Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити холодець зі свинячої рульки?

Як зварити холодець зі свинячої рульки?

10-04-2016, 21:54
748
Як зварити холодець зі свинячої рульки?
Свинячу рульку можна не тільки запікати на німецьку або чеський манер , але й пускати в якості основи для добре знайомого нам страви – холодцю. За рахунок великої кількості кісткової і хрящової тканини, такий холодець виходить досить щільним, добре тримає форму і не потребує додавання желатину. Детально про те, як варити холодець зі свинячої рульки ми розповімо нижче.

Рецепт холодцю зі свинячої рульки


Рулька для холодцю не обов'язково повинна містити багато м'яса, її головна роль – забезпечити бульйону бажану текстуру, а м'ясо вже можна додавати окремо, готуючи, наприклад, холодець зі свинячої рульки і курки або свинини.
Інгредієнти:

  • свиняча рулька - 12 кг;

  • свинина (м'якоть) - 440 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • лист лавра - 3 шт.;

  • горошини перцю - 4 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно варити холодець зі свинячої рульки, необхідно також правильно цю рульку підготувати. Якщо на шкірі залишилися волоски, то обпалити їх, будь-які забруднення зачистити ножем, а потім, ретельно промивши рульку, обдайте їх окропом і покладіть у гарячу воду до повного остигання. Вимочене м'ясо перекладіть в іншу каструлю з кількома літрами свіжої води і шматком свинячий м'якоті. Дочекайтеся закипання рідини, а потім зменшіть жар і варіть все, періодично видаляючи пінку з поверхні. Варіння холодцю займає чимало часу, близько 5 годин. Після закінчення часу перевірте, щоб не википіла велика частина води, при потребі підлийте окропу, але не більше ніж до початкового рівня рідини. Далі покладіть в бульйон цибулю, горошини перцю і лавр. Проваріть все ще близько години, спробуйте бульйон і при необхідності додатково приправте. Після процідіть його через сито з марлею, м'якоть розберіть на шматочки прийнятного розміру. При бажанні, в холодець також може піти тонко нарізана шкіра з рульки. Залийте м'ясну основу густим бульйоном і залиште на холод до застигання.

    Смачний холодець зі свинячої рульки і яловичини


    Інгредієнти:

  • свиняча рулька - 11 кг;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • часник - 3 зубки;

  • морква - 155 р.


  • Приготування
    Спершу візьміться за підготовку свинячий рульки. Обпаливши, зачистивши і вимочивши м'ясо протягом пари годин, залийте його кількома літрами свіжої води і поставте на вогонь. Скільки варити холодець зі свинячої рульки залежить від кількості кісткової і хрящової тканини в ній. У середньому варіння холодцю займе приблизно 4 години, при цьому слід не забувати знімати пінку з поверхні в процесі варіння, а за годину до готовності покладіть в бульйон цибулю з морквою і розчавленими часниковими зубками. Наваристий бульйон можна перевірити на готовність зачерпнувши його чайною ложкою і залишивши охолодитися. Якщо охолоджена маса буде липкою – основа холодцю готова. Вийміть овочі і зніміть м'ясо з кістки. Свинячу м'якоть розберіть і викладіть у форму для сервірування. Залийте все бульйоном. При бажанні, можна також декорувати холодець свіжими овочами, яйцями і зеленню. Залиште закуску застигати на холоді, а потім знімайте пробу.

    Холодець зі свинячої рульки в мультиварці


    Плюс мультиварки полягає в можливості готувати в ній певні інгредієнти тривалий час, при цьому паралельно займаючись своїми справами. Занурте необхідні інгредієнти в миску, залийте водою і залиште пристрій сама подбає про смачну страву.
    Інгредієнти:

  • свиняча рулька - 780 г;

  • свинячі ніжки - 470 г;
  • Як зварити холодець зі свинячої рульки?

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • морква - 130 г;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Зачистивши всі використовувані м'ясні продукти, покладіть їх у чашу разом з овочами і залийте водою до максимуму. Доведіть рідину до кипіння в будь-якому режимі, шум з поверхні зніміть, всипте сіль і перейдіть на «Гасіння» на 5 годин. По закінченні готування процідіть бульйон, розберіть м'ясо, розкладіть його по формах і залийте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати рульку в духовці?
    Як приготувати рульку в духовці?
    Страви з рульки дуже популярні в багатьох країнах і далі ми розповімо, як її можна приготувати по-новому, незвичайного рецептом. Запропонуємо
    Холодець з індички без желатину
    Холодець з індички без желатину
    Холодець - це улюблена у багатьох будинках оригінальна закуска. І часто її готують на основі птахи - це і дешевше, і звичайно, смачніше. Приготувавши
    Холодець - класичний рецепт
    Холодець - класичний рецепт
    Класичний російський традиційно готують холодець лише з яловичини. Однак у сучасній кулінарії існують варіанти з додаванням інших м'ясних
    Холодець зі свинячої рульки
    Холодець зі свинячої рульки
    Холодець не втрачає своєї актуальності вже дуже багато років. І не даремно! Така закуска завжди виграє на святковому столі. У нашій статті ми
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.