Рулька в пиві

Рулька в пиві
Рулька в пиві – дуже смачна страва, яке з гідністю буде виглядати на будь-якому святковому застіллі. Готується воно, звичайно, досить довго і треба набратися багато терпіння, але це того варто. Готову страву найкраще подавати з різними овочами: помідорами, капустою, болгарським перцем чи з квашеною капустою.

Рецепт рульки в пиві


Інгредієнти:

  • свиняча рулька – 2 шт.;

  • світле пиво – 2 л;

  • приправи та спеції – за смаком;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець чилі – за смаком;

  • цибулина – 2 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • гірчиця – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати рульку в пиві? М'ясо промиваємо, чистимо і на всю ніч замочуємо у холодній воді. Потім, знову обполіскуємо, кладемо в каструльку, заливаємо пивом і додаємо спеції і приправи. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і додаємо до м'яса, подсаливая за смаком. Залишаємо рульку на добу маринуватися, поставивши в холодильник. Після цього ставимо каструлю на вогонь і варимо при повільному кипінні 4 години. Далі очищаємо від лушпиння часничок, і шпигуємо їм варені рульки. Промазуємо гірчицею і поливаємо світлим пивом. Тепер перекладаємо м'ясо на деко і відправляємо його в духовку на 15 години, запікаючи страву при 180°С. Ось і все, ароматна, смачна і соковита свиняча рулька в пиві готова!

    Рецепт свинячий рульки в пиві


    Інгредієнти:

  • рулька свиняча – 1 шт.;

  • темне пиво – 15 л;

  • часник – 3 зубчики;

  • спеції;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • цибульна лушпиння – 1 жменя;

  • рідкий дим – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рульку гарненько промиваємо, обробляємо і замочуємо на всю ніч у фільтрованій воді. У чашу мультиварки кладемо очищену лушпиння цибулі, зверху викладаємо м'ясо, очищений часник і лаврові листочки. Посипаємо будь-якими приправами і спеціями на ваш смак і заливаємо все темним пивом. Закриваємо кришку приладу, виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо 3 години. Як тільки рулька в пиві почне закипати, обережно відкриваємо кришку мультиварки і коли піна осяде, знову закриваємо і продовжуємо приготування. Після звукового сигналу акуратно виймаємо м'ясо з чаші. На цьому етапі можете закінчити приготування, але щоб блюдо вийшло ще смачніше і соковитіше, можете запекти його в духовці. Для цього викладаємо рульку в жаростійку чашу, наливаємо в неї трохи рідини, в якій вона варилася, і відправляємо в прогрітий шафа на 30 хвилин.

    Рулька по-чеськи в пиві


    Інгредієнти:

  • свіжий імбир – 50 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • корінь селери – 60 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • пиво – 500 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • рулька свиняча – 15 кг;

  • свіжий кріп – 30 г;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • сухий кмин – щіпка;

  • часник – 2 зубчики.


  • Для глазурі:

  • мед рідкий – 2 ст. ложки;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • сухий кмин – щіпка.


  • Приготування
    Коріння промиваємо і крупно нарізаємо. Рульку ретельно промиваємо і заливаємо світлим пивом. Доводимо до закипання, знімаємо піну і кидаємо приготовані коріння з прянощами. Варимо м'ясо 3 години, а потім знімаємо з плити, охолодити, виймаємо
    Рулька в пиві
    свинину з бульйону і даємо їй стекти. Для приготування соусу змішуємо в пиалке жирну сметану з розчавленим часником і кидаємо зерна кмину. Для глазурі розтоплюємо на водяній бані мед, змішуємо його з соусом і кмином. М'ясо витираємо серветкою, рясно обмазуємо сметанним соусом і викладаємо на решітку. Відправляємо блюдо в нагріту духовку до максимуму і вмикаємо функцію гриль. Коли одна сторона підрум'яниться, обережно перевертаємо її і підсмажуємо з іншого боку. Після цього промазуємо глазур'ю і підрум'янюємо. Готову запечену рульку в пиві виймаємо, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з тушкованою квашеною капустою.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:49
    Переглядів: 1103