Вернуться назад Распечатать

Овочеві салати на святковий стіл

Овочеві салати на святковий стіл
З приходом весни не дивним стає прагнення доповнити меню як можна великою кількістю свіжих і легенів страв. Найпопулярнішою варіацією останніх є салати. Нам не раз доводилося розбиратися з рецептами на кожен день, а тому нижче зосередимо увагу на овочевих салатах на святковий стіл: яскравих, незвичайних і, зрозуміло, смачних.

Овочевий салат без майонезу на святковий стіл


Для того, щоб салат вийшов більш ситним та смачним, овочеве асорті в його складі можна доповнити м'ясом або рибою. В рецепті далі ми зупинилися на останньому варіанті, віддавши перевагу класиці – філе сьомги.
Інгредієнти:
Для салату:

  • філе сьомги - 240 г;

  • мікс салату - 260 г;

  • спаржа - 10-12 шт.;

  • жменю сушеної журавлини;

  • томати черрі - 115 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • сир фета - 85 р.


  • Для заправки:

  • лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;

  • сік лимона - 55 мл;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • мед - 10 мл;

  • листочки чебрецю - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 75 мл.


  • Приготування
    Філе сьомги можна приготувати будь-яким бажаним способом: на пару, в духовці або на грилі, не забувши попередньо приправити. Готову рибу після остигання достатньо розділити на невеликі шматочки і розподілити поверх салатного міксу. Слідом посипте зверху сушеної журавлиною і волоськими горіхами, додайте сир і четвертинки помідорів черрі. Спаржу швидко бланшируйте в підсоленому окропі, охолодіть і наріжте, після чого додайте в салат.
    Збийте інгредієнти заправки до формування емульсії. Заправте готової емульсією закуску і подавайте готовий смачний овочевий салат на святковий стіл.

    Овочевий салат асорті на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • огірок - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 45 г;

  • томати черрі - 12 шт.;

  • кабачок - 65 г;

  • молоді суцвіття брокколі - 1 ст.;

  • печериці - 115 г;

  • солодкий перець - 115 р.


  • Для заправки:

  • масло - 65 мл;

  • оцет бальзамічний - 35 мл;

  • мед - 10 мл;

  • часник - 1 зубок.


  • Приготування
    Змішайте молоді капустяні суцвіття з шматочками томатів, тонкими пластинами кабачків і сирих грибів, соломкою солодкого перцю, огірком і півкільця цибулі. Збийте інгредієнти заправки і полийте готовою сумішшю
    Овочеві салати на святковий стіл
    блюдо.

    Легкий овочевий салат на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • огірок - 130 г;

  • томати - 280 м;

  • червоний цибуля - 65 г;

  • жменя зелені петрушки і м'яти;

  • сік 1/2 лимона;

  • щіпка паприки;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Нарізані овочі змішайте з листочками зелені і полити все заправкою з масла, соку лимона і паприки. Не забудьте про сіль.