Пропонуємо прості рецепти приготування смачного печива з тіста без вершкового масла і маргарину. Такі вироби виходять менш калорійними і більш корисними, що особливо оцінять ті, хто піклується про свою фігуру і дотримується здорового харчування. Один з рецептів не містить яєць та інших скоромних компонентів і тому підійде для пісного меню.
Простий рецепт м'якого печива на сметані без масла і маргарину
Інгредієнти: сметана – 245 г; курячі великі яйця – 2 шт.; борошно пшеничне – 255 г; цукровий пісок – 125 г; сода харчова – 5 г; ванілін – 1 щіпка; кухонна сіль – 5 р; пудра цукрова для оформлення. Приготування Тісто для печива без масла і маргарину готується за лічені хвилини. У миску вбиваємо яйця, закладаємо сметану, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і просіваємо в отриману масу борошно, додаємо ванілін, соду харчову і сіль. Виробляємо заміс, домагаючись не липкою, але м'якої текстури тіста. Можна при бажанні додати розпарені родзинки, подрібнені горіхи або сухофрукти. Тепер скачуємо з нього кульки розміром трохи більше волоського горіха і розташовуємо їх на деко, застелене відрізу пергаменту.
Нагріваємо духовку до температури 180 градусів і відправляємо вироби до нього для випікання. Приблизно через тридцять хвилин, коли печива підрум'яняться, виймаємо деко з духовки, даємо виробів охолонути, і притрушиваем їх цукровою пудрою.
Швидке печиво з сиру без олії і маргарину - рецепт
Інгредієнти: сир – 375 г; борошно пшеничне – 165 г; жовтки курячих яєць – 4 шт.; цукровий пісок – 115 г; розпушувач – 15 г; ванілін – 1 щіпка; сіль поварена – 5 р. Приготування Для приготування тіста розтираємо сир з яєчними жовтками, цукровим піском, ваніліном і дрібкою солі, домагаючись максимальної однорідності, а потім просіваємо в сирну суміш борошно невеликими порціями, кожен раз добре вимішуючи. Отримавши не липку текстуру тіста, скачуємо його в кулю, покласти в пакет або обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику на кілька годин.
По закінченні часу розкачуємо кулю до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, прикривши його харчовою плівкою, а потім вирізаємо вироби бажаної форми і розташовуємо на пергаментному аркуші, укладеному на деку. Для випікання печива поміщаємо його на двадцять-двадцять п'ять хвилин в прогріту до 185 градусів духовку.
Пісне печиво без маргарину вершкового масла на пиві
Інгредієнти: пиво – 245 мл; вода фільтрована – 365 мл; олія рослинна рафінована – 365 мл; розпушувач – 15 г; цукровий пісок – 400 г; борошно пшеничне – 1 кг; подрібнений фундук – 180 г; половинки ядер волоських горіхів – 180 г; по склянці подрібненого фундука і цілих ядер волоських горіхів; сіль поварена – 5 р. Приготування Шістсот грамів борошна розмішуємо з рафінованою олією, дрібкою солі і пивом до однорідності. Після цього просіваємо в масу борошно і розпушувач і остаточно замішуємо тісто. Після цього відщипуємо від загального кома потроху тіста, скачуємо кульку, придавлюємо його на долоні до отримання коржі,
поміщаємо на неї половинку ядра волоського горіха, підгинаємо краю і знову скачуємо в кулю. Поміщаємо заготовки на аркуші пергаменту на деку і даємо підрум'янитися при 200 градусів протягом двадцяти хвилин.
Тепер змішуємо цукровий пісок з водою і прогріваємо до кипіння, помішуючи і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин на мінімальному вогні.
Готовим рум'яним «кульок» даємо охолонути, потім занурюємо на півтори хвилини у приготовлений цукровий сироп і обвалюємо в молотом фундуку. Викладаємо готові вироби на блюдо і даємо настоятися протягом трьох годин.