З появою у продажу свіжих і доступних за ціною кальмарів, наші столи стали поповняться смачними стравами з їх участю. Гарячі і холодні страви з кальмарами не тільки багаті білком, але і дуже поживні. Ще один варіант смачного "кальмарового" страви - салат з рисом про рецептах якого і піде мова в цій статті.
Рецепт салату з кальмарів з рисом
Інгредієнти: тушки кальмарів - 500 г; оливкова олія - 1/3 ст.; червоний винний оцет - 1/3 ст.; лимонний сік - 2 ст. ложки; червоний цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; петрушка; рис дліннозерновой - 1 1/2 ст.; кедрові горішки - 1/4 ст; томати черрі - 200 г; свіжа м'ята. Приготування Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в киплячій підсоленій воді близько хвилини. Готових кальмарів нарізаємо кільцями і занурюємо в маринад з оливкової олії, оцту, лимонного соку, подрібненої цибулі і часнику, петрушки, солі і перцю. Залишаємо кальмарів промаринуватися близько години.
Відварюємо рис до готовності і охолодити її до кімнатної температури. Змішуємо рис з кальмаром і маринадом, в якому він знаходився. Томати черрі ріжемо навпіл і також відправляємо в салат посипаємо блюдо кедровими горішками і подаємо до столу.
Салат з кальмарів з рисом і солодким перцем
Інгредієнти: рис - 1 ст.; овочевий бульйон - 2 ст.; цибулю-шалот - 2 шт.; винний оцет - 1 1/2 ч. ложки; рукола - 50 г; мигдаль - 20 г; часник - 2 зубчики; перець чилі - 1 шт.; зелений горошок - 150 г; кальмар - 450 г; болгарський перець - 1 шт.; солодкий перець в маслі - 150 р. Приготування Рис відварюємо, залити овочевим бульйоном, залишивши 100 мл останнього для приготування заправки.
Цибулю-шалот заливаємо оцтом і залишаємо на 5 хвилин. Рукколу, очищений мигдаль, часник і чилі кладемо в чашу блендера і заливаємо рештою бульйоном. Збиваємо все інгредієнти до однорідності і солимо заправку за смаком.
Горох відварюємо до готовності. Тушки кальмарів чистимо і бланшеруем в окропі хвилину, після чого нарізаємо кільцями. Перець наколюємо і запікаємо в духовці. Запечена і консервований в олії перець нарізаємо соломкою і змішуємо з остившім відварним рисом. Додаємо в салат всі інші підготовлені інгредієнти і заправляємо його.
Салат з кальмарів з рисом і грибами
Інгредієнти: відварений рис - 1 ст.; лавровий лист - 1 шт.; листя чебрецю - 1/2 ч. ложки; сушений орегано - 1/4 ч. ложки; кальмар - 250 г; винний оцет - 3 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки; томат - 1 шт.; печериці - 2-3 шт.; огірок - 1 шт.; петрушка; базилік. Приготування Воду кип'ятимо з лавровим листом, чебрецем і орегано, відварюємо в ній очищених кальмарів 1 хвилину, після чого нарізаємо тушки кільцями. Збиваємо оцет з оливковим маслом, гірчицею, подрібненим часником, сіллю і перцем. Теплий відварений рис заливаємо отриманої заправкою і змішуємо з нарізаними помідорами, огірками. тонкими пластинами сирих грибів і подрібненою зеленню. Подавати салат можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
Салат з кальмарами, рисом, кукурудзою і яйцем
Інгредієнти: крабове м'ясо - 150 г; кальмари консервовані - 150 г; яйця - 2 шт.; огірок - 1 шт.; консервована кукурудза - 1 банка; відварений рис - 1 ст.; солодкий цибуля - 1 шт.; майонез. Приготування Крабове м'ясо і кальмари нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином ріжемо і огірок. Солодкий цибулю подрібнюємо. Яйця відварюємо круто, охолодити і дрібно нарізаємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо до них консервовану кукурудзу і заправляємо салат майонезом. Перед подаванням страву необхідно охолодити.