Печиво без масла і маргарину
Пропонуємо прості рецепти приготування смачного печива з тіста без вершкового масла і маргарину. Такі вироби виходять менш калорійними і більш корисними, що особливо оцінять ті, хто піклується про свою фігуру і дотримується здорового харчування. Один з рецептів не містить яєць та інших скоромних компонентів і тому підійде для пісного меню.
Інгредієнти:
сметана – 245 г;
курячі великі яйця – 2 шт.;
борошно пшеничне – 255 г;
цукровий пісок – 125 г;
сода харчова – 5 г;
ванілін – 1 щіпка;
кухонна сіль – 5 р;
пудра цукрова для оформлення.
Приготування
Тісто для печива без масла і маргарину готується за лічені хвилини. У миску вбиваємо яйця, закладаємо сметану, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і просіваємо в отриману масу борошно, додаємо ванілін, соду харчову і сіль. Виробляємо заміс, домагаючись не липкою, але м'якої текстури тіста. Можна при бажанні додати розпарені родзинки, подрібнені горіхи або сухофрукти. Тепер скачуємо з нього кульки розміром трохи більше волоського горіха і розташовуємо їх на деко, застелене відрізу пергаменту.
Нагріваємо духовку до температури 180 градусів і відправляємо вироби до нього для випікання. Приблизно через тридцять хвилин, коли печива підрум'яняться, виймаємо деко з духовки, даємо виробів охолонути, і притрушиваем їх цукровою пудрою.
Інгредієнти:
сир – 375 г;
борошно пшеничне – 165 г;
жовтки курячих яєць – 4 шт.;
цукровий пісок – 115 г;
розпушувач – 15 г;
ванілін – 1 щіпка;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Для приготування тіста розтираємо сир з яєчними жовтками, цукровим піском, ваніліном і дрібкою солі, домагаючись максимальної однорідності, а потім просіваємо в сирну суміш борошно невеликими порціями, кожен раз добре вимішуючи. Отримавши не липку текстуру тіста, скачуємо його в кулю, покласти в пакет або обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику на кілька годин.
По закінченні часу розкачуємо кулю до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, прикривши його харчовою плівкою, а потім вирізаємо вироби бажаної форми і розташовуємо на пергаментному аркуші, укладеному на деку. Для випікання печива поміщаємо його на двадцять-двадцять п'ять хвилин в прогріту до 185 градусів духовку.
Інгредієнти:
пиво – 245 мл;
вода фільтрована – 365 мл;
олія рослинна рафінована – 365 мл;
розпушувач – 15 г;
цукровий пісок – 400 г;
борошно пшеничне – 1 кг;
подрібнений фундук – 180 г;
половинки ядер волоських горіхів – 180 г;
по склянці подрібненого фундука і цілих ядер волоських горіхів;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Шістсот грамів борошна розмішуємо з рафінованою олією, дрібкою солі і пивом до однорідності. Після цього просіваємо в масу борошно і розпушувач і остаточно замішуємо тісто. Після цього відщипуємо від загального кома потроху тіста, скачуємо кульку, придавлюємо його на долоні до отримання коржі, поміщаємо на неї половинку ядра волоського горіха, підгинаємо краю і знову скачуємо в кулю. Поміщаємо заготовки на аркуші пергаменту на деку і даємо підрум'янитися при 200 градусів протягом двадцяти хвилин.
Тепер змішуємо цукровий пісок з водою і прогріваємо до кипіння, помішуючи і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин на мінімальному вогні.
Готовим рум'яним «кульок» даємо охолонути, потім занурюємо на півтори хвилини у приготовлений цукровий сироп і обвалюємо в молотом фундуку. Викладаємо готові вироби на блюдо і даємо настоятися протягом трьох годин.
Простий рецепт м'якого печива на сметані без масла і маргарину
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для печива без масла і маргарину готується за лічені хвилини. У миску вбиваємо яйця, закладаємо сметану, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і просіваємо в отриману масу борошно, додаємо ванілін, соду харчову і сіль. Виробляємо заміс, домагаючись не липкою, але м'якої текстури тіста. Можна при бажанні додати розпарені родзинки, подрібнені горіхи або сухофрукти. Тепер скачуємо з нього кульки розміром трохи більше волоського горіха і розташовуємо їх на деко, застелене відрізу пергаменту.
Нагріваємо духовку до температури 180 градусів і відправляємо вироби до нього для випікання. Приблизно через тридцять хвилин, коли печива підрум'яняться, виймаємо деко з духовки, даємо виробів охолонути, і притрушиваем їх цукровою пудрою.
Швидке печиво з сиру без олії і маргарину - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста розтираємо сир з яєчними жовтками, цукровим піском, ваніліном і дрібкою солі, домагаючись максимальної однорідності, а потім просіваємо в сирну суміш борошно невеликими порціями, кожен раз добре вимішуючи. Отримавши не липку текстуру тіста, скачуємо його в кулю, покласти в пакет або обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику на кілька годин.
По закінченні часу розкачуємо кулю до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, прикривши його харчовою плівкою, а потім вирізаємо вироби бажаної форми і розташовуємо на пергаментному аркуші, укладеному на деку. Для випікання печива поміщаємо його на двадцять-двадцять п'ять хвилин в прогріту до 185 градусів духовку.
Пісне печиво без маргарину вершкового масла на пиві
Інгредієнти:
Приготування
Шістсот грамів борошна розмішуємо з рафінованою олією, дрібкою солі і пивом до однорідності. Після цього просіваємо в масу борошно і розпушувач і остаточно замішуємо тісто. Після цього відщипуємо від загального кома потроху тіста, скачуємо кульку, придавлюємо його на долоні до отримання коржі, поміщаємо на неї половинку ядра волоського горіха, підгинаємо краю і знову скачуємо в кулю. Поміщаємо заготовки на аркуші пергаменту на деку і даємо підрум'янитися при 200 градусів протягом двадцяти хвилин.
Тепер змішуємо цукровий пісок з водою і прогріваємо до кипіння, помішуючи і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин на мінімальному вогні.
Готовим рум'яним «кульок» даємо охолонути, потім занурюємо на півтори хвилини у приготовлений цукровий сироп і обвалюємо в молотом фундуку. Викладаємо готові вироби на блюдо і даємо настоятися протягом трьох годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Печиво з начинкою
Будь чаювання з смачним домашнім печивом викликає невимовне насолоду і відчуття глибокого задоволення від трапези. Рецептів цього чудового ласощі
Домашнє пісочне печиво на маслі - рецепт
У приготуванні домашніх десертів практично немає недоліків, хіба що часу потрібно витратити трохи. Хоча, використовуючи рецепти, представлені далі,
Печиво з жовтків
З решти без діла жовтків, як варених, так і сирих, спробуйте спекти смачне і незвичайне печиво. У рецептах, представлених далі, ви знайдете
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Печиво на маргарині
Звичайно ж, краще всього готувати домашнє печиво з використанням вершкового масла, але якщо його не знайшлося в холодильнику, підійде і маргарин. Ми