимаємо, змішуємо з цукровим піском і перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, пропустивши через неї масу три рази. Тепер поміщаємо перемелений мак з цукром в каструльку, вливаємо молоко і додаємо масло і уварюємо, помішуючи, на помірному жарі до загустіння.
Даємо макової масі охолонути, змішуємо її після цього з родзинками і подрібненими горіхами і, якщо тісто підійшло, приступаємо до оформлення рулету. Поділяємо борошняний ком на дві рівних частини і розкачуємо кожну до товщини пласта приблизно п'ять міліметрів. Промазуємо тепер кожен підготовленою начинкою, відступаючи трохи від країв, і звертаємо вироби у вигляді рулетів.
Тепер маємо великодні макові рулети на промасленому деко і залишаємо хвилин на десять, після чого промазуємо жовтком і відправляємо в духовку запікатися. Перші десять хвилин приготування витримуємо їх при температурі 180 градусів. Потім жар знижуємо до 160 градусів і печемо вироби ще стільки ж. Тепер знижуємо температуру ще на двадцять градусів і доводимо рулети до повної готовності і бажаної рум'яності.
Яєчний білок збиваємо до щільної піни з цукрово пудрою, промазуємо готової помадкою поверхню рулетів і присипаємо за бажанням кондитерської посипкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Великодній рулет з маком
Крім звичних пасок у свято Великої Великодня готують ще і чудовий рулет з маком. Ця чудова випічка має особливий смак і готувати її можна в будь-який
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Випічка з маком
Випічка з маком - особливий варіант ласощі. Такі вироби виходять дуже солодкими та дивовижно красивими. Далі підкажемо, як правильно підготувати
Плюшки з маком
Чудовий варіант домашньої випічки - плюшки. Але сьогодні розповімо, як зробити їх ще більш ефектними, наповнивши маком і цукром. Таке «сердечне»
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного