Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочеві салати на святковий стіл

Овочеві салати на святковий стіл

23-09-2016, 09:26
427
Овочеві салати на святковий стіл
З приходом весни не дивним стає прагнення доповнити меню як можна великою кількістю свіжих і легенів страв. Найпопулярнішою варіацією останніх є салати. Нам не раз доводилося розбиратися з рецептами на кожен день, а тому нижче зосередимо увагу на овочевих салатах на святковий стіл: яскравих, незвичайних і, зрозуміло, смачних.

Овочевий салат без майонезу на святковий стіл


Для того, щоб салат вийшов більш ситним та смачним, овочеве асорті в його складі можна доповнити м'ясом або рибою. В рецепті далі ми зупинилися на останньому варіанті, віддавши перевагу класиці – філе сьомги.
Інгредієнти:
Для салату:

  • філе сьомги - 240 г;

  • мікс салату - 260 г;

  • спаржа - 10-12 шт.;

  • жменю сушеної журавлини;

  • томати черрі - 115 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • сир фета - 85 р.


  • Для заправки:

  • лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;

  • сік лимона - 55 мл;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • мед - 10 мл;

  • листочки чебрецю - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 75 мл.


  • Приготування
    Філе сьомги можна приготувати будь-яким бажаним способом: на пару, в духовці або на грилі, не забувши попередньо приправити. Готову рибу після остигання достатньо розділити на невеликі шматочки і розподілити поверх салатного міксу. Слідом посипте зверху сушеної журавлиною і волоськими горіхами, додайте сир і четвертинки помідорів черрі. Спаржу швидко бланшируйте в підсоленому окропі, охолодіть і наріжте, після чого додайте в салат.
    Збийте інгредієнти заправки до формування емульсії. Заправте готової емульсією закуску і подавайте готовий смачний овочевий салат на святковий стіл.

    Овочевий салат асорті на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • огірок - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 45 г;

  • томати черрі - 12 шт.;

  • кабачок - 65 г;

  • молоді суцвіття брокколі - 1 ст.;

  • печериці - 115 г;

  • солодкий перець - 115 р.


  • Для заправки:

  • масло - 65 мл;

  • оцет бальзамічний - 35 мл;

  • мед - 10 мл;

  • часник - 1 зубок.


  • Приготування
    Змішайте молоді капустяні суцвіття з шматочками томатів, тонкими пластинами кабачків і сирих грибів, соломкою солодкого перцю, огірком і півкільця цибулі. Збийте інгредієнти заправки і полийте готовою сумішшю
    Овочеві салати на святковий стіл
    блюдо.

    Легкий овочевий салат на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • огірок - 130 г;

  • томати - 280 м;

  • червоний цибуля - 65 г;

  • жменя зелені петрушки і м'яти;

  • сік 1/2 лимона;

  • щіпка паприки;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Нарізані овочі змішайте з листочками зелені і полити все заправкою з масла, соку лимона і паприки. Не забудьте про сіль.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат із зелені
    Салат із зелені
    Легкий, запаморочливо ароматний салат з справжнім літнім складом можна зробити самому і насолодитися смаком дивовижного страви. Розповімо, як зробити
    Салат з копченою рибою
    Салат з копченою рибою
    Надати особливу ароматну нотку звичайного салату можна, доповнивши основний склад копченою рибкою. Закуска виходить настільки незвичайною, що і на
    Овочевий салат – рецепт
    Овочевий салат – рецепт
    В передчутті літнього сезону саме час запасатися цікавими рецептами овочевих салатів. Далі опишемо кілька незвичайних варіантів такої незрівнянної
    Прості салати на святковий стіл
    Прості салати на святковий стіл
    Сьогодні складно уявити святковий стіл з повною відсутністю салатів. Однак буває, що на їх створення має часу чи фінансів, а урізноманітнити застілля
    Салати без майонезу на святковий стіл
    Салати без майонезу на святковий стіл
    Невід'ємною частиною звичного святкового столу є достаток всіляких закусок. Проте всім відомо, що це загрожує переїданням і поганим самопочуттям у
    Салат з сирих кабачків
    Салат з сирих кабачків
    Деякі господині навіть не підозрюють, що кабачки можна вживати в їжу в сирому вигляді. Між тим з них виходять смачні, а найголовніше – дуже корисні