Рулька — рецепт
Всім відомо, що рецепт свинячий рульки є традиційним надбанням німецької та чеської кухонь, але мало хто знає, що існують і азіатські варіації цього рецепта. Віддати данину деяким національним особливостям приготування цієї частини туші ми вирішили в цьому матеріалі.
Приготування рульки не таїть в собі ніяких технологічних хитрощів, а от чим вам доведеться запастися, так це терпіння. Справа в тому, що перед початком запікання рульки слід провести в спеціях цілу ніч, а потім починається тривалий процес томління м'яса в пиві.
Інгредієнти:
свиняча рулька — 1 шт. (близько 2 кг);
сушений ялівець — 1 ч. ложка;
насіння пажитника — 1 ч. ложка;
сіль — 1 ч. ложка;
часник — 2 зубки;
темне пиво — 245 мл
Приготування
Попередньо промийте і добре обсушити рульку. В ступі розітріть ялівцеві ягоди з гуньбою, сіллю і часниковими зубками і натріть отриманою пастою шкірку на рульки. Залиште м'ясо насититися ароматами на всю ніч, а на наступний день помістіть м'ясо у форму для випікання. Щоб рулька не торкалася дна форми, зазвичай його покривають шматочками моркви або цибулі. Далі влийте на деко пиво, але так, щоб воно не стосувалося рульки, після чого ретельно оберніть все фольгою і залиште запікатися на півтори години при 180. По закінченні часу надріжте шкірку на рульки так, щоб прорізати сало. Подібний трюк допоможе зайвому жиру вытопиться. Розігрійте духовку до 250 градусів і залиште в ній рульку на 15-25 хвилин. Коли шкірка стане хрусткою і знайде виражений золотистий відтінок — м'ясо можна сервірувати.
Чеська рулька готується з мінімальним набором прянощів і трав, а нехитра технологія дозволяє отримати готову страву вже через три години.
Інгредієнти:
свиняча рулька — 1 шт. (15 кг);
часник — 4 зубки;
сіль — 1 ст. ложка;
будь-які коренеплоди — 150 г;
цибуля — 130 г;
кмин — 1/2 ч. ложки.
Приготування
Ніякого попереднього маринування цей рецепт запеченої рульки не передбачає. Розітріть сіль і кмин з часниковими зубками в пасту, вливши трохи води. Отриману суміш ретельно втирайте в шкіру на свинячий рульки. Довільно наріжте цибулю з коренеплодами і розкладіть їх на листі — розмір і смак тут не мають значення, так як овочі всього лише грають роль подушки. Поверх овочів додайте саму рульку, влийте близько склянки води і поставте все в розігріту до 200 градусів духовку, ретельно зачинивши форму фольгою. Через півтори години зніміть фольгу, а сам окіст залиште підрум'янитися.
Азіати дуже люблять свинину, а тому не дивно, що і в східній кухні знайшлася своя варіація приготування «вепрева коліна». Зрозуміло, вона разюче відрізняється від усього того, що нам доводилося бачити в європейській кухні, але тим не менш має право на існування.
Інгредієнти:
свиняча рулька — 15 кг;
скибочки імбиру — 2 шт.;
цибуля — 135 г;
зірочки анісу — 2 шт.;
листя лавра — 2 шт.;
яловичий бульйон — 320 мл;
соєвий соус — 45 мл;
крохмаль — 10 р.
Приготування
Промивши і повністю висушивши м'ясо, відправте його схопитися скоринкою в розігрітій до 245 градусів духовці на годину. По закінченні часу залиште духова шафа охолодитися до 170 градусів, а самі прийміть за соус, в якому буде нудитися рулька. Обсмажте великі кільця цибулі з анісом і імбиром, додайте лавр і залийте все сумішшю бульйону з соєю. Розчиніть крохмаль у невеликій кількості холодної води і влийте крохмальний розчин в соус. Додайте в ньому запечену рульку, накрийте посуд фольгою і відправте запікатися на 3 години.
Рулька в пиво по-німецьки — рецепт
Приготування рульки не таїть в собі ніяких технологічних хитрощів, а от чим вам доведеться запастися, так це терпіння. Справа в тому, що перед початком запікання рульки слід провести в спеціях цілу ніч, а потім починається тривалий процес томління м'яса в пиві.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо промийте і добре обсушити рульку. В ступі розітріть ялівцеві ягоди з гуньбою, сіллю і часниковими зубками і натріть отриманою пастою шкірку на рульки. Залиште м'ясо насититися ароматами на всю ніч, а на наступний день помістіть м'ясо у форму для випікання. Щоб рулька не торкалася дна форми, зазвичай його покривають шматочками моркви або цибулі. Далі влийте на деко пиво, але так, щоб воно не стосувалося рульки, після чого ретельно оберніть все фольгою і залиште запікатися на півтори години при 180. По закінченні часу надріжте шкірку на рульки так, щоб прорізати сало. Подібний трюк допоможе зайвому жиру вытопиться. Розігрійте духовку до 250 градусів і залиште в ній рульку на 15-25 хвилин. Коли шкірка стане хрусткою і знайде виражений золотистий відтінок — м'ясо можна сервірувати.
Рецепт приготування рульки по-чеськи
Чеська рулька готується з мінімальним набором прянощів і трав, а нехитра технологія дозволяє отримати готову страву вже через три години.
Інгредієнти:
Приготування
Ніякого попереднього маринування цей рецепт запеченої рульки не передбачає. Розітріть сіль і кмин з часниковими зубками в пасту, вливши трохи води. Отриману суміш ретельно втирайте в шкіру на свинячий рульки. Довільно наріжте цибулю з коренеплодами і розкладіть їх на листі — розмір і смак тут не мають значення, так як овочі всього лише грають роль подушки. Поверх овочів додайте саму рульку, влийте близько склянки води і поставте все в розігріту до 200 градусів духовку, ретельно зачинивши форму фольгою. Через півтори години зніміть фольгу, а сам окіст залиште підрум'янитися.
Рецепт рульки запеченої в духовці
Азіати дуже люблять свинину, а тому не дивно, що і в східній кухні знайшлася своя варіація приготування «вепрева коліна». Зрозуміло, вона разюче відрізняється від усього того, що нам доводилося бачити в європейській кухні, але тим не менш має право на існування.
Інгредієнти:
Приготування
Промивши і повністю висушивши м'ясо, відправте його схопитися скоринкою в розігрітій до 245 градусів духовці на годину. По закінченні часу залиште духова шафа охолодитися до 170 градусів, а самі прийміть за соус, в якому буде нудитися рулька. Обсмажте великі кільця цибулі з анісом і імбиром, додайте лавр і залийте все сумішшю бульйону з соєю. Розчиніть крохмаль у невеликій кількості холодної води і влийте крохмальний розчин в соус. Додайте в ньому запечену рульку, накрийте посуд фольгою і відправте запікатися на 3 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свиняча рулька, запечена в рукаві
Приготування свинячої рульки - вельми вдячна справа. Блюдо виходить дивовижно смачним, а витрати на нього будуть потрібні мінімальні. Далі опишемо,
Рулька в мультиварці
Існує безліч варіацій з приготування смачної рульки. І далі ми запропонуємо деякі, лише найсмачніші. Тільки допомагати нам буде сучасна помічниця -
Як приготувати рульку в духовці?
Страви з рульки дуже популярні в багатьох країнах і далі ми розповімо, як її можна приготувати по-новому, незвичайного рецептом. Запропонуємо
Рулька, запечена в рукаві
Якщо ви не визначилися з рецептом приготування свинячої рульки, то неодмінно скористайтеся наведеними далі рецептами. Розповімо, як напевно не
Рулька по-баварськи
Якщо ви плануєте дружні посиденьки з обов'язковим застіллям, наші рецепти будуть дуже до речі. Не пошкодуйте свого часу на приготування рульки
Свиняча рулька в мультиварці
Свиняча рулька - чудове блюдо, як святкового, так і повсякденне. Якщо у вас є мультиварка, то вам пощастило подвійно - рулька в неї виходить