Пісні салати
У пісне меню завжди потрібно додавати невелику родзинку, інакше дотримуватися його буде дуже важко. Овочеві страви і каші на воді швидко приїдаються, тому ми пропонуємо вам зробити смачні пісні салати, які збагатять ваш організм вітамінами.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 8 шт.;
шпинат - 1 пучок;
фіолетова цибулина - 1 шт.;
горішки кедрові - 2 ст. ложки;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Печериці гарненько промиваємо, нарізаємо тоненькими пластинками і скроплюємо соком лимона. Потім обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці в рослинному масло до тих пір, поки рідина повністю не випарується. Цим часом чистимо цибулину і шаткуємо її півкільцями. Шпинат промиваємо, стряхиваем і просушуємо, виклавши на паперовий рушник. Якщо листочки більші, подрібнюємо їх на шматочки. Далі беремо сервірувальну тарілку викладаємо красиво пучок шпинату, потім обсмажені шампіньйони і синій лук. Посипаємо пісний овочевий салат очищеними кедровими горішками, збризкуємо оливковою маслом і приправляємо спеціями за смаком. Ретельно все перемішуємо і подаємо страву до столу.
Інгредієнти:
готові кальмари в олії - 150 г;
помідори черрі - 10 шт.;
листя зеленого салату - 1 пучок;
болгарський червоний перець - 1 шт.;
синя цибулина - 1 шт.;
спеції.
Для заправки:
лимон - 05 шт.;
олія оливкова;
спеції.
Приготування
Кальмари шаткуємо невеликими шматочками. Овочі добре промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Потім помідори розрізаємо навпіл, а салатні листя подрібнюємо руками. Болгарський перець обробляємо і рубаємо тонкими півкільцями разом з петрушкою. Чистимо цибулину, промиваємо та нарізаємо тоненькими півкільцями. Тепер беремо невелику мисочку і змішуємо в ній інгредієнти для соусу - оливкове масло, лимонний сік, сіль і чорний мелений перчик. Після цього викладаємо пісний салат з кальмарами на порційні тарілки і поливаємо зверху соусом.
Інгредієнти:
пекінська капуста - 200 г;
свіжий ананас - 50 г;
апельсин - 1 шт.;
зелені яблука - 1 шт.;
спеції;
цукор - за смаком;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
олія рослинна.
Приготування
Свіжий ананас чистимо від шкірки, акуратно вирізаємо оченята і шаткуємо кубиками. З апельсинів знімаємо шкірку, розбираємо на часточки, а потім кожну розрізаємо на кілька частин. Пекінську капусту тонко шаткуємо, а яблуко рубаємо маленькими кубиками або натираємо на крупній тертці. Тепер з'єднуємо капусту з ананасами, кладемо апельсини з яблуками, підсолюємо, сахарим за смаком і заправляємо блюдо лимонним соком і рослинним маслом за бажанням. Готовий пісний салат без майонезу перемішуємо, викладаємо в маленькі порційні тарілочки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
червона консервована квасоля - 1 банка;
консервована кукурудза - 1 банка;
каперси - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики;
цибуля зелена - за смаком;
свіжа зелень.
Для заправки:
вода - 2 ст. ложки;
червоний винний оцет - 3 ст. ложки;
соус табаско - 1 ст. ложка;
спеції;
мед - 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, з квасолі зливаємо розсіл, промиваємо боби і викладаємо в тарілку. Додаємо консервовану кукурудзу без рідини, каперси, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо подрібнену зелень. В окремій мисці з'єднуємо оцет з водою, додаємо соус табаско і кладемо мед. Солимо, перчимо до смаку і поливаємо пісний салат заправкою. Ретельно перемішуємо і даємо йому настоятися 30-40 хвилин.
Пісний салат з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Печериці гарненько промиваємо, нарізаємо тоненькими пластинками і скроплюємо соком лимона. Потім обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці в рослинному масло до тих пір, поки рідина повністю не випарується. Цим часом чистимо цибулину і шаткуємо її півкільцями. Шпинат промиваємо, стряхиваем і просушуємо, виклавши на паперовий рушник. Якщо листочки більші, подрібнюємо їх на шматочки. Далі беремо сервірувальну тарілку викладаємо красиво пучок шпинату, потім обсмажені шампіньйони і синій лук. Посипаємо пісний овочевий салат очищеними кедровими горішками, збризкуємо оливковою маслом і приправляємо спеціями за смаком. Ретельно все перемішуємо і подаємо страву до столу.
Рецепт пісного салату з кальмарами
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Кальмари шаткуємо невеликими шматочками. Овочі добре промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Потім помідори розрізаємо навпіл, а салатні листя подрібнюємо руками. Болгарський перець обробляємо і рубаємо тонкими півкільцями разом з петрушкою. Чистимо цибулину, промиваємо та нарізаємо тоненькими півкільцями. Тепер беремо невелику мисочку і змішуємо в ній інгредієнти для соусу - оливкове масло, лимонний сік, сіль і чорний мелений перчик. Після цього викладаємо пісний салат з кальмарами на порційні тарілки і поливаємо зверху соусом.
Пісний салат з пекінської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Свіжий ананас чистимо від шкірки, акуратно вирізаємо оченята і шаткуємо кубиками. З апельсинів знімаємо шкірку, розбираємо на часточки, а потім кожну розрізаємо на кілька частин. Пекінську капусту тонко шаткуємо, а яблуко рубаємо маленькими кубиками або натираємо на крупній тертці. Тепер з'єднуємо капусту з ананасами, кладемо апельсини з яблуками, підсолюємо, сахарим за смаком і заправляємо блюдо лимонним соком і рослинним маслом за бажанням. Готовий пісний салат без майонезу перемішуємо, викладаємо в маленькі порційні тарілочки і подаємо до столу.
Пісний салат з квасолею
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Отже, з квасолі зливаємо розсіл, промиваємо боби і викладаємо в тарілку. Додаємо консервовану кукурудзу без рідини, каперси, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо подрібнену зелень. В окремій мисці з'єднуємо оцет з водою, додаємо соус табаско і кладемо мед. Солимо, перчимо до смаку і поливаємо пісний салат заправкою. Ретельно перемішуємо і даємо йому настоятися 30-40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з креветками і огірками
Влітку так хочеться побалувати себе чимось смачним, невимушеним, але в той же час незвичайним і корисним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів
Салат з крабовим м'ясом
Салат з крабовим м'ясом неодмінно прикрасить будь-який святковий торжество. Він виходить ситним, смачним і яскравим. У нашій статті ми зібрали кілька
Салат із зеленим яблуком
Яблука - це смачний фрукт, який широко використовується в кулінарії. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів створення чудових салатиків з
Салат з консервованої квасолею
У зиязикай період брак свіжих овочів нам на допомогу приходять консервовані. Якщо у ваших запасах є консервована квасоля - вам дуже пощастило! З
Салат з кедровими горішками
Іноді незначний інгредієнт у страві додає неповторний смак. Додаючи в салат кедрові горішки, ми отримуємо оригінальне блюдо з чудовим смаком, до того
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний