Салати з кальмарів на ряду зі своїм приємним смаком, низькою калорійністю і простотою в приготуванні радують їдців ще й тим, що поєднуються з величезним безліччю продуктів. Одним з доказів цього твердження може стати салат з кальмарами і грибами, про який ми поговоримо в цій статті.
Салат з кальмарами, грибами і яйцем
Інгредієнти: печериці свіжі - 250 г; тушки кальмарів - 400 г; яйця - 3 шт.; рослинна олія; горіхи волоські - 1 жменя; твердий сир - 80 г; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Тушки кальмарів попередньо слід очистити, зробити це найлегше наступним чином: цілі розморожені тушки заливаємо крутим окропом і моментально дістаємо, після чого кладемо в миску з крижаною водою. Таким же чином тушки можна паралельно приготувати, залишивши постояти хвилину в окропі, а потім знову-таки опустивши в холодну воду. Далі очищених кальмарів залишається нарізати кільцями.
Яйця відварюємо круто, чистимо, остуджуємо і подрібнюємо. Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі, любителі цибулі на даному етапі можуть додати і його. Горіхи подрібнюємо в кавомолці або блендері. Сир натираємо на крупній тертці.
Змішуємо всі інгредієнти разом, заправляємо майонезом і посипаємо готовий салат тертими горіхами. Подаємо салат з грибами , кальмарами і сиром, прикрасивши зеленню.
Рецепт пісного салату з кальмарами і грибами
Інгредієнти: кальмари - 400 г; картопля - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кукурудза консервована - 150 г; мариновані шампіньйони - 180 г; зелень; свіжий огірок - 1 шт.; сіль, перець; пісний майонез або олія. Приготування Тушки кальмарів чистимо і відварюємо в підсоленій воді 1 хвилину. Варених кальмарів ріжемо півкільцями. Картопля варимо в мундирі до м'якості, після чого очищаємо його від шкірки і нарізаємо кубиками. Огірок ріжемо аналогічним чином. Змішуємо підготовлені інгредієнти салату з консервованою кукурудзою і нарізаними маринованими грибами. Доповнюємо салат зеленню петрушки, сіллю і перцем.
Заправкою для нашого салату з кальмарів з печерицями та огірками може послужити пісний майонез або олія, змішаний з лимонним соком у співвідношенні 1:1. Перед подаванням страву варто попередньо охолодити.
Салат з кальмарами і маринованими грибами
Цей теплий салат ідеально підійде до келиху вина або пива в спекотний день. Свіжий і ситний, він стане вашим улюбленим варіантом ланчу у вихідний літній день.
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; сіль - 1 ч. ложка; світле пиво - 1/2 ст.; сік і цедра 1 лимона; кальмари - 2 тушки; мариновані гриби - 150 г; рукола - 1 пучок; рослинне масло - для смаження; оливкова олія - за смаком. Приготування Тушки кальмарів обдаємо окропом і очищаємо, після чого швидко охолоджуємо і нарізаємо кільцями. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, заливаємо суху суміш світлим пивом, доповнюємо лимонною цедрою і половиною всього соку.
Розігріваємо в сковороді олію. Кальмари занурюємо в пивний кляр і обсмажуємо на олії до золотистого кольору, після чого викладаємо на паперову серветку, даючи стекти жиру.
Мариновані гриби нарізаємо пластинами. Рукколу приправляємо залишками лимонного соку, змішаного з маслом, солимо і перчимо. На подушці з руколи розкладаємо кільця кальмара і гриби. Доповнити таку страву можна тонкими пластинами сиру, сушеними томатами або додатковими морськими мешканцями, наприклад креветками або мідіями. Подаємо салат теплим, відразу ж після приготування.