Пісочне тісто без яєць
Пропонуємо варіанти приготування пісочного тіста без вмісту яєць. Вироби з нього виходять ніжні та розсипчасті і нітрохи не поступаються за смаком тим, що приготовані з основи на яйцях. А для пісного меню спеціально рецепт тіста без включення продуктів тваринного походження.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 520 г;
олія рослинна без запаху – 110 мл;
цукровий пісок – 185 г;
сметана – 110 г;
сода харчова – 5 г;
оцет столовий – 10 мл;
кухонна сіль – 5 р;
ванілін – 1 щіпка;
ароматні і пряні добавки на свій вибір – за смаком.
Приготування
Для початку з'єднуємо в мисці сметану і рослинне масло. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ваніль або інші добавки і закладаємо погашену оцтом соду. Перемішуємо масу ретельно, а потім просіваємо в суміш борошно і виробляємо заміс. Домагаємося м'якою, гладкою і однорідної текстури тіста. Скачуємо його в кулю, загорнути плівкою або покласти в пакет і розташовуємо в холодильнику на годину. Після цього можемо приступати до формування печива. Вироби з такого тіста можна посипати кунжутним насінням, горіхами, маком або цукром.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 320 г;
масло вершкове – 160 г;
цукор коричневий – 110 г;
молоко – 45-75 мл;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Щоб приготувати пісочне тісто без яєць, змішуємо в мисці коричневий цукор, просіяне борошно, дрібку солі і м'яке вершкове масло і ретельно розтираємо. Якщо тісто передбачається для несолодкого пирога, то кількість цукру можна зменшити і замінити його звичайним цукровим піском. Тепер для завершення процесу приготування тіста і надання йому еластичності та необхідної пластичності потроху додаємо в нього молоко і гарненько вимішуємо до отримання необхідної текстури.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 320 г;
олія соняшникова без запаху – 160 мл;
вода крижана – 110 мл;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Для приготування тіста по даному рецепту з'єднуємо в мисці рослинна рафінована олія без запаху і крижану воду і разбалтываем суміш до отримання свого роду емульсії, додавши в процесі щіпку солі. Після цього просіваємо в масу борошно і замішуємо пісочне тісто. Через хвилин двадцять перебування його під плівкою в холодильнику можемо приступати до випікання пирога з бажаної начинкою. Даний варіант тесту відмінно підійде для пісних виробів, так як не містить вершкового масла, яєць, молочних продуктів та інших скоромних компонентів. Не дивлячись на примітивність рецепта тіста, вироби з нього виходять гідними на смак і неодмінно приємно здивують вас.
Пісочне тісто без яєць для печива - рецепт на рослинному маслі та сметані
Інгредієнти:
Приготування
Для початку з'єднуємо в мисці сметану і рослинне масло. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ваніль або інші добавки і закладаємо погашену оцтом соду. Перемішуємо масу ретельно, а потім просіваємо в суміш борошно і виробляємо заміс. Домагаємося м'якою, гладкою і однорідної текстури тіста. Скачуємо його в кулю, загорнути плівкою або покласти в пакет і розташовуємо в холодильнику на годину. Після цього можемо приступати до формування печива. Вироби з такого тіста можна посипати кунжутним насінням, горіхами, маком або цукром.
Пісочне тісто без яєць на вершковому маслі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати пісочне тісто без яєць, змішуємо в мисці коричневий цукор, просіяне борошно, дрібку солі і м'яке вершкове масло і ретельно розтираємо. Якщо тісто передбачається для несолодкого пирога, то кількість цукру можна зменшити і замінити його звичайним цукровим піском. Тепер для завершення процесу приготування тіста і надання йому еластичності та необхідної пластичності потроху додаємо в нього молоко і гарненько вимішуємо до отримання необхідної текстури.
Пісочне тісто без яєць і масла для пирога - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста по даному рецепту з'єднуємо в мисці рослинна рафінована олія без запаху і крижану воду і разбалтываем суміш до отримання свого роду емульсії, додавши в процесі щіпку солі. Після цього просіваємо в масу борошно і замішуємо пісочне тісто. Через хвилин двадцять перебування його під плівкою в холодильнику можемо приступати до випікання пирога з бажаної начинкою. Даний варіант тесту відмінно підійде для пісних виробів, так як не містить вершкового масла, яєць, молочних продуктів та інших скоромних компонентів. Не дивлячись на примітивність рецепта тіста, вироби з нього виходять гідними на смак і неодмінно приємно здивують вас.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто без яєць і дріжджів
Навіть без додавання в тісто яєць і дріжджів можна зробити чудову основу для різноманітної випічки. Прикладом для цього послужать рецепти, описані
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Печиво без масла і маргарину
Приготувати чудове домашнє ласощі із звичайних складових дуже просто. Далі розповімо кілька найпростіших рецептів чудового печива, у складі яких
Найкраще тісто для пельменів
Серед неймовірного розмаїття основ для пельменів або вареників дуже не просто визначитися, який варіант краще. Постараємося розібратися в цьому
Тісто для «Горішків»
В цій статті детально описано кілька рецептів, які неодмінно повернуть вас у дитинство, адже печиво «Горішки» напевно готували в кожному будинку.
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів