З приходом весни не дивним стає прагнення доповнити меню як можна великою кількістю свіжих і легенів страв. Найпопулярнішою варіацією останніх є салати. Нам не раз доводилося розбиратися з рецептами на кожен день, а тому нижче зосередимо увагу на овочевих салатах на святковий стіл: яскравих, незвичайних і, зрозуміло, смачних.
Овочевий салат без майонезу на святковий стіл
Для того, щоб салат вийшов більш ситним та смачним, овочеве асорті в його складі можна доповнити м'ясом або рибою. В рецепті далі ми зупинилися на останньому варіанті, віддавши перевагу класиці – філе сьомги.
Інгредієнти: Для салату:
філе сьомги - 240 г; мікс салату - 260 г; спаржа - 10-12 шт.; жменю сушеної журавлини; томати черрі - 115 г; жменя волоських горіхів; сир фета - 85 р. Для заправки:
лимонна цедра - 1/2 ч. ложки; сік лимона - 55 мл; діжонська гірчиця - 15 г; мед - 10 мл; листочки чебрецю - 1 ч. ложка; оливкова олія - 75 мл. Приготування Філе сьомги можна приготувати будь-яким бажаним способом: на пару, в духовці або на грилі, не забувши попередньо приправити. Готову рибу після остигання достатньо розділити на невеликі шматочки і розподілити поверх салатного міксу. Слідом посипте зверху сушеної журавлиною і волоськими горіхами, додайте сир і четвертинки помідорів черрі. Спаржу швидко бланшируйте в підсоленому окропі, охолодіть і наріжте, після чого додайте в салат.
Збийте інгредієнти заправки до формування емульсії. Заправте готової емульсією закуску і подавайте готовий смачний овочевий салат на святковий стіл.
Овочевий салат асорті на святковий стіл
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; червоний цибуля - 45 г; томати черрі - 12 шт.; кабачок - 65 г; молоді суцвіття брокколі - 1 ст.; печериці - 115 г; солодкий перець - 115 р. Для заправки:
масло - 65 мл; оцет бальзамічний - 35 мл; мед - 10 мл; часник - 1 зубок. Приготування Змішайте молоді капустяні суцвіття з шматочками томатів, тонкими пластинами кабачків і сирих грибів, соломкою солодкого перцю, огірком і півкільця цибулі. Збийте інгредієнти заправки і полийте готовою сумішшю
блюдо.
Легкий овочевий салат на святковий стіл
Інгредієнти: огірок - 130 г; томати - 280 м; червоний цибуля - 65 г; жменя зелені петрушки і м'яти; сік 1/2 лимона; щіпка паприки; оливкова олія - 45 мл Приготування Нарізані овочі змішайте з листочками зелені і полити все заправкою з масла, соку лимона і паприки. Не забудьте про сіль.