Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець зі свинячої рульки

Холодець зі свинячої рульки

20-06-2015, 21:15
1 164
Холодець зі свинячої рульки
Незважаючи на те, що холодець – страва, м'яко кажучи, не дуже сучасне, багато, а можна навіть сказати більшість, вважають за краще його вигадливих страв сучасної ресторанної кухні. Для приготування домашнього холодного чудово підходить свинина, при чому та, що на кістки, оскільки велика кількість колагену в кістках і суглобах після виварювання забезпечують желювання суміші без додавання желатину. Прекрасним шматком для варіння холодцю стане свиняча рулька, а про те, як варити з неї холодець, ми розповімо далі.

Рецепт холодцю зі свинячої рульки


Інгредієнти:

  • свиняча рулька - 2 кг;

  • білий цибулю - 130 г;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • морква - 80 г;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • перець горошком - 5-10 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати холодець з рульки, м'ясо замочують у холодній воді на строк не менше 3 годин, а краще на ніч. Вимочене м'ясо перекладаємо в каструлю, заливаємо свіжою водою так, щоб покрити, після закипання рідини зливаємо всю воду, а від утворилася пінки і вийшов сора моєму м'ясо і саму каструлю. Нова порція холодної води і знову повернення на вогонь. Тепер, після закипання, м'ясо слід залишити варитися на середньому вогні 5 годин.
    Після тривалого виварювання, в бульйон кладемо нарізану моркву і обидві цибулини, стебло селери, лавр і перець. Приправляти холодець також слід на цьому етапі, а тому сміливо додайте столову ложку солі. Залишається варити м'ясо ще годину, але переконайтеся, що ви не підливаєте воду в каструлю, в іншому випадку міцний бульйон втратить свою концентрацію і просто не зажелируется.
    Покрийте друшляк з дрібним ситом трьома шарами марлі і процідіть бульйон крізь нього. Додайте пропущений через прес часник і перевірте бульйон на солоність.
    Нарізаємо зварену моркву кружечками і викладаємо на дно посуду. Зверху розміщуємо відокремлене від кісток м'ясо і заливаємо все бульйоном. Далі страву ставимо в холодильник до повного застигання, а після подаємо з гірчицею або хріном.

    Смачний холодець з рульки


    Незнайомій для нас варіацією холодцю може стати така з додаванням томату. Томатне заливне в 70-80-х було так популярно на Заході, як і класичний холодець у нас, так що автентичності цієї страви не займати.
    Інгредієнти:

  • свиняча рулька - 2 3 кг;

  • томатний сік - 350 мл;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • желатин - 7 г;

  • гострий соус - за смаком;

  • білий цибуля - 60 г;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Попередньо вимочивши м'ясо в холодній воді, свинину ставимо на вогонь і виварюємо 5 годин. В середині приготування відправляємо в каструлю листочки лавра, трохи цибулі та селери – так бульйон вийде ароматніше. Після закінчення часу, бульйон проціджуємо через застелений марлею друшляк, м'ясо промиваємо і відокремлюємо від кісток. Змішуємо невелику кількість бульйону з желатином до повного розчинення кристалів, і хоч такий спосіб приготування холодцю можна назвати правильним, невелику кількість желатину допоможе масі напевно схопитися після додавання додаткової кількості рідини в
    Холодець зі свинячої рульки
    вигляді томатного соку. Разом з соком смаку страві додасть лимонний сік і кілька крапель гострого соусу, начебто "Табаско" і "Шрирачи".
    Розкладаємо м'ясо за формою і заливаємо томатним бульйоном. Залишаємо до повного застигання в холодильнику, а потім витягаємо, попередньо розмістивши форму в теплій воді, і подаємо зі сметаною і свіжою зеленню.
    Ви також можете приготувати холодець з рульки в мультиварці. Для цього виберіть режим «Варка» або «Суп», а також час - 5 годин. Готовий бульйон нічим не буде відрізнятися від аналога приготованого на плиті.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулька по-баварськи
    Рулька по-баварськи
    Якщо ви плануєте дружні посиденьки з обов'язковим застіллям, наші рецепти будуть дуже до речі. Не пошкодуйте свого часу на приготування рульки
    Як приготувати холодець з курки?
    Як приготувати холодець з курки?
    Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець з яловичини - рецепт
    Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в