Салат з кальмарів з рисом
З появою у продажу свіжих і доступних за ціною кальмарів, наші столи стали поповняться смачними стравами з їх участю. Гарячі і холодні страви з кальмарами не тільки багаті білком, але і дуже поживні. Ще один варіант смачного "кальмарового" страви - салат з рисом про рецептах якого і піде мова в цій статті.
Інгредієнти:
тушки кальмарів - 500 г;
оливкова олія - 1/3 ст.;
червоний винний оцет - 1/3 ст.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
червоний цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
петрушка;
рис дліннозерновой - 1 1/2 ст.;
кедрові горішки - 1/4 ст;
томати черрі - 200 г;
свіжа м'ята.
Приготування
Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в киплячій підсоленій воді близько хвилини. Готових кальмарів нарізаємо кільцями і занурюємо в маринад з оливкової олії, оцту, лимонного соку, подрібненої цибулі і часнику, петрушки, солі і перцю. Залишаємо кальмарів промаринуватися близько години.
Відварюємо рис до готовності і охолодити її до кімнатної температури. Змішуємо рис з кальмаром і маринадом, в якому він знаходився. Томати черрі ріжемо навпіл і також відправляємо в салат посипаємо блюдо кедровими горішками і подаємо до столу.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
овочевий бульйон - 2 ст.;
цибулю-шалот - 2 шт.;
винний оцет - 1 1/2 ч. ложки;
рукола - 50 г;
мигдаль - 20 г;
часник - 2 зубчики;
перець чилі - 1 шт.;
зелений горошок - 150 г;
кальмар - 450 г;
болгарський перець - 1 шт.;
солодкий перець в маслі - 150 р.
Приготування
Рис відварюємо, залити овочевим бульйоном, залишивши 100 мл останнього для приготування заправки.
Цибулю-шалот заливаємо оцтом і залишаємо на 5 хвилин. Рукколу, очищений мигдаль, часник і чилі кладемо в чашу блендера і заливаємо рештою бульйоном. Збиваємо все інгредієнти до однорідності і солимо заправку за смаком.
Горох відварюємо до готовності. Тушки кальмарів чистимо і бланшеруем в окропі хвилину, після чого нарізаємо кільцями. Перець наколюємо і запікаємо в духовці. Запечена і консервований в олії перець нарізаємо соломкою і змішуємо з остившім відварним рисом. Додаємо в салат всі інші підготовлені інгредієнти і заправляємо його.
Інгредієнти:
відварений рис - 1 ст.;
лавровий лист - 1 шт.;
листя чебрецю - 1/2 ч. ложки;
сушений орегано - 1/4 ч. ложки;
кальмар - 250 г;
винний оцет - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки;
томат - 1 шт.;
печериці - 2-3 шт.;
огірок - 1 шт.;
петрушка;
базилік.
Приготування
Воду кип'ятимо з лавровим листом, чебрецем і орегано, відварюємо в ній очищених кальмарів 1 хвилину, після чого нарізаємо тушки кільцями. Збиваємо оцет з оливковим маслом, гірчицею, подрібненим часником, сіллю і перцем. Теплий відварений рис заливаємо отриманої заправкою і змішуємо з нарізаними помідорами, огірками. тонкими пластинами сирих грибів і подрібненою зеленню. Подавати салат можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти:
крабове м'ясо - 150 г;
кальмари консервовані - 150 г;
яйця - 2 шт.;
огірок - 1 шт.;
консервована кукурудза - 1 банка;
відварений рис - 1 ст.;
солодкий цибуля - 1 шт.;
майонез.
Приготування
Крабове м'ясо і кальмари нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином ріжемо і огірок. Солодкий цибулю подрібнюємо. Яйця відварюємо круто, охолодити і дрібно нарізаємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо до них консервовану кукурудзу і заправляємо салат майонезом. Перед подаванням страву необхідно охолодити.
Рецепт салату з кальмарів з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в киплячій підсоленій воді близько хвилини. Готових кальмарів нарізаємо кільцями і занурюємо в маринад з оливкової олії, оцту, лимонного соку, подрібненої цибулі і часнику, петрушки, солі і перцю. Залишаємо кальмарів промаринуватися близько години.
Відварюємо рис до готовності і охолодити її до кімнатної температури. Змішуємо рис з кальмаром і маринадом, в якому він знаходився. Томати черрі ріжемо навпіл і також відправляємо в салат посипаємо блюдо кедровими горішками і подаємо до столу.
Салат з кальмарів з рисом і солодким перцем
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо, залити овочевим бульйоном, залишивши 100 мл останнього для приготування заправки.
Цибулю-шалот заливаємо оцтом і залишаємо на 5 хвилин. Рукколу, очищений мигдаль, часник і чилі кладемо в чашу блендера і заливаємо рештою бульйоном. Збиваємо все інгредієнти до однорідності і солимо заправку за смаком.
Горох відварюємо до готовності. Тушки кальмарів чистимо і бланшеруем в окропі хвилину, після чого нарізаємо кільцями. Перець наколюємо і запікаємо в духовці. Запечена і консервований в олії перець нарізаємо соломкою і змішуємо з остившім відварним рисом. Додаємо в салат всі інші підготовлені інгредієнти і заправляємо його.
Салат з кальмарів з рисом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо з лавровим листом, чебрецем і орегано, відварюємо в ній очищених кальмарів 1 хвилину, після чого нарізаємо тушки кільцями. Збиваємо оцет з оливковим маслом, гірчицею, подрібненим часником, сіллю і перцем. Теплий відварений рис заливаємо отриманої заправкою і змішуємо з нарізаними помідорами, огірками. тонкими пластинами сирих грибів і подрібненою зеленню. Подавати салат можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
Салат з кальмарами, рисом, кукурудзою і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Крабове м'ясо і кальмари нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином ріжемо і огірок. Солодкий цибулю подрібнюємо. Яйця відварюємо круто, охолодити і дрібно нарізаємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо до них консервовану кукурудзу і заправляємо салат майонезом. Перед подаванням страву необхідно охолодити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з консервованих кальмарів - рецепт
Кальмари - це корисний делікатесний продукт, який є досить доступним в даний час, особливо в консервованому вигляді. Зараз поділимося з вами цікавими
Салат з кальмарів з грибами
Кальмари - корисний і цінний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. Давайте сьогодні поговоримо про чудових салатиках із
Крабовий салат з кальмарами
Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
Салати з кальмарів - прості рецепти
Кальмари - смачний і поширений низькокалорійний продукт. Їх використовують в створенні багатьох цікавих страв. І сьогодні мова піде про салати з
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.