Як приготувати рульку в духовці?
Незважаючи на те, що у нас рульку вважають традиційною стравою німецької та чеської кухонь, на ділі «вепрево коліно» готують по всьому світу абсолютно різними способами. Нижче ми розглянемо декілька технік того, як приготувати рульку в духовці, з усього світу.
Азіати не менше європейців люблять готувати рульку. Про походження цього рецепта легко можна судити за його складовими: соя і імбир – класична комбінація для східної кухні, яка ідеально поєднується з широким розмаїттям інгредієнтів.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 2 шт.;
часник - 4 зубки;
корінь імбиру - 6 см;
кардамон - 2 шт.;
курячий бульйон - 55 мл;
зірочки анісу - 3 шт.;
соєвий соус - 75 мл.
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати свинячу рульку в духовці, підготуйте її, сполоснувши і обсушивши м'ясо, а потім швидко обсмаживши його в розігрітій олії до рум'янцю. Такий хід дозволить напевно забезпечити свинині хрустку скоринку, яка залишиться навіть після томління рульки в жаровні.
Обсмажені рульки додайте в будь товстостінній посуді разом з скибочками імбиру, розчавленими часниковими зубками і прянощами. Залийте свинину соєвим соусом і літром води, а потім залиште нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці на 4 години.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 4 шт.;
сіль - 55 г;
ріпчаста цибуля - 180 г;
морква - 230 г;
листя лавра - 4 шт.;
темне пиво - 210 мл
Приготування
Половину моркви наріжте, всипте сіль і влийте півтора літра води. Покладіть рульку в киплячу воду і відваріть протягом 40 хвилин. Після м'ясо обсушити.
Наріжте ріпчасту цибулю з морквою і викладіть їх у рукав, покривши листям лавра. Зафіксуйте один з кінців рукави, помістіть всередину рульку і влийте пиво. Залиште все запікати при 180 градусах півтори години.
Інгредієнти:
насіння куміна - 2 ч. ложки;
корінь імбиру - 3 см;
часник - 4 зубки;
рулька - 2 шт.;
стебла селери - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 140 г;
томати - 210 г;
бульйон - 320 мл
Приготування
Розігрійте трохи олії в сотейнику і підрум'яньте на ньому очищені рульки з усіх боків. Коли шкірка на свинині схопиться, додайте в жаровню імбир з часником, шматочки цибулі і селери, після чого залийте все бульйоном і томатами. Залиште рульку в духовці при 150 градусах на 4 години, підливаючи рідина, якщо в цьому буде необхідність. По завершенні запікання м'ясо буде легко розпадатися від найменшого дотику.
Якщо ви збираєтеся гасити рульку, то лист фольги стане вашим найкращим помічником. Все тому, що кришка з фольги прекрасно утримує вологу, тим самим дозволяючи м'яса довго чекати у власному соку і насичуватися усіма смаками, якими ви вирішили його доповнити. Смаки у нашому рецепті будуть традиційними мексиканськими.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 12 кг;
борошно - 35 г;
насіння куміна - 1 ст. ложка;
1/2 лимона;
томати - 470 г;
часник - 8 зубчиків;
ріпчаста цибуля - 230 г;
курячий бульйон - 210 мл;
текіла - 90 мл;
гострий перець - за смаком.
Приготування
В ступі розітріть насіння куміна з сіллю, часником і лимонною цедрою. Підготовлену свинячу роль натріть отриманою сумішшю і відправте в жаровню. Подрібніть цибулю і змішати його з дрібно нарізаними помідорами. Додайте отриману суміш до рульки, слідом влийте бульйон, додайте гострі перці і текілу. Надішліть рульку нудитися під фольгою в духовці на 25 години при 160 градусах, а в кінці додатково загустіть залишки соусу, в якому готувалося м'ясо, розведеною у воді борошном.
Рецепт свинячий рульки, запеченої в духовці
Азіати не менше європейців люблять готувати рульку. Про походження цього рецепта легко можна судити за його складовими: соя і імбир – класична комбінація для східної кухні, яка ідеально поєднується з широким розмаїттям інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати свинячу рульку в духовці, підготуйте її, сполоснувши і обсушивши м'ясо, а потім швидко обсмаживши його в розігрітій олії до рум'янцю. Такий хід дозволить напевно забезпечити свинині хрустку скоринку, яка залишиться навіть після томління рульки в жаровні.
Обсмажені рульки додайте в будь товстостінній посуді разом з скибочками імбиру, розчавленими часниковими зубками і прянощами. Залийте свинину соєвим соусом і літром води, а потім залиште нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці на 4 години.
Рулька в пиві, запечена в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Половину моркви наріжте, всипте сіль і влийте півтора літра води. Покладіть рульку в киплячу воду і відваріть протягом 40 хвилин. Після м'ясо обсушити.
Наріжте ріпчасту цибулю з морквою і викладіть їх у рукав, покривши листям лавра. Зафіксуйте один з кінців рукави, помістіть всередину рульку і влийте пиво. Залиште все запікати при 180 градусах півтори години.
Приготування свинячої рульки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте трохи олії в сотейнику і підрум'яньте на ньому очищені рульки з усіх боків. Коли шкірка на свинині схопиться, додайте в жаровню імбир з часником, шматочки цибулі і селери, після чого залийте все бульйоном і томатами. Залиште рульку в духовці при 150 градусах на 4 години, підливаючи рідина, якщо в цьому буде необхідність. По завершенні запікання м'ясо буде легко розпадатися від найменшого дотику.
Рецепт рульки в духовці у фользі
Якщо ви збираєтеся гасити рульку, то лист фольги стане вашим найкращим помічником. Все тому, що кришка з фольги прекрасно утримує вологу, тим самим дозволяючи м'яса довго чекати у власному соку і насичуватися усіма смаками, якими ви вирішили його доповнити. Смаки у нашому рецепті будуть традиційними мексиканськими.
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть насіння куміна з сіллю, часником і лимонною цедрою. Підготовлену свинячу роль натріть отриманою сумішшю і відправте в жаровню. Подрібніть цибулю і змішати його з дрібно нарізаними помідорами. Додайте отриману суміш до рульки, слідом влийте бульйон, додайте гострі перці і текілу. Надішліть рульку нудитися під фольгою в духовці на 25 години при 160 градусах, а в кінці додатково загустіть залишки соусу, в якому готувалося м'ясо, розведеною у воді борошном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулька в мультиварці
Існує безліч варіацій з приготування смачної рульки. І далі ми запропонуємо деякі, лише найсмачніші. Тільки допомагати нам буде сучасна помічниця -
Як зварити холодець зі свинячої рульки?
Не секрет, що ідеальним холодець виходить саме з свинячих ніжок, з-за високого вмісту колагену в кісточках. Тому з рульки, безсумнівно вийде відмінна
Рулька, запечена в рукаві
Якщо ви не визначилися з рецептом приготування свинячої рульки, то неодмінно скористайтеся наведеними далі рецептами. Розповімо, як напевно не
Рулька, запечена в духовці
Дуже ефектно на урочистому застілля буде виглядати чудове блюдо з рульки, яку можна запекти в духовці. Далі опишемо, як правильно підготувати,
Рулька по-баварськи
Якщо ви плануєте дружні посиденьки з обов'язковим застіллям, наші рецепти будуть дуже до речі. Не пошкодуйте свого часу на приготування рульки
Свиняча рулька в мультиварці
Свиняча рулька - чудове блюдо, як святкового, так і повсякденне. Якщо у вас є мультиварка, то вам пощастило подвійно - рулька в неї виходить