Вернуться назад Распечатать

Салат з кальмарів з рисом

Салат з кальмарів з рисом
З появою у продажу свіжих і доступних за ціною кальмарів, наші столи стали поповняться смачними стравами з їх участю. Гарячі і холодні страви з кальмарами не тільки багаті білком, але і дуже поживні. Ще один варіант смачного "кальмарового" страви - салат з рисом про рецептах якого і піде мова в цій статті.

Рецепт салату з кальмарів з рисом


Інгредієнти:

  • тушки кальмарів - 500 г;

  • оливкова олія - 1/3 ст.;

  • червоний винний оцет - 1/3 ст.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка;

  • рис дліннозерновой - 1 1/2 ст.;

  • кедрові горішки - 1/4 ст;

  • томати черрі - 200 г;

  • свіжа м'ята.


  • Приготування
    Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в киплячій підсоленій воді близько хвилини. Готових кальмарів нарізаємо кільцями і занурюємо в маринад з оливкової олії, оцту, лимонного соку, подрібненої цибулі і часнику, петрушки, солі і перцю. Залишаємо кальмарів промаринуватися близько години.
    Відварюємо рис до готовності і охолодити її до кімнатної температури. Змішуємо рис з кальмаром і маринадом, в якому він знаходився. Томати черрі ріжемо навпіл і також відправляємо в салат посипаємо блюдо кедровими горішками і подаємо до столу.

    Салат з кальмарів з рисом і солодким перцем


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • винний оцет - 1 1/2 ч. ложки;

  • рукола - 50 г;

  • мигдаль - 20 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • зелений горошок - 150 г;

  • кальмар - 450 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • солодкий перець в маслі - 150 р.


  • Приготування
    Рис відварюємо, залити овочевим бульйоном, залишивши 100 мл останнього для приготування заправки.
    Цибулю-шалот заливаємо оцтом і залишаємо на 5 хвилин. Рукколу, очищений мигдаль, часник і чилі кладемо в чашу блендера і заливаємо рештою бульйоном. Збиваємо все інгредієнти до однорідності і солимо заправку за смаком.
    Горох відварюємо до готовності. Тушки кальмарів чистимо і бланшеруем в окропі хвилину, після чого нарізаємо кільцями. Перець наколюємо і запікаємо в духовці. Запечена і консервований в олії перець нарізаємо соломкою і змішуємо з остившім відварним рисом. Додаємо в салат всі інші підготовлені інгредієнти і заправляємо його.

    Салат з кальмарів з рисом і грибами


    Інгредієнти:

  • відварений рис - 1 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • листя чебрецю - 1/2 ч. ложки;

  • сушений орегано - 1/4 ч. ложки;

  • кальмар - 250 г;

  • винний оцет - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки;

  • томат - 1 шт.;

  • печериці - 2-3 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • петрушка;

  • базилік.


  • Приготування
    Воду кип'ятимо з лавровим листом, чебрецем і орегано, відварюємо в ній очищених кальмарів 1 хвилину, після чого нарізаємо тушки кільцями. Збиваємо оцет з оливковим маслом, гірчицею, подрібненим часником, сіллю і перцем. Теплий відварений рис заливаємо отриманої заправкою і змішуємо з нарізаними помідорами, огірками. тонкими пластинами сирих грибів і подрібненою зеленню. Подавати салат можна як в теплом, так і в холодному вигляді.

    Салат з кальмарами, рисом, кукурудзою і яйцем


    Інгредієнти:

  • крабове м'ясо - 150 г;

  • кальмари консервовані - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • Салат з кальмарів з рисом

  • огірок - 1 шт.;

  • консервована кукурудза - 1 банка;

  • відварений рис - 1 ст.;

  • солодкий цибуля - 1 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Крабове м'ясо і кальмари нарізаємо тонкою соломкою. Аналогічним чином ріжемо і огірок. Солодкий цибулю подрібнюємо. Яйця відварюємо круто, охолодити і дрібно нарізаємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо до них консервовану кукурудзу і заправляємо салат майонезом. Перед подаванням страву необхідно охолодити.