У пісне меню завжди потрібно додавати невелику родзинку, інакше дотримуватися його буде дуже важко. Овочеві страви і каші на воді швидко приїдаються, тому ми пропонуємо вам зробити смачні пісні салати, які збагатять ваш організм вітамінами.
Пісний салат з грибами
Інгредієнти: свіжі печериці - 8 шт.; шпинат - 1 пучок; фіолетова цибулина - 1 шт.; горішки кедрові - 2 ст. ложки; олія оливкова - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Печериці гарненько промиваємо, нарізаємо тоненькими пластинками і скроплюємо соком лимона. Потім обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці в рослинному масло до тих пір, поки рідина повністю не випарується. Цим часом чистимо цибулину і шаткуємо її півкільцями. Шпинат промиваємо, стряхиваем і просушуємо, виклавши на паперовий рушник. Якщо листочки більші, подрібнюємо їх на шматочки. Далі беремо сервірувальну тарілку викладаємо красиво пучок шпинату, потім обсмажені шампіньйони і синій лук. Посипаємо пісний овочевий салат очищеними кедровими горішками, збризкуємо оливковою маслом і приправляємо спеціями за смаком. Ретельно все перемішуємо і подаємо страву до столу.
Рецепт пісного салату з кальмарами
Інгредієнти: готові кальмари в олії - 150 г; помідори черрі - 10 шт.; листя зеленого салату - 1 пучок; болгарський червоний перець - 1 шт.; синя цибулина - 1 шт.; спеції. Для заправки:
лимон - 05 шт.; олія оливкова; спеції. Приготування Кальмари шаткуємо невеликими шматочками. Овочі добре промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Потім помідори розрізаємо навпіл, а салатні листя подрібнюємо руками. Болгарський перець обробляємо і рубаємо тонкими півкільцями разом з петрушкою. Чистимо цибулину, промиваємо та нарізаємо тоненькими півкільцями. Тепер беремо невелику мисочку і змішуємо в ній інгредієнти для соусу - оливкове масло, лимонний сік, сіль і чорний мелений перчик. Після цього викладаємо пісний салат з кальмарами на порційні тарілки і поливаємо зверху соусом.
Пісний салат з пекінської капусти
Інгредієнти: пекінська капуста - 200 г; свіжий ананас - 50 г; апельсин - 1 шт.; зелені яблука - 1 шт.; спеції; цукор - за смаком; лимонний сік - 2 ст. ложки; олія рослинна. Приготування Свіжий ананас чистимо від шкірки, акуратно вирізаємо оченята і шаткуємо кубиками. З апельсинів знімаємо шкірку, розбираємо на часточки, а потім кожну розрізаємо на кілька частин. Пекінську капусту тонко шаткуємо, а яблуко рубаємо маленькими кубиками або натираємо на крупній тертці. Тепер з'єднуємо капусту з ананасами, кладемо апельсини з яблуками, підсолюємо, сахарим за смаком і заправляємо блюдо лимонним соком і рослинним маслом за бажанням. Готовий пісний салат без майонезу перемішуємо, викладаємо в маленькі порційні тарілочки і подаємо до столу.
Пісний салат з квасолею
Інгредієнти: червона консервована квасоля - 1 банка; консервована кукурудза - 1 банка; каперси - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; цибуля зелена - за смаком; свіжа зелень. Для заправки:
вода - 2 ст. ложки; червоний винний оцет - 3 ст. ложки; соус табаско - 1 ст. ложка; спеції; мед - 1 ч. ложка. Приготування Отже, з квасолі зливаємо розсіл, промиваємо боби і викладаємо в тарілку. Додаємо консервовану кукурудзу без рідини, каперси, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо подрібнену зелень. В окремій мисці з'єднуємо оцет з водою, додаємо соус табаско і кладемо мед. Солимо, перчимо до смаку і поливаємо пісний салат заправкою. Ретельно перемішуємо і даємо йому настоятися 30-40 хвилин.