Французькі булочки
Типовий французький сніданок хоча б приблизно уявляє собі кожен з нас: чашка кави, свіжовичавлений сік, трохи фруктів і головна дійова особа – круасани. Останні на батьківщині легко замінювані стравою трохи більш простим в приготуванні – м'якими і запашними булочками «равликами», начинкою в яких може, по суті, послужити все, що завгодно.
Почнемо з класичних французьких булочок на сніданок з заварним кремом . Щоправда, за його непростий технології, приготувати щось подібне перед роботою ви навряд чи встигнете, а тому прибережіть рецепт до трапези вранці вихідного дня.
Інгредієнти:
Для булочок:
дріжджі інстантні - 3 г;
вода - 25 мл;
борошно - 250 г;
сіль - 5 р;
цукор - 25 г;
яйце - 1 шт. + жовток;
молоко - 50 мл;
вершкове масло - 75 р.
Для крему:
молоко - 250 мл;
стручок ванілі;
цукор - 60 г;
яєчні жовтки - 3 шт.;
крохмаль - 25 г;
вершкове масло - 20 г;
шоколад.
Приготування
Дріжджі розведіть у теплій суміші води з молоком і цукром, як тільки порошок дріжджів активізується, влийте рідину в суміш борошна і солі, додайте розтоплене масло і яйце. Вимісіть тісто не менше 10 хвилин, а після сформуйте в кулю і покладіть у змащену маслом миску. Накрийте тісто плівкою і залиште підходити близько години в будь-якому теплому місці без протягів. Через відведений час скатайте кулю в ковбаску і викладіть не деко, накрийте плівкою і залиште ще на 3-4 години у тому ж теплом і не продувається місці.
Візьміться за крем: підігрів молоко, змішайте його з ваніліном, цукром і маслом. Коли молоко закипить, а цукрові кристали розчиняться, залийте гарячим молоком яєчні жовтки, дуже сильно і швидко помішуючи. У суміш додайте крохмаль і продовжуйте інтенсивне збивання, поки грудочки не пропадуть. Поверніть крем на плиту і залиште на мінімальному вогні до загустіння, після чого перекладіть в контейнер, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати.
Ковбаску з тіста розкачати до товщини близько сантиметра, змастіть кремом, посипати шоколадною крихтою і поверніть «равликом». Покладіть тісто в морозильну камеру на годину, а потім наріжте його двухсантиметровыми шматочками і розкладіть не деку.
Перед випіканням змастіть французькі булочки здобні збитим жовтком. Випікатися булочкам слід 20 хвилин при 185°С.
Ми звикли їсти булочки з родзинками і корицею окремо, але повірте, гідності обох рецептів будуть куди більш яскраво виражені, якщо з'єднати їх воєдино. Запаморочливий аромат кориці і вкраплення солодкого родзинок виносять цей рецепт на новий рівень.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 300 мл;
вершкове масло - 40 г;
борошно - 500 г;
сіль і дріжджі - 10 г;
яйце - 1 шт.
Для начинки:
вершкове масло - 25 г;
цукор коричневий - 75 г;
кориця - 7 г;
родзинки - 120 г;
абрикосовий джем .
Приготування
Перед тим, як приготувати французькі булочки, дріжджі розводимо в теплому молоці і чекаємо їх активізації – моменту, коли поверхня молока покриється пінної шапочкою. Вливаємо дріжджовий розчин в борошно, додаємо розтоплене масло, яйце і сіль. Замішуємо тісто для французьких булочок 10 хвилин, даючи розвинутися клейковини борошна, і залишаємо підійти на 2 години в теплому і не продувається місці, начебто духовки з включеним світлом, попередньо накривши посудину з тістом харчовою плівкою.
Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною близько півтора сантиметрів, і покриваємо його сумішшю цукру, олії і родзинок, звертаємо в пласт і ділимо на 9 шматків. Виклавши шматки в деко, даємо їм підійти вдруге півгодини, після, покриваємо джемом і випікаємо 25 хвилин при 190°С.
Французькі булочки з заварним кремом
Почнемо з класичних французьких булочок на сніданок з заварним кремом . Щоправда, за його непростий технології, приготувати щось подібне перед роботою ви навряд чи встигнете, а тому прибережіть рецепт до трапези вранці вихідного дня.
Інгредієнти:
Для булочок:
Для крему:
Приготування
Дріжджі розведіть у теплій суміші води з молоком і цукром, як тільки порошок дріжджів активізується, влийте рідину в суміш борошна і солі, додайте розтоплене масло і яйце. Вимісіть тісто не менше 10 хвилин, а після сформуйте в кулю і покладіть у змащену маслом миску. Накрийте тісто плівкою і залиште підходити близько години в будь-якому теплому місці без протягів. Через відведений час скатайте кулю в ковбаску і викладіть не деко, накрийте плівкою і залиште ще на 3-4 години у тому ж теплом і не продувається місці.
Візьміться за крем: підігрів молоко, змішайте його з ваніліном, цукром і маслом. Коли молоко закипить, а цукрові кристали розчиняться, залийте гарячим молоком яєчні жовтки, дуже сильно і швидко помішуючи. У суміш додайте крохмаль і продовжуйте інтенсивне збивання, поки грудочки не пропадуть. Поверніть крем на плиту і залиште на мінімальному вогні до загустіння, після чого перекладіть в контейнер, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати.
Ковбаску з тіста розкачати до товщини близько сантиметра, змастіть кремом, посипати шоколадною крихтою і поверніть «равликом». Покладіть тісто в морозильну камеру на годину, а потім наріжте його двухсантиметровыми шматочками і розкладіть не деку.
Перед випіканням змастіть французькі булочки здобні збитим жовтком. Випікатися булочкам слід 20 хвилин при 185°С.
Французькі булочки з родзинками і корицею – рецепт
Ми звикли їсти булочки з родзинками і корицею окремо, але повірте, гідності обох рецептів будуть куди більш яскраво виражені, якщо з'єднати їх воєдино. Запаморочливий аромат кориці і вкраплення солодкого родзинок виносять цей рецепт на новий рівень.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати французькі булочки, дріжджі розводимо в теплому молоці і чекаємо їх активізації – моменту, коли поверхня молока покриється пінної шапочкою. Вливаємо дріжджовий розчин в борошно, додаємо розтоплене масло, яйце і сіль. Замішуємо тісто для французьких булочок 10 хвилин, даючи розвинутися клейковини борошна, і залишаємо підійти на 2 години в теплому і не продувається місці, начебто духовки з включеним світлом, попередньо накривши посудину з тістом харчовою плівкою.
Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною близько півтора сантиметрів, і покриваємо його сумішшю цукру, олії і родзинок, звертаємо в пласт і ділимо на 9 шматків. Виклавши шматки в деко, даємо їм підійти вдруге півгодини, після, покриваємо джемом і випікаємо 25 хвилин при 190°С.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки на швидку руку
Неможливо відмовитися від ароматних, теплих, повітряних, свіжоприготовлених булочок! Особливо, якщо ці булки спекли ви самі. І якщо вас зупиняє трата
Булочки з корицею - рецепт
Пам'ятайте запах здобних булочок з корицею? Такий яскравий, теплий, солодкий - він навіває святковий настрій. Порадувати сім'ю цією смачною випічкою
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні
Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх