Свинячу рульку можна не тільки запікати на німецьку або чеський манер , але й пускати в якості основи для добре знайомого нам страви – холодцю. За рахунок великої кількості кісткової і хрящової тканини, такий холодець виходить досить щільним, добре тримає форму і не потребує додавання желатину. Детально про те, як варити холодець зі свинячої рульки ми розповімо нижче.
Рецепт холодцю зі свинячої рульки
Рулька для холодцю не обов'язково повинна містити багато м'яса, її головна роль – забезпечити бульйону бажану текстуру, а м'ясо вже можна додавати окремо, готуючи, наприклад, холодець зі свинячої рульки і курки або свинини.
Інгредієнти: свиняча рулька - 12 кг; свинина (м'якоть) - 440 г; ріпчаста цибуля - 130 г; лист лавра - 3 шт.; горошини перцю - 4 шт. Приготування Перед тим, як правильно варити холодець зі свинячої рульки, необхідно також правильно цю рульку підготувати. Якщо на шкірі залишилися волоски, то обпалити їх, будь-які забруднення зачистити ножем, а потім, ретельно промивши рульку, обдайте їх окропом і покладіть у гарячу воду до повного остигання. Вимочене м'ясо перекладіть в іншу каструлю з кількома літрами свіжої води і шматком свинячий м'якоті. Дочекайтеся закипання рідини, а потім зменшіть жар і варіть все, періодично видаляючи пінку з поверхні. Варіння холодцю займає чимало часу, близько 5 годин. Після закінчення часу перевірте, щоб не википіла велика частина води, при потребі підлийте окропу, але не більше ніж до початкового рівня рідини. Далі покладіть в бульйон цибулю, горошини перцю і лавр. Проваріть все ще близько години, спробуйте бульйон і при необхідності додатково приправте. Після процідіть його через сито з марлею, м'якоть розберіть на шматочки прийнятного розміру. При бажанні, в холодець також може піти тонко нарізана шкіра з рульки. Залийте м'ясну основу густим бульйоном і залиште на холод до застигання.
Смачний холодець зі свинячої рульки і яловичини
Інгредієнти: свиняча рулька - 11 кг; ріпчаста цибуля - 210 г; часник - 3 зубки; морква - 155 р. Приготування Спершу візьміться за підготовку свинячий рульки. Обпаливши, зачистивши і вимочивши м'ясо протягом пари годин, залийте його кількома літрами свіжої води і поставте на вогонь. Скільки варити холодець зі свинячої рульки залежить від кількості кісткової і хрящової тканини в ній. У середньому варіння холодцю займе приблизно 4 години, при цьому слід не забувати знімати пінку з поверхні в процесі варіння, а за годину до готовності покладіть в бульйон цибулю з морквою і розчавленими часниковими зубками. Наваристий бульйон можна перевірити на готовність зачерпнувши його чайною ложкою і залишивши охолодитися. Якщо охолоджена маса буде липкою – основа холодцю готова. Вийміть овочі і зніміть м'ясо з кістки. Свинячу м'якоть розберіть і викладіть у форму для сервірування. Залийте все бульйоном. При бажанні, можна також декорувати холодець свіжими овочами, яйцями і зеленню. Залиште закуску застигати на холоді, а потім знімайте пробу.
Холодець зі свинячої рульки в мультиварці
Плюс мультиварки полягає в можливості готувати в ній певні інгредієнти тривалий час, при цьому паралельно займаючись своїми справами. Занурте необхідні інгредієнти в миску, залийте водою і залиште пристрій сама подбає про смачну страву.
Інгредієнти: свиняча рулька - 780 г; свинячі ніжки - 470 г; ріпчаста цибуля - 160 г; морква - 130 г; лист лавра. Приготування Зачистивши всі використовувані м'ясні продукти, покладіть їх у чашу разом з овочами і залийте водою до максимуму. Доведіть рідину до кипіння в будь-якому режимі, шум з поверхні зніміть, всипте сіль і перейдіть на «Гасіння» на 5 годин. По закінченні готування процідіть бульйон, розберіть м'ясо, розкладіть його по формах і залийте.