Салат з кальмарів з грибами
Салати з кальмарів на ряду зі своїм приємним смаком, низькою калорійністю і простотою в приготуванні радують їдців ще й тим, що поєднуються з величезним безліччю продуктів. Одним з доказів цього твердження може стати салат з кальмарами і грибами, про який ми поговоримо в цій статті.
Інгредієнти:
печериці свіжі - 250 г;
тушки кальмарів - 400 г;
яйця - 3 шт.;
рослинна олія;
горіхи волоські - 1 жменя;
твердий сир - 80 г;
майонез - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
зелень.
Приготування
Тушки кальмарів попередньо слід очистити, зробити це найлегше наступним чином: цілі розморожені тушки заливаємо крутим окропом і моментально дістаємо, після чого кладемо в миску з крижаною водою. Таким же чином тушки можна паралельно приготувати, залишивши постояти хвилину в окропі, а потім знову-таки опустивши в холодну воду. Далі очищених кальмарів залишається нарізати кільцями.
Яйця відварюємо круто, чистимо, остуджуємо і подрібнюємо. Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі, любителі цибулі на даному етапі можуть додати і його. Горіхи подрібнюємо в кавомолці або блендері. Сир натираємо на крупній тертці.
Змішуємо всі інгредієнти разом, заправляємо майонезом і посипаємо готовий салат тертими горіхами. Подаємо салат з грибами , кальмарами і сиром, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
кальмари - 400 г;
картопля - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кукурудза консервована - 150 г;
мариновані шампіньйони - 180 г;
зелень;
свіжий огірок - 1 шт.;
сіль, перець;
пісний майонез або олія.
Приготування
Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в підсоленій воді 1 хвилину. Варених кальмарів ріжемо півкільцями. Картопля варимо в мундирі до м'якості, після чого очищаємо його від шкірки і нарізаємо кубиками. Огірок ріжемо аналогічним чином. Змішуємо підготовлені інгредієнти салату з консервованою кукурудзою і нарізаними маринованими грибами. Доповнюємо салат зеленню петрушки, сіллю і перцем.
Заправкою для нашого салату з кальмарів з печерицями та огірками може послужити пісний майонез або олія, змішаний з лимонним соком у співвідношенні 1:1. Перед подаванням страву варто попередньо охолодити.
Цей теплий салат ідеально підійде до келиху вина або пива в спекотний день. Свіжий і ситний, він стане вашим улюбленим варіантом ланчу у вихідний літній день.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
світле пиво - 1/2 ст.;
сік і цедра 1 лимона;
кальмари - 2 тушки;
мариновані гриби - 150 г;
рукола - 1 пучок;
рослинне масло - для смаження;
оливкова олія - за смаком.
Приготування
Тушки кальмарів обдаємо окропом і очищаємо, після чого швидко охолоджуємо і нарізаємо кільцями. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, заливаємо суху суміш світлим пивом, доповнюємо лимонною цедрою і половиною всього соку.
Розігріваємо в сковороді олію. Кальмари занурюємо в пивний кляр і обсмажуємо на олії до золотистого кольору, після чого викладаємо на паперову серветку, даючи стекти жиру.
Мариновані гриби нарізаємо пластинами. Рукколу приправляємо залишками лимонного соку, змішаного з маслом, солимо і перчимо. На подушці з руколи розкладаємо кільця кальмара і гриби. Доповнити таку страву можна тонкими пластинами сиру, сушеними томатами або додатковими морськими мешканцями, наприклад креветками або мідіями. Подаємо салат теплим, відразу ж після приготування.
Салат з кальмарами, грибами і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів попередньо слід очистити, зробити це найлегше наступним чином: цілі розморожені тушки заливаємо крутим окропом і моментально дістаємо, після чого кладемо в миску з крижаною водою. Таким же чином тушки можна паралельно приготувати, залишивши постояти хвилину в окропі, а потім знову-таки опустивши в холодну воду. Далі очищених кальмарів залишається нарізати кільцями.
Яйця відварюємо круто, чистимо, остуджуємо і подрібнюємо. Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі, любителі цибулі на даному етапі можуть додати і його. Горіхи подрібнюємо в кавомолці або блендері. Сир натираємо на крупній тертці.
Змішуємо всі інгредієнти разом, заправляємо майонезом і посипаємо готовий салат тертими горіхами. Подаємо салат з грибами , кальмарами і сиром, прикрасивши зеленню.
Рецепт пісного салату з кальмарами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в підсоленій воді 1 хвилину. Варених кальмарів ріжемо півкільцями. Картопля варимо в мундирі до м'якості, після чого очищаємо його від шкірки і нарізаємо кубиками. Огірок ріжемо аналогічним чином. Змішуємо підготовлені інгредієнти салату з консервованою кукурудзою і нарізаними маринованими грибами. Доповнюємо салат зеленню петрушки, сіллю і перцем.
Заправкою для нашого салату з кальмарів з печерицями та огірками може послужити пісний майонез або олія, змішаний з лимонним соком у співвідношенні 1:1. Перед подаванням страву варто попередньо охолодити.
Салат з кальмарами і маринованими грибами
Цей теплий салат ідеально підійде до келиху вина або пива в спекотний день. Свіжий і ситний, він стане вашим улюбленим варіантом ланчу у вихідний літній день.
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів обдаємо окропом і очищаємо, після чого швидко охолоджуємо і нарізаємо кільцями. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, заливаємо суху суміш світлим пивом, доповнюємо лимонною цедрою і половиною всього соку.
Розігріваємо в сковороді олію. Кальмари занурюємо в пивний кляр і обсмажуємо на олії до золотистого кольору, після чого викладаємо на паперову серветку, даючи стекти жиру.
Мариновані гриби нарізаємо пластинами. Рукколу приправляємо залишками лимонного соку, змішаного з маслом, солимо і перчимо. На подушці з руколи розкладаємо кільця кальмара і гриби. Доповнити таку страву можна тонкими пластинами сиру, сушеними томатами або додатковими морськими мешканцями, наприклад креветками або мідіями. Подаємо салат теплим, відразу ж після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кальмарами і грибами
Кальмари чудово поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні мова піде про дивовижних салатах з кальмарами і грибами. Таке вишукане блюдо неодмінно
Салат з кальмарів з рисом
Кальмари - популярний морський продукт, який в даний час можна часто зустріти на наших столах. Його використовують у приготуванні різних холодних і
Салат «Нептун» з кальмарами
Салат «Нептун» з кальмарами - ніжне і пікантне за смаком страва, завдяки наявності в ньому різних морепродуктів. Давайте розберемо кілька варіантів
Крабовий салат з кальмарами
Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.