Незважаючи на те, що у нас рульку вважають традиційною стравою німецької та чеської кухонь, на ділі «вепрево коліно» готують по всьому світу абсолютно різними способами. Нижче ми розглянемо декілька технік того, як приготувати рульку в духовці, з усього світу.
Рецепт свинячий рульки, запеченої в духовці
Азіати не менше європейців люблять готувати рульку. Про походження цього рецепта легко можна судити за його складовими: соя і імбир – класична комбінація для східної кухні, яка ідеально поєднується з широким розмаїттям інгредієнтів.
Інгредієнти: свиняча рулька - 2 шт.; часник - 4 зубки; корінь імбиру - 6 см; кардамон - 2 шт.; курячий бульйон - 55 мл; зірочки анісу - 3 шт.; соєвий соус - 75 мл. Приготування Перед тим, як смачно приготувати свинячу рульку в духовці, підготуйте її, сполоснувши і обсушивши м'ясо, а потім швидко обсмаживши його в розігрітій олії до рум'янцю. Такий хід дозволить напевно забезпечити свинині хрустку скоринку, яка залишиться навіть після томління рульки в жаровні.
Обсмажені рульки додайте в будь товстостінній посуді разом з скибочками імбиру, розчавленими часниковими зубками і прянощами. Залийте свинину соєвим соусом і літром води, а потім залиште нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці на 4 години.
Рулька в пиві, запечена в духовці в рукаві
Інгредієнти: свиняча рулька - 4 шт.; сіль - 55 г; ріпчаста цибуля - 180 г; морква - 230 г; листя лавра - 4 шт.; темне пиво - 210 мл Приготування Половину моркви наріжте, всипте сіль і влийте півтора літра води. Покладіть рульку в киплячу воду і відваріть протягом 40 хвилин. Після м'ясо обсушити.
Наріжте ріпчасту цибулю з морквою і викладіть їх у рукав, покривши листям лавра. Зафіксуйте один з кінців рукави, помістіть всередину рульку і влийте пиво. Залиште все запікати при 180 градусах півтори години.
Приготування свинячої рульки в духовці
Інгредієнти: насіння куміна - 2 ч. ложки; корінь імбиру - 3 см; часник - 4 зубки; рулька - 2 шт.; стебла селери - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 140 г; томати - 210 г; бульйон - 320 мл Приготування Розігрійте трохи олії в сотейнику і підрум'яньте на ньому очищені рульки з усіх боків. Коли шкірка на свинині схопиться, додайте в жаровню імбир з часником, шматочки цибулі і селери, після чого залийте все бульйоном і томатами. Залиште рульку в духовці при 150 градусах на 4 години, підливаючи рідина, якщо в цьому буде необхідність. По завершенні запікання м'ясо буде легко розпадатися від найменшого дотику.
Рецепт рульки в духовці у фользі
Якщо ви збираєтеся гасити рульку, то лист фольги стане вашим найкращим помічником. Все тому, що кришка з фольги прекрасно утримує вологу, тим самим дозволяючи м'яса довго чекати у власному соку і насичуватися усіма смаками, якими ви вирішили його доповнити. Смаки у нашому рецепті будуть традиційними мексиканськими.
Інгредієнти: свиняча рулька - 12 кг; борошно - 35 г; насіння куміна - 1 ст. ложка; 1/2 лимона; томати - 470 г; часник - 8 зубчиків; ріпчаста цибуля - 230 г; курячий бульйон - 210 мл; текіла - 90 мл; гострий перець - за смаком. Приготування В ступі розітріть насіння куміна з сіллю, часником і лимонною цедрою. Підготовлену свинячу роль натріть отриманою сумішшю і відправте в жаровню. Подрібніть цибулю і змішати його з дрібно нарізаними помідорами. Додайте отриману суміш до рульки, слідом влийте бульйон, додайте гострі перці і текілу. Надішліть рульку нудитися під фольгою в духовці на 25 години при 160 градусах, а в кінці додатково загустіть залишки соусу, в якому готувалося м'ясо, розведеною у воді борошном.