Пропонуємо рецепт неймовірно смачного великоднього рулету, який, безсумнівно, доведеться вам і вашим гостям за смаком. Начинкою для такої випічки може бути мак, родзинки, горіхи, а також солодка композиція з декількох компонентів.
Великодній рулет з маком, родзинками і горіхами
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 500-520 г; молоко незбиране – 200 мл; яйця великі курячі – 3 шт.; масло вершкове – 110 г; пісок цукровий – 75 г; ванільний цукор – 20 г; дріжджі сухі – 15 г; сіль – 1 щіпка; Для начинки:
мак – 490 г; родзинки – 180 г; горіхи – 120 г; молоко незбиране – 150 мл; цукровий пісок – 190 г; вершкове масло – 90 г; пудра цукрова – 90 р. Приготування Щоб приготувати тісто для великоднього рулету, розпускаємо в половині порції теплого молочка всі сухі дріжджі розчиняємо одну столову ложку цукрового піску і ставимо хвилин на двадцять в тепло. Після цього підігріваємо молоко, що залишилося, розчиняємо в ньому залишився цукровий пісок, ванільний цукор і сіль, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Тепер в підходящої ємності з'єднуємо опару, другу порцію молока з маслом, два збитих яйця і просіяне борошно. Вимішуємо тісто до не липкою, однорідної його текстури і залишаємо підходити в теплі мінімум на годину.
За цей час готуємо начинку. Заливаємо окропом в окремих мисочках промитий мак та родзинки і залишаємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять. Тепер з обох ємностей воду зливаємо, родзинки обсушуємо, а мак віджимаємо, змішуємо з цукровим піском і перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки, пропустивши через неї масу три рази. Тепер поміщаємо перемелений мак з цукром в каструльку, вливаємо молоко і додаємо масло і уварюємо, помішуючи, на помірному жарі до загустіння.
Даємо макової масі охолонути, змішуємо її після цього з родзинками і подрібненими горіхами і, якщо тісто підійшло, приступаємо до оформлення рулету. Поділяємо борошняний ком на дві рівних частини і розкачуємо кожну до товщини пласта приблизно п'ять міліметрів. Промазуємо тепер кожен підготовленою начинкою, відступаючи трохи від
країв, і звертаємо вироби у вигляді рулетів.
Тепер маємо великодні макові рулети на промасленому деко і залишаємо хвилин на десять, після чого промазуємо жовтком і відправляємо в духовку запікатися. Перші десять хвилин приготування витримуємо їх при температурі 180 градусів. Потім жар знижуємо до 160 градусів і печемо вироби ще стільки ж. Тепер знижуємо температуру ще на двадцять градусів і доводимо рулети до повної готовності і бажаної рум'яності.
Яєчний білок збиваємо до щільної піни з цукрово пудрою, промазуємо готової помадкою поверхню рулетів і присипаємо за бажанням кондитерської посипкою.