Свиняча рулька – традиційне блюдо для народів західної Європи і ідеальне для тих, хто хоче влаштувати собі свято живота. Апетитна свинина буквально розпадається на волокна після тривалого приготування, чудово поєднується з картопляним або капустяним гарніром, а подається з келихом пива в обов'язковому порядку.
Рецепт свинячий рульки по-баварськи
Цей простий і базовий рецепт свинячий рульки не зажадає від вас нічого більш самої свинини і пари доступних спецій. Хіба можна відмовити собі в такому елементарному задоволенні?
Інгредієнти: свиняча рулька - 15 кг; насіння кмину - 5 г; часник - 6 зубчиків; морська сіль . Приготування Перед тим, як приготувати рульку по-баварськи, м'ясо завжди слід промивати і обсушувати. Підготовлену свинину кладемо в глибоку каструлю, туди ж відправляємо пару щедрих пучок морської солі, роздавлені часникові зубчики (можна навіть прямо в оболонці), а також ледь перетерті насіння кмину. Поставивши каструлю на вогонь, дочекайтеся закипання, зменшіть жар і варіть рульку приблизно годину під кришкою. Готове м'ясо вийміть, перекладіть на деко і додайте в розігрітій до 170 градусів духовці на півтори години. Під час приготування слідкуйте за тим, щоб дно дека покривав півтора-двох сантиметровий шар бульйону, в якому варилася свинина.
Після закінчення часу, збільште температуру в шафі до 220°С, щоб шкірочка на рульки стала хрусткою. Перед подачею дайте м'ясу постояти не менше 15-20 хвилин, а потім подавайте його з капустяним салатом, відварною картоплею, баварської гірчицею та свіжоспеченим хлібом.
Рулька свиняча, запечена по-баварськи
Інгредієнти: свиняча рулька - 15-2 кг; ягоди можжевелька - 3 г; перець горошком - 3 г; часникові зубчики - 2 шт.; м'ясний бульйон -250 мл Приготування За ніч до приготування, м'ясо промийте і обсушіть. В ступі перетріть ялівцеві ягоди з перцю горошком, часником і морською сіллю. Отриманої сухою сумішшю натріть свинину і залиште її на ніч у холодильнику. Просочене ароматами спецій м'ясо покладіть в жаровню, дно якої покрито скибочками будь-яких овочів, які придатні для запікання. Туди ж влийте бульйон або будь-яку іншу рідину, яка допоможе м'яса не пересихати під час приготування.
Накрийте ємність фольгою або кришкою, а потім поставте в розігріту до 180°С духовку на годину. Через відведений час свинячу рульку по-баварськи виймаємо, знімаємо фольгу, а підвищуємо температуру до 250°С. Щоб з-під шкіри вытопились надлишки жиру, а свинина стала хрусткою, надрізають шкіру діагонально, не зачіпаючи м'ясо. Через 20-25 хвилин свинина буде готова.
Рулька по баварськи в пиві – рецепт
Інгредієнти: морква - 380 г; корінь селери - 200 г; порей - 130 г; білий цибулю - 90 г; лист лавра - 2 шт.; насіння кмину - 3 г; свиняча рулька - 15-2 кг; темний ель - 300 мл Приготування Починаємо з приготування овочевого бульйону. Наповнюємо трилітрову каструлю водою і кладемо в неї очищені коріння:
морква, селера, а разом з ними обидва види цибулі і листочки лавра. В якості спецій: велика кількість солі і кмин. Занурюємо в овочевий бульйон свинячу рульку відразу після того, як рідина дійде до кипіння. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо на повільному спеці близько години. Після закінчення часу рульку перекладаємо на деко і ставимо в розігріту до 190°С духовку на півтори години. Шкіру на свинячий ніжці попередньо надрізаємо рівно до шару жиру, не зачіпаючи м'ясо. Перші півгодини періодично поливаємо свинину пивом, а за 10 хвилин до готовності включаємо гриль, щоб скоринка на рульки стала золотистою.