» » Як спекти коровай на весілля?

Як спекти коровай на весілля?

Як спекти коровай на весілля?
Здавна коровай вважався оберегом для молодят, символом родючості і добробуту. Його традиційна форма кола уособлювала сонце і відповідно світле життя. Вважається добрим знаком, якщо його готують жінки з благополучною сім'єю і слухняними дітьми. А ось розлучених та вдів до цього процесу не приваблюють. Про інші секрети як спекти вдома коровай на весілля, читайте нижче.

Рецепт короваї на весілля в домашніх умовах


Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на 1 кг тіста, тому визначившись з кількістю гостей і відповідно з розмірами короваю можете збільшити пропорції.
Інгредієнти:
Тісто:

  • вершкове масло – 85 м;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • борошно – 500 г;

  • сіль – 10 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • молоко – 150 мл;

  • дріжджі сухі – 10 р.


  • Тісто для прикрас:

  • борошно – 150 г;

  • жовток яєчний – 2 шт.;

  • вершкове масло – 10 г;

  • цукор і сіль – по щіпці.


  • Приготування
    Молоко погріємо, щоб було тепле, додамо пару ложок цукру і борошна і замісимо некруте тісто, тобто опару . Цей процес дозволяє відразу зрозуміти працюють дріжджі і запустити процес бродіння, що прискорить підняття вже готового тіста.
    Тепер змішуємо сухі інгредієнти: ванільний цукор, борошно, сіль, цукор. Перемішати їх і зробимо поглиблення. 2 яйця збиваємо, а масло розтоплюємо. Тепер в борошно виливаємо опару, яйця і масло, і замішуємо тісто. Густоту його можна відрегулювати, додаючи трохи теплої води.
    Тісто має підійти хоча б 2 рази. Коли воно вымешано вдруге, поділяємо його на 3 рівні частини. Перша – це підстава, скачуємо його в гладкий колобок і укладаємо на центр змащеного дека. Дві наступні розгортаємо в довгі смужки і скручуємо між собою в джгут. Його укладаємо навколо основи на невеликій відстані, коли тісто підніметься - дві ці частини з'єднаються в один коровай. Для цього залишаємо його на 2-3 години в теплі.
    Для прикрас замішуємо круте щільне тісто, схоже на пластилін, якщо що можна додати теплої води. Як прикрашати коровай на весілля підкаже вам не тільки фантазія, але і традиції, вважається, що кожен елемент декору має свій сенс:

  • калина – міцна любов;

  • грона винограду – плодючість;
  • Як спекти коровай на весілля?

  • колоски – достаток, добробут;

  • лебеді – вірність, нерозлучність, відданість;

  • троянди і квіти – символ молодості і краси нареченої, ніжність.


  • Збиваємо яйце і пензликом добре змащуємо весь коровай, щоб прикраси добре трималися на поверхні, великі елементи, наприклад, бутони троянд краще додатково зафіксувати зубочисткою. Випікаємо всю цю красу на 170 градусах близько півгодини. Після приготування відразу не виймаємо, а даємо трохи охолонути у відкритій духовці.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:23
    Переглядів: 200