Рулька по-баварськи
Свиняча рулька – традиційне блюдо для народів західної Європи і ідеальне для тих, хто хоче влаштувати собі свято живота. Апетитна свинина буквально розпадається на волокна після тривалого приготування, чудово поєднується з картопляним або капустяним гарніром, а подається з келихом пива в обов'язковому порядку.
Цей простий і базовий рецепт свинячий рульки не зажадає від вас нічого більш самої свинини і пари доступних спецій. Хіба можна відмовити собі в такому елементарному задоволенні?
Інгредієнти:
свиняча рулька - 15 кг;
насіння кмину - 5 г;
часник - 6 зубчиків;
морська сіль .
Приготування
Перед тим, як приготувати рульку по-баварськи, м'ясо завжди слід промивати і обсушувати. Підготовлену свинину кладемо в глибоку каструлю, туди ж відправляємо пару щедрих пучок морської солі, роздавлені часникові зубчики (можна навіть прямо в оболонці), а також ледь перетерті насіння кмину. Поставивши каструлю на вогонь, дочекайтеся закипання, зменшіть жар і варіть рульку приблизно годину під кришкою. Готове м'ясо вийміть, перекладіть на деко і додайте в розігрітій до 170 градусів духовці на півтори години. Під час приготування слідкуйте за тим, щоб дно дека покривав півтора-двох сантиметровий шар бульйону, в якому варилася свинина.
Після закінчення часу, збільште температуру в шафі до 220°С, щоб шкірочка на рульки стала хрусткою. Перед подачею дайте м'ясу постояти не менше 15-20 хвилин, а потім подавайте його з капустяним салатом, відварною картоплею, баварської гірчицею та свіжоспеченим хлібом.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 15-2 кг;
ягоди можжевелька - 3 г;
перець горошком - 3 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
м'ясний бульйон -250 мл
Приготування
За ніч до приготування, м'ясо промийте і обсушіть. В ступі перетріть ялівцеві ягоди з перцю горошком, часником і морською сіллю. Отриманої сухою сумішшю натріть свинину і залиште її на ніч у холодильнику. Просочене ароматами спецій м'ясо покладіть в жаровню, дно якої покрито скибочками будь-яких овочів, які придатні для запікання. Туди ж влийте бульйон або будь-яку іншу рідину, яка допоможе м'яса не пересихати під час приготування.
Накрийте ємність фольгою або кришкою, а потім поставте в розігріту до 180°С духовку на годину. Через відведений час свинячу рульку по-баварськи виймаємо, знімаємо фольгу, а підвищуємо температуру до 250°С. Щоб з-під шкіри вытопились надлишки жиру, а свинина стала хрусткою, надрізають шкіру діагонально, не зачіпаючи м'ясо. Через 20-25 хвилин свинина буде готова.
Інгредієнти:
морква - 380 г;
корінь селери - 200 г;
порей - 130 г;
білий цибулю - 90 г;
лист лавра - 2 шт.;
насіння кмину - 3 г;
свиняча рулька - 15-2 кг;
темний ель - 300 мл
Приготування
Починаємо з приготування овочевого бульйону. Наповнюємо трилітрову каструлю водою і кладемо в неї очищені коріння: морква, селера, а разом з ними обидва види цибулі і листочки лавра. В якості спецій: велика кількість солі і кмин. Занурюємо в овочевий бульйон свинячу рульку відразу після того, як рідина дійде до кипіння. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо на повільному спеці близько години. Після закінчення часу рульку перекладаємо на деко і ставимо в розігріту до 190°С духовку на півтори години. Шкіру на свинячий ніжці попередньо надрізаємо рівно до шару жиру, не зачіпаючи м'ясо. Перші півгодини періодично поливаємо свинину пивом, а за 10 хвилин до готовності включаємо гриль, щоб скоринка на рульки стала золотистою.
Рецепт свинячий рульки по-баварськи
Цей простий і базовий рецепт свинячий рульки не зажадає від вас нічого більш самої свинини і пари доступних спецій. Хіба можна відмовити собі в такому елементарному задоволенні?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати рульку по-баварськи, м'ясо завжди слід промивати і обсушувати. Підготовлену свинину кладемо в глибоку каструлю, туди ж відправляємо пару щедрих пучок морської солі, роздавлені часникові зубчики (можна навіть прямо в оболонці), а також ледь перетерті насіння кмину. Поставивши каструлю на вогонь, дочекайтеся закипання, зменшіть жар і варіть рульку приблизно годину під кришкою. Готове м'ясо вийміть, перекладіть на деко і додайте в розігрітій до 170 градусів духовці на півтори години. Під час приготування слідкуйте за тим, щоб дно дека покривав півтора-двох сантиметровий шар бульйону, в якому варилася свинина.
Після закінчення часу, збільште температуру в шафі до 220°С, щоб шкірочка на рульки стала хрусткою. Перед подачею дайте м'ясу постояти не менше 15-20 хвилин, а потім подавайте його з капустяним салатом, відварною картоплею, баварської гірчицею та свіжоспеченим хлібом.
Рулька свиняча, запечена по-баварськи
Інгредієнти:
Приготування
За ніч до приготування, м'ясо промийте і обсушіть. В ступі перетріть ялівцеві ягоди з перцю горошком, часником і морською сіллю. Отриманої сухою сумішшю натріть свинину і залиште її на ніч у холодильнику. Просочене ароматами спецій м'ясо покладіть в жаровню, дно якої покрито скибочками будь-яких овочів, які придатні для запікання. Туди ж влийте бульйон або будь-яку іншу рідину, яка допоможе м'яса не пересихати під час приготування.
Накрийте ємність фольгою або кришкою, а потім поставте в розігріту до 180°С духовку на годину. Через відведений час свинячу рульку по-баварськи виймаємо, знімаємо фольгу, а підвищуємо температуру до 250°С. Щоб з-під шкіри вытопились надлишки жиру, а свинина стала хрусткою, надрізають шкіру діагонально, не зачіпаючи м'ясо. Через 20-25 хвилин свинина буде готова.
Рулька по баварськи в пиві – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування овочевого бульйону. Наповнюємо трилітрову каструлю водою і кладемо в неї очищені коріння: морква, селера, а разом з ними обидва види цибулі і листочки лавра. В якості спецій: велика кількість солі і кмин. Занурюємо в овочевий бульйон свинячу рульку відразу після того, як рідина дійде до кипіння. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо на повільному спеці близько години. Після закінчення часу рульку перекладаємо на деко і ставимо в розігріту до 190°С духовку на півтори години. Шкіру на свинячий ніжці попередньо надрізаємо рівно до шару жиру, не зачіпаючи м'ясо. Перші півгодини періодично поливаємо свинину пивом, а за 10 хвилин до готовності включаємо гриль, щоб скоринка на рульки стала золотистою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулька в пиві
Свиняча рулька в пиві - універсальне блюдо для будь-якого застілля. Не пошкодуйте часу на його приготування, і ви будете винагороджені щедрими
Свиняча рулька в мультиварці
Свиняча рулька - чудове блюдо, як святкового, так і повсякденне. Якщо у вас є мультиварка, то вам пощастило подвійно - рулька в неї виходить
Свиняча рулька, запечена в духовці
Запечена свиняча рулька - відмінне блюдо для дружніх посиденьок з пивом. Почати готувати її краще заздалегідь, щоб дати м'ясу добре промаринуватися,
Рулет зі свинячої рульки
Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї
Запечена рулька
Запечена рулька - ситне м'ясне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. До неї добре подати фужер для червоного вина або свіже пиво.
Айсбан
Ситна рулька айсбан - це саме що ні на є автентичне німецьке блюдо, яке споживається виключно з кухлем холодного пива, в компанії з квашеною