Як зварити холодець зі свинячої рульки?
Свинячу рульку можна не тільки запікати на німецьку або чеський манер , але й пускати в якості основи для добре знайомого нам страви – холодцю. За рахунок великої кількості кісткової і хрящової тканини, такий холодець виходить досить щільним, добре тримає форму і не потребує додавання желатину. Детально про те, як варити холодець зі свинячої рульки ми розповімо нижче.
Рулька для холодцю не обов'язково повинна містити багато м'яса, її головна роль – забезпечити бульйону бажану текстуру, а м'ясо вже можна додавати окремо, готуючи, наприклад, холодець зі свинячої рульки і курки або свинини.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 12 кг;
свинина (м'якоть) - 440 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
лист лавра - 3 шт.;
горошини перцю - 4 шт.
Приготування
Перед тим, як правильно варити холодець зі свинячої рульки, необхідно також правильно цю рульку підготувати. Якщо на шкірі залишилися волоски, то обпалити їх, будь-які забруднення зачистити ножем, а потім, ретельно промивши рульку, обдайте їх окропом і покладіть у гарячу воду до повного остигання. Вимочене м'ясо перекладіть в іншу каструлю з кількома літрами свіжої води і шматком свинячий м'якоті. Дочекайтеся закипання рідини, а потім зменшіть жар і варіть все, періодично видаляючи пінку з поверхні. Варіння холодцю займає чимало часу, близько 5 годин. Після закінчення часу перевірте, щоб не википіла велика частина води, при потребі підлийте окропу, але не більше ніж до початкового рівня рідини. Далі покладіть в бульйон цибулю, горошини перцю і лавр. Проваріть все ще близько години, спробуйте бульйон і при необхідності додатково приправте. Після процідіть його через сито з марлею, м'якоть розберіть на шматочки прийнятного розміру. При бажанні, в холодець також може піти тонко нарізана шкіра з рульки. Залийте м'ясну основу густим бульйоном і залиште на холод до застигання.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 11 кг;
ріпчаста цибуля - 210 г;
часник - 3 зубки;
морква - 155 р.
Приготування
Спершу візьміться за підготовку свинячий рульки. Обпаливши, зачистивши і вимочивши м'ясо протягом пари годин, залийте його кількома літрами свіжої води і поставте на вогонь. Скільки варити холодець зі свинячої рульки залежить від кількості кісткової і хрящової тканини в ній. У середньому варіння холодцю займе приблизно 4 години, при цьому слід не забувати знімати пінку з поверхні в процесі варіння, а за годину до готовності покладіть в бульйон цибулю з морквою і розчавленими часниковими зубками. Наваристий бульйон можна перевірити на готовність зачерпнувши його чайною ложкою і залишивши охолодитися. Якщо охолоджена маса буде липкою – основа холодцю готова. Вийміть овочі і зніміть м'ясо з кістки. Свинячу м'якоть розберіть і викладіть у форму для сервірування. Залийте все бульйоном. При бажанні, можна також декорувати холодець свіжими овочами, яйцями і зеленню. Залиште закуску застигати на холоді, а потім знімайте пробу.
Плюс мультиварки полягає в можливості готувати в ній певні інгредієнти тривалий час, при цьому паралельно займаючись своїми справами. Занурте необхідні інгредієнти в миску, залийте водою і залиште пристрій сама подбає про смачну страву.
Інгредієнти:
свиняча рулька - 780 г;
свинячі ніжки - 470 г;
ріпчаста цибуля - 160 г;
морква - 130 г;
лист лавра.
Приготування
Зачистивши всі використовувані м'ясні продукти, покладіть їх у чашу разом з овочами і залийте водою до максимуму. Доведіть рідину до кипіння в будь-якому режимі, шум з поверхні зніміть, всипте сіль і перейдіть на «Гасіння» на 5 годин. По закінченні готування процідіть бульйон, розберіть м'ясо, розкладіть його по формах і залийте.
Рецепт холодцю зі свинячої рульки
Рулька для холодцю не обов'язково повинна містити багато м'яса, її головна роль – забезпечити бульйону бажану текстуру, а м'ясо вже можна додавати окремо, готуючи, наприклад, холодець зі свинячої рульки і курки або свинини.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як правильно варити холодець зі свинячої рульки, необхідно також правильно цю рульку підготувати. Якщо на шкірі залишилися волоски, то обпалити їх, будь-які забруднення зачистити ножем, а потім, ретельно промивши рульку, обдайте їх окропом і покладіть у гарячу воду до повного остигання. Вимочене м'ясо перекладіть в іншу каструлю з кількома літрами свіжої води і шматком свинячий м'якоті. Дочекайтеся закипання рідини, а потім зменшіть жар і варіть все, періодично видаляючи пінку з поверхні. Варіння холодцю займає чимало часу, близько 5 годин. Після закінчення часу перевірте, щоб не википіла велика частина води, при потребі підлийте окропу, але не більше ніж до початкового рівня рідини. Далі покладіть в бульйон цибулю, горошини перцю і лавр. Проваріть все ще близько години, спробуйте бульйон і при необхідності додатково приправте. Після процідіть його через сито з марлею, м'якоть розберіть на шматочки прийнятного розміру. При бажанні, в холодець також може піти тонко нарізана шкіра з рульки. Залийте м'ясну основу густим бульйоном і залиште на холод до застигання.
Смачний холодець зі свинячої рульки і яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Спершу візьміться за підготовку свинячий рульки. Обпаливши, зачистивши і вимочивши м'ясо протягом пари годин, залийте його кількома літрами свіжої води і поставте на вогонь. Скільки варити холодець зі свинячої рульки залежить від кількості кісткової і хрящової тканини в ній. У середньому варіння холодцю займе приблизно 4 години, при цьому слід не забувати знімати пінку з поверхні в процесі варіння, а за годину до готовності покладіть в бульйон цибулю з морквою і розчавленими часниковими зубками. Наваристий бульйон можна перевірити на готовність зачерпнувши його чайною ложкою і залишивши охолодитися. Якщо охолоджена маса буде липкою – основа холодцю готова. Вийміть овочі і зніміть м'ясо з кістки. Свинячу м'якоть розберіть і викладіть у форму для сервірування. Залийте все бульйоном. При бажанні, можна також декорувати холодець свіжими овочами, яйцями і зеленню. Залиште закуску застигати на холоді, а потім знімайте пробу.
Холодець зі свинячої рульки в мультиварці
Плюс мультиварки полягає в можливості готувати в ній певні інгредієнти тривалий час, при цьому паралельно займаючись своїми справами. Занурте необхідні інгредієнти в миску, залийте водою і залиште пристрій сама подбає про смачну страву.
Інгредієнти:
Приготування
Зачистивши всі використовувані м'ясні продукти, покладіть їх у чашу разом з овочами і залийте водою до максимуму. Доведіть рідину до кипіння в будь-якому режимі, шум з поверхні зніміть, всипте сіль і перейдіть на «Гасіння» на 5 годин. По закінченні готування процідіть бульйон, розберіть м'ясо, розкладіть його по формах і залийте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рульку в духовці?
Страви з рульки дуже популярні в багатьох країнах і далі ми розповімо, як її можна приготувати по-новому, незвичайного рецептом. Запропонуємо
Холодець з індички без желатину
Холодець - це улюблена у багатьох будинках оригінальна закуска. І часто її готують на основі птахи - це і дешевше, і звичайно, смачніше. Приготувавши
Холодець - класичний рецепт
Класичний російський традиційно готують холодець лише з яловичини. Однак у сучасній кулінарії існують варіанти з додаванням інших м'ясних
Холодець зі свинячої рульки
Холодець не втрачає своєї актуальності вже дуже багато років. І не даремно! Така закуска завжди виграє на святковому столі. У нашій статті ми
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.