Пропонуємо варіанти приготування пісочного тіста без вмісту яєць. Вироби з нього виходять ніжні та розсипчасті і нітрохи не поступаються за смаком тим, що приготовані з основи на яйцях. А для пісного меню спеціально рецепт тіста без включення продуктів тваринного походження.
Пісочне тісто без яєць для печива - рецепт на рослинному маслі та сметані
Інгредієнти: пшеничне борошно – 520 г; олія рослинна без запаху – 110 мл; цукровий пісок – 185 г; сметана – 110 г; сода харчова – 5 г; оцет столовий – 10 мл; кухонна сіль – 5 р; ванілін – 1 щіпка; ароматні і пряні добавки на свій вибір – за смаком. Приготування Для початку з'єднуємо в мисці сметану і рослинне масло. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ваніль або інші добавки і закладаємо погашену оцтом соду. Перемішуємо масу ретельно, а потім просіваємо в суміш борошно і виробляємо заміс. Домагаємося м'якою, гладкою і однорідної текстури тіста. Скачуємо його в кулю, загорнути плівкою або покласти в пакет і розташовуємо в холодильнику на годину. Після цього можемо приступати до формування печива. Вироби з такого тіста можна посипати кунжутним насінням, горіхами, маком або цукром.
Пісочне тісто без яєць на вершковому маслі
Інгредієнти: пшеничне борошно – 320 г; масло вершкове – 160 г; цукор коричневий – 110 г; молоко – 45-75 мл; сіль поварена – 5 р. Приготування Щоб приготувати пісочне тісто без яєць, змішуємо в мисці коричневий цукор, просіяне борошно, дрібку солі і м'яке вершкове масло і ретельно розтираємо. Якщо тісто передбачається для несолодкого пирога, то кількість цукру можна зменшити і замінити його звичайним цукровим піском. Тепер для завершення процесу приготування тіста і надання йому еластичності та необхідної пластичності потроху додаємо в нього молоко і гарненько вимішуємо до отримання необхідної текстури.
Пісочне тісто без яєць і масла для пирога - рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 320 г; олія соняшникова без запаху – 160 мл; вода крижана – 110 мл; сіль поварена – 5 р. Приготування Для приготування тіста по даному рецепту з'єднуємо в мисці рослинна рафінована олія без запаху і крижану воду і разбалтываем суміш до отримання свого роду емульсії, додавши в процесі щіпку солі. Після цього просіваємо в масу борошно і замішуємо пісочне тісто. Через хвилин двадцять перебування його під плівкою в холодильнику можемо приступати до випікання пирога з бажаної начинкою. Даний варіант тесту відмінно підійде для пісних виробів, так як не містить вершкового масла, яєць, молочних продуктів та інших скоромних компонентів. Не дивлячись на примітивність рецепта тіста, вироби з нього виходять гідними на смак і неодмінно приємно здивують вас.