Рулька в пиві – дуже смачна страва, яке з гідністю буде виглядати на будь-якому святковому застіллі. Готується воно, звичайно, досить довго і треба набратися багато терпіння, але це того варто. Готову страву найкраще подавати з різними овочами: помідорами, капустою, болгарським перцем чи з квашеною капустою.
Рецепт рульки в пиві
Інгредієнти: свиняча рулька – 2 шт.; світле пиво – 2 л; приправи та спеції – за смаком; часник – 3 зубчики; перець чилі – за смаком; цибулина – 2 шт.; лавровий лист – 3 шт.; гірчиця – 2 ч. ложки. Приготування Як приготувати рульку в пиві? М'ясо промиваємо, чистимо і на всю ніч замочуємо у холодній воді. Потім, знову обполіскуємо, кладемо в каструльку, заливаємо пивом і додаємо спеції і приправи. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і додаємо до м'яса, подсаливая за смаком. Залишаємо рульку на добу маринуватися, поставивши в холодильник. Після цього ставимо каструлю на вогонь і варимо при повільному кипінні 4 години. Далі очищаємо від лушпиння часничок, і шпигуємо їм варені рульки. Промазуємо гірчицею і поливаємо світлим пивом. Тепер перекладаємо м'ясо на деко і відправляємо його в духовку на 15 години, запікаючи страву при 180°С. Ось і все, ароматна, смачна і соковита свиняча рулька в пиві готова!
Рецепт свинячий рульки в пиві
Інгредієнти: рулька свиняча – 1 шт.; темне пиво – 15 л; часник – 3 зубчики; спеції; лавровий лист – 3 шт.; цибульна лушпиння – 1 жменя; рідкий дим – 2 ст. ложки. Приготування Рульку гарненько промиваємо, обробляємо і замочуємо на всю ніч у фільтрованій воді. У чашу мультиварки кладемо очищену лушпиння цибулі, зверху викладаємо м'ясо, очищений часник і лаврові листочки. Посипаємо будь-якими приправами і спеціями на ваш смак і заливаємо все темним пивом. Закриваємо кришку приладу, виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо 3 години. Як тільки рулька в пиві почне закипати, обережно відкриваємо кришку мультиварки і коли піна осяде, знову закриваємо і продовжуємо приготування. Після звукового сигналу акуратно виймаємо м'ясо з чаші. На цьому етапі можете закінчити приготування, але щоб блюдо вийшло ще смачніше і соковитіше, можете запекти його в духовці. Для цього викладаємо рульку в жаростійку чашу, наливаємо в неї трохи рідини, в якій вона варилася, і відправляємо в прогрітий шафа на 30 хвилин.
Рулька по-чеськи в пиві
Інгредієнти: свіжий імбир – 50 г; лавровий лист – 2 шт.; корінь селери – 60 г; цибулина – 1 шт.; пиво – 500 мл; морква – 1 шт.; гвоздика – 2 шт.; рулька свиняча – 15 кг; свіжий кріп – 30 г; спеції. Для соусу:
сметана – 2 ст. ложки; сухий кмин – щіпка; часник – 2 зубчики. Для глазурі:
мед рідкий – 2 ст. ложки; соєвий соус – 2 ст. ложки; сухий кмин – щіпка. Приготування Коріння промиваємо і крупно нарізаємо. Рульку ретельно промиваємо і заливаємо світлим пивом. Доводимо до закипання, знімаємо піну і кидаємо приготовані коріння з прянощами. Варимо м'ясо 3 години, а потім знімаємо з плити, охолодити, виймаємо
свинину з бульйону і даємо їй стекти. Для приготування соусу змішуємо в пиалке жирну сметану з розчавленим часником і кидаємо зерна кмину. Для глазурі розтоплюємо на водяній бані мед, змішуємо його з соусом і кмином. М'ясо витираємо серветкою, рясно обмазуємо сметанним соусом і викладаємо на решітку. Відправляємо блюдо в нагріту духовку до максимуму і вмикаємо функцію гриль. Коли одна сторона підрум'яниться, обережно перевертаємо її і підсмажуємо з іншого боку. Після цього промазуємо глазур'ю і підрум'янюємо. Готову запечену рульку в пиві виймаємо, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з тушкованою квашеною капустою.