Овочеві салати на святковий стіл
З приходом весни не дивним стає прагнення доповнити меню як можна великою кількістю свіжих і легенів страв. Найпопулярнішою варіацією останніх є салати. Нам не раз доводилося розбиратися з рецептами на кожен день, а тому нижче зосередимо увагу на овочевих салатах на святковий стіл: яскравих, незвичайних і, зрозуміло, смачних.
Для того, щоб салат вийшов більш ситним та смачним, овочеве асорті в його складі можна доповнити м'ясом або рибою. В рецепті далі ми зупинилися на останньому варіанті, віддавши перевагу класиці – філе сьомги.
Інгредієнти:
Для салату:
філе сьомги - 240 г;
мікс салату - 260 г;
спаржа - 10-12 шт.;
жменю сушеної журавлини;
томати черрі - 115 г;
жменя волоських горіхів;
сир фета - 85 р.
Для заправки:
лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;
сік лимона - 55 мл;
діжонська гірчиця - 15 г;
мед - 10 мл;
листочки чебрецю - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 75 мл.
Приготування
Філе сьомги можна приготувати будь-яким бажаним способом: на пару, в духовці або на грилі, не забувши попередньо приправити. Готову рибу після остигання достатньо розділити на невеликі шматочки і розподілити поверх салатного міксу. Слідом посипте зверху сушеної журавлиною і волоськими горіхами, додайте сир і четвертинки помідорів черрі. Спаржу швидко бланшируйте в підсоленому окропі, охолодіть і наріжте, після чого додайте в салат.
Збийте інгредієнти заправки до формування емульсії. Заправте готової емульсією закуску і подавайте готовий смачний овочевий салат на святковий стіл.
Інгредієнти:
огірок - 1 шт.;
червоний цибуля - 45 г;
томати черрі - 12 шт.;
кабачок - 65 г;
молоді суцвіття брокколі - 1 ст.;
печериці - 115 г;
солодкий перець - 115 р.
Для заправки:
масло - 65 мл;
оцет бальзамічний - 35 мл;
мед - 10 мл;
часник - 1 зубок.
Приготування
Змішайте молоді капустяні суцвіття з шматочками томатів, тонкими пластинами кабачків і сирих грибів, соломкою солодкого перцю, огірком і півкільця цибулі. Збийте інгредієнти заправки і полийте готовою сумішшю блюдо.
Інгредієнти:
огірок - 130 г;
томати - 280 м;
червоний цибуля - 65 г;
жменя зелені петрушки і м'яти;
сік 1/2 лимона;
щіпка паприки;
оливкова олія - 45 мл
Приготування
Нарізані овочі змішайте з листочками зелені і полити все заправкою з масла, соку лимона і паприки. Не забудьте про сіль.
Овочевий салат без майонезу на святковий стіл
Для того, щоб салат вийшов більш ситним та смачним, овочеве асорті в його складі можна доповнити м'ясом або рибою. В рецепті далі ми зупинилися на останньому варіанті, віддавши перевагу класиці – філе сьомги.
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Філе сьомги можна приготувати будь-яким бажаним способом: на пару, в духовці або на грилі, не забувши попередньо приправити. Готову рибу після остигання достатньо розділити на невеликі шматочки і розподілити поверх салатного міксу. Слідом посипте зверху сушеної журавлиною і волоськими горіхами, додайте сир і четвертинки помідорів черрі. Спаржу швидко бланшируйте в підсоленому окропі, охолодіть і наріжте, після чого додайте в салат.
Збийте інгредієнти заправки до формування емульсії. Заправте готової емульсією закуску і подавайте готовий смачний овочевий салат на святковий стіл.
Овочевий салат асорті на святковий стіл
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Змішайте молоді капустяні суцвіття з шматочками томатів, тонкими пластинами кабачків і сирих грибів, соломкою солодкого перцю, огірком і півкільця цибулі. Збийте інгредієнти заправки і полийте готовою сумішшю блюдо.
Легкий овочевий салат на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані овочі змішайте з листочками зелені і полити все заправкою з масла, соку лимона і паприки. Не забудьте про сіль.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат із зелені
Легкий, запаморочливо ароматний салат з справжнім літнім складом можна зробити самому і насолодитися смаком дивовижного страви. Розповімо, як зробити
Салат з копченою рибою
Надати особливу ароматну нотку звичайного салату можна, доповнивши основний склад копченою рибкою. Закуска виходить настільки незвичайною, що і на
Овочевий салат – рецепт
В передчутті літнього сезону саме час запасатися цікавими рецептами овочевих салатів. Далі опишемо кілька незвичайних варіантів такої незрівнянної
Прості салати на святковий стіл
Сьогодні складно уявити святковий стіл з повною відсутністю салатів. Однак буває, що на їх створення має часу чи фінансів, а урізноманітнити застілля
Салати без майонезу на святковий стіл
Невід'ємною частиною звичного святкового столу є достаток всіляких закусок. Проте всім відомо, що це загрожує переїданням і поганим самопочуттям у
Салат з сирих кабачків
Деякі господині навіть не підозрюють, що кабачки можна вживати в їжу в сирому вигляді. Між тим з них виходять смачні, а найголовніше – дуже корисні