» » Пісні салати на святковий стіл

Пісні салати на святковий стіл

Пісні салати на святковий стіл
Поняття «пісний салат» для багатьох є синонімом слова «несмачний», однак такі страви все-таки можуть бути не просто смачними, але ще яскравими і святковими. Такі салати можуть стати в нагоді не лише в піст, але і в той час коли ви вирішили дотримуватися дієти, та й просто це смачний вітамінний коктейль з мінімальною кількістю некорисних інгредієнтів.

Смачний пісний салат на святковий стіл з грибами


Інгредієнти:

  • шампіньйони – 05 кг;

  • морквина – 025 кг;

  • цибуля – 025 кг;

  • чорнослив – 125 г;

  • горіхи волоські – 10 шт.;

  • рослинне масло – 70 г;

  • петрушка – 1/2 пучка;

  • майонез пісний;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Перш ніж починати приготування, підготуйте чорнослив, його добре вимийте і залийте окропом. Цибулю і морквину, як зазвичай вимийте і подрібніть цибулю кубиками, а моркву теркою. Гриби після промивання обсушіть і наріжте пластинками. В принципі краще скористатися двома сковорідками, на одній пересмажити гриби з половиною від загальної маси цибулі, а на другий обсмажити моркву з другою половиною цибулі. На двох сковорідках цей процес відбувається набагато швидше. Горіхи очистіть, покладіть на харчову плівку, накрийте їх їй же і подрібнити качалкою, просто покатайте нею за ним з невеликим зусиллям. Зовсім в кашу або порошок розчавлює їх не варто, потрібно, щоб хоч частково, але вони залишалися горіхами. По закінченні приготування моркви з цибулею приєднайте до них порізаний і розмочений чорнослив, а так само горіхи, залишивши трохи і того й іншого на прикрасу салату. Після салат слід викладати шарами, перший шар грибної, потім трохи майонезу, потім суміш з другої сковорідки, майонез і знову грибний шар. Зверху прикрасьте залишилися чорносливом з горіхами та посіченою петрушкою. Обов'язково дайте йому настоятися в холодильнику не менше 2 годин.

    Пісний салат на святковий стіл з кальмарами


    Інгредієнти:

  • кальмар – 2 тушки;

  • капуста пекінська – 200 г;

  • сухарі білі – 40 г;

  • сир тофу – 200 г;

  • сік лимона – 2 ч. ложки;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • олія оливкова – 130 мл;

  • майонез пісний – 2 ст. ложки;

  • часник – 3 зубки;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Попередньо розморозьте тушки кальмарів, після розморожування ретельно вимийте їх, залийте киплячою водою і поваріть хвилини 3 охолоджуйте їх, відкинувши на друшляк. Вже охолоджені тушки наріжте поперек, соломкою. Після скибочками або квадратиками наріжте капусту, а сир кубиками, потім з'єднайте всі ці вже підготовлені інгредієнти, додавши до них сухарі. Далі потрібно приготувати соус, який послужить заправкою для цього салату, видавіть часник і розітріть його, додавши до нього сіль і перець. Після влийте туди ж сік, оливкову олію, додайте гірчицю і майонез. Потім гарненько збийте блендером, довівши до однорідності і перевірте на сіль. Тепер заправте цим соусом салат і в принципі все готово.

    Пісний овочевий салат з квасолею на святковий стіл


    Для спрощення приготування і дотримання пропорцій кількість деяких інгредієнтів буде зазначено в мілілітрах вже в подрібненому вигляді.
    Інгредієнти:

  • салат – 625 мл;

  • помідори – 170 мл;

  • кукурудза – 170 мл;

  • редис – 170 мл;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • авокадо – 1/2 шт.;

  • консервована червона квасоля – 450 г;

  • часник – 1 зубок;

  • сік лайма – 60 мл;

  • кінза свіжа (рублена) – 2 ст. ложки;

  • сир соєвий – 60 мл;

  • олія оливкова – 60 мл;

  • мед – 60 г;
  • Пісні салати на святковий стіл

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Для салату приготуйте велику миску, в неї дрібно наріжте помідори, листя салату, авокадо і болгарський перець. Редис наріжте тонкими пластинками, а сир покришіть, туди ж приєднайте квасоля і кукурудзу. В окрему невелику посуд видавіть часник і додайте всі інгредієнти, крім солі, гарненько вимісіть і заправте цим соусом салат, після чого посоліть.
    Додав: admin | 28-04-2016, 21:13
    Переглядів: 259