Французька сирна булочка
Французька кухня відома завдяки великій кількості здобної випічки, настільки ж калорійною, наскільки і смачною. Особливе місце у серці не лише французів, але й шанувальників кухні по всьому світу, займають повітряні сирні булочки – гужери – нагадують солоні еклери і готуються за аналогічною технологією.
Гужери, як і еклери, найчастіше печуть у вигляді невеликих кульок, але, в залежності від переслідуваних цілей, ви можете варіювати розмір булочки на свій розсуд, необхідно враховувати лише те, що разом з розміром збільшується і час приготування.
Інгредієнти:
вода - 240 мл;
вершкове масло - 115 г;
борошно - 115 г;
яйця (великі) - 4 шт.;
твердий сир - 155 г;
зелень кропу (подрібнена) - 2 ст. ложки.
Приготування
Поки духова шафа доходить до температури 190 градусів, поставте на плиту сотейник з водою і шматочками вершкового масла. Коли кубики масла повністю розтануть, посоліть воду і всипте попередньо пропущену через сито борошно. Швидко замісіть тісто, стежачи за тим, щоб воно не бралося грудками, після чого потримайте його на вогні ще з півхвилини і злегка остудіть. Постійно збиваючи тісто блендером, почніть вводити в нього по одному яйцю за раз, до повного вимішування. Вбивши всі яйця, всипте тертий сир і зелень. Розділіть тісто на рівні порції з допомогою ложки для морозива і викладіть кожен отриманий кульку на лист пергаменту. Випікайте французькі сирні булочки близько півгодини, а потім подавайте, в компанії келиха вина.
Взявши за основу улюблений рецепт заварного тіста, ви можете змінювати смак французьких булочок. Хочете отримати пікантні булочки, ідеально підходять до Шардоне, тоді доповніть тісто гірчичним порошком і сиром з вираженим смаком, начебто грюйера.
Інгредієнти:
борошно - 125 г;
сухий гірчичний порошок - 1 ч. ложка;
молоко - 230 мл;
вершкове масло - 120 г;
яйця (великі) - 4 шт.;
тертий грюйер - 1 ст.;
гілочка чебрецю.
Приготування
Змішайте просіяне борошно з сухим гірчичним порошком. Поставте на плиту сотейник з молоком і маслом, дочекайтеся, коли останнє розтане, а потім всипте борошно і перемішайте. Приберіть основу тесту для французьких булочок з вогню, злегка остудіть і почніть забивати яйця, при цьому активно опрацьовуючи масу віночком. Готове тісто доповніть тертим сиром і листочками чебрецю. Отсадите майбутні булочки на аркуш пергаменту з допомогою шприца, а потім поставте деко в розігріту до 215 градусів духовку на 12 хвилин. По закінченні часу знизьте температуру до 180 градусів і запікайте все ще 15-17 хвилин.
Готові гужери слід подавати теплими самостійно, а можна наповнити кожну булочку солоним кремом або будь-який інший не солодкою начинкою, і подавати на манер канапе.
За аналогією, урізноманітнити тісто можна не тільки спеціями і травами, але і горіхами. Крім свого смаку, горіхи можуть дати страві цікаву хрустку текстуру, яка буде контрастувати з м'яким і тане тестом.
Інгредієнти:
вода - 315 мл;
вершкове масло - 115 г;
кайенский перець, мелений мускатний горіх - по 1/2 ч. ложки;
борошно - 175 г;
яйця (великі) - 6 шт.;
горіхи пекан - 3/4 ст.;
тертий сир - 3/4 ст.
Приготування
Розтопіть вершкове масло в киплячій воді і додайте до рідин суміш спецій. Всипте борошно і швидко перемішайте, заварюючи її. Зніміть основу для гужерів з вогню і почніть один за іншим вводити в неї яйця, інтенсивно збиваючи все віночком. Доповніть тісто тертим сиром і мелкорублеными горіхами, а потім отсадите його на пергамент за допомогою кондитерського мішка. Випікайте булочки близько півгодини при 210 градусах.
Французька булочка з сиром
Гужери, як і еклери, найчастіше печуть у вигляді невеликих кульок, але, в залежності від переслідуваних цілей, ви можете варіювати розмір булочки на свій розсуд, необхідно враховувати лише те, що разом з розміром збільшується і час приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Поки духова шафа доходить до температури 190 градусів, поставте на плиту сотейник з водою і шматочками вершкового масла. Коли кубики масла повністю розтануть, посоліть воду і всипте попередньо пропущену через сито борошно. Швидко замісіть тісто, стежачи за тим, щоб воно не бралося грудками, після чого потримайте його на вогні ще з півхвилини і злегка остудіть. Постійно збиваючи тісто блендером, почніть вводити в нього по одному яйцю за раз, до повного вимішування. Вбивши всі яйця, всипте тертий сир і зелень. Розділіть тісто на рівні порції з допомогою ложки для морозива і викладіть кожен отриманий кульку на лист пергаменту. Випікайте французькі сирні булочки близько півгодини, а потім подавайте, в компанії келиха вина.
Французька сирна булочка з гірчицею
Взявши за основу улюблений рецепт заварного тіста, ви можете змінювати смак французьких булочок. Хочете отримати пікантні булочки, ідеально підходять до Шардоне, тоді доповніть тісто гірчичним порошком і сиром з вираженим смаком, начебто грюйера.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте просіяне борошно з сухим гірчичним порошком. Поставте на плиту сотейник з молоком і маслом, дочекайтеся, коли останнє розтане, а потім всипте борошно і перемішайте. Приберіть основу тесту для французьких булочок з вогню, злегка остудіть і почніть забивати яйця, при цьому активно опрацьовуючи масу віночком. Готове тісто доповніть тертим сиром і листочками чебрецю. Отсадите майбутні булочки на аркуш пергаменту з допомогою шприца, а потім поставте деко в розігріту до 215 градусів духовку на 12 хвилин. По закінченні часу знизьте температуру до 180 градусів і запікайте все ще 15-17 хвилин.
Готові гужери слід подавати теплими самостійно, а можна наповнити кожну булочку солоним кремом або будь-який інший не солодкою начинкою, і подавати на манер канапе.
Як приготувати французькі булочки з горіхами?
За аналогією, урізноманітнити тісто можна не тільки спеціями і травами, але і горіхами. Крім свого смаку, горіхи можуть дати страві цікаву хрустку текстуру, яка буде контрастувати з м'яким і тане тестом.
Інгредієнти:
Приготування
Розтопіть вершкове масло в киплячій воді і додайте до рідин суміш спецій. Всипте борошно і швидко перемішайте, заварюючи її. Зніміть основу для гужерів з вогню і почніть один за іншим вводити в неї яйця, інтенсивно збиваючи все віночком. Доповніть тісто тертим сиром і мелкорублеными горіхами, а потім отсадите його на пергамент за допомогою кондитерського мішка. Випікайте булочки близько півгодини при 210 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт булочок в духовці
Найулюбленішим видом домашньої випічки у багатьох сім'ях вважаються булочки. Так як на їх приготування потрібно менше часу, адже не потрібно довго і
Як приготувати еклери в домашніх умовах?
Сьогодні прилавки магазинів рясніють великою кількістю десертів, однак більшість пропонованих ласощів можна зробити самостійно. Рецепт еклерів
Заварне тісто для еклерів – рецепт
Свою назву тісто для еклерів отримало завдяки особливій технології приготування, так як воно дійсно заварюється на вогні. Технологія ця не так
Французькі булочки
Для багатьох ідеальний сніданок-це чашечка ароматної свіжозвареної кави і не менш ароматна і тепла повітряна булочка. Правда, збуджує апетит? А