Пристрасть до випічці з маком у більшості її шанувальників досить обґрунтована. Вироби з таким наповненням неймовірно ароматні, смачні й апетитні. Але мало хто знає, що мак, крім своїх смакових якостей, має також масою корисних властивостей. Так, наприклад, містяться в зернах маку жирні кислоти омега-6 омега-9 і омега-3 запобігають розвитку атеросклерозу і захворювань серця, а левова частка вітамінів А, D, Е, В3 а також білка і кальцію сприяють зміцненню нервової системи і опорно-рухового апарату, нормалізують обмін речовин і регулюють вміст в організмі холестерину.
Таким чином, насолоджуючись рулетом з маком, ми поєднуємо приємне з корисним. Але головне знати міру і не вживати солодку випічку у другій половині дня, щоб не нашкодити фігурі.
Ми сьогодні розглянемо в наших рецептах, як правильно приготувати мак для рулету, щоб виріб з нього вийшли дійсно смачними і корисними.
Як правильно запарити мак і зробити з нього начинку для рулету?
Інгредієнти: мак – 480 м; масло вершкове – 90 г; цукровий пісок -140 г; мед – 85 м; молоко – 240 мл Приготування Першим ділом промиваємо мак ретельно, а потім заливаємо підігрітою до кипіння водичкою хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу оновлюємо воду, знову залив мак в мисці окропом і залишивши його ще на десять хвилин распариваться.
По закінченні часу змішуємо віджатий від вологи мак з цукровим піском і проворачиваем три рази через м'ясорубку. Тепер поміщаємо макову масу в каструлю або сотейник, додаємо молоко, мед і вершкове масло, ставимо посудину на плиту і уварюють на помірному вогні протягом приблизно сорока хвилин або до випаровування вологи.
Перед тим як формувати рулет, підготовлене макове наповнення необхідно остудити до кімнатної температури.
Як підготувати мак для рулету і зварити його без молока?
мак – 280 м; горіхи і родзинки (за бажанням) – за смаком; цукровий пісок – 140 р. Приготування Макову начинку для рулету можна приготувати і без молока. Для цього ретельно промиваємо мак, кілька разів змінивши воду, а потім заливаємо окропом і залишаємо хвилин на десять настоятися. Після цього маємо посудину з заготівлею на плиті, додаємо цукровий пісок і після закипання приварюють протягом семи хвилин, помішуючи. Тепер даємо макової масі трохи охолонути, і пробиваємо її блендером, додавши в процесі горіхи подрібнені. За бажанням можна додати також в начинку для рулету промитий і розпарений трохи родзинки.
Як зварити мак для рулету з манкою?
Інгредієнти: мак – 260 г; вода фільтрована або цільне молоко – 420 мл; цукровий пісок – 140 г; крупа манна – 50 р. Приготування Начинку з маку для рулету можна приготувати без додаткового перемелювання з допомогою м'ясорубки або блендера. Для цього ретельно промитий мак трохи віджимаємо, заливаємо фільтрованою водою або цільним молоком і ставимо на конфорки плити на середній вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо, зменшуємо жар під ємністю з маком до самого мінімального і варимо масу, помішуючи, протягом години. Тепер всипаємо манну крупу, перемішуючи при цьому мак інтенсивно, проварюємо ще пару хвилин, знімаємо з вогню й даємо готової начинці охолонути.
Як заварити перемелений мак для рулету?
Інгредієнти: мак – 440 г; цукровий пісок -320 г; молоко – 220 мл Приготування Даний варіант приготування начинки для рулету з маком передбачає запарювання вже подрібнених зерен. Для його реалізації промитий ретельно і віджатий мак подрібнюємо за допомогою спеціальної млина або ємності блендера. Можна також просто розтерти його в макітрі або пропустити три рази через м'ясорубку з дрібною решіткою. Тепер змішуємо макову масу з цукровим піском, заливаємо підігрітим до кипіння молочком і закутуємо на кілька годин. Якщо начинка виявилася в підсумку трохи рідкуватий, можна віджати її трохи або додати в неї для загустіння трохи перемелених горіхів.