Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Французькі булочки

Французькі булочки

5-07-2015, 21:46
1 678
Французькі булочки
Типовий французький сніданок хоча б приблизно уявляє собі кожен з нас: чашка кави, свіжовичавлений сік, трохи фруктів і головна дійова особа – круасани. Останні на батьківщині легко замінювані стравою трохи більш простим в приготуванні – м'якими і запашними булочками «равликами», начинкою в яких може, по суті, послужити все, що завгодно.

Французькі булочки з заварним кремом


Почнемо з класичних французьких булочок на сніданок з заварним кремом . Щоправда, за його непростий технології, приготувати щось подібне перед роботою ви навряд чи встигнете, а тому прибережіть рецепт до трапези вранці вихідного дня.
Інгредієнти:
Для булочок:

  • дріжджі інстантні - 3 г;

  • вода - 25 мл;

  • борошно - 250 г;

  • сіль - 5 р;

  • цукор - 25 г;

  • яйце - 1 шт. + жовток;

  • молоко - 50 мл;

  • вершкове масло - 75 р.


  • Для крему:

  • молоко - 250 мл;

  • стручок ванілі;

  • цукор - 60 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • крохмаль - 25 г;

  • вершкове масло - 20 г;

  • шоколад.


  • Приготування
    Дріжджі розведіть у теплій суміші води з молоком і цукром, як тільки порошок дріжджів активізується, влийте рідину в суміш борошна і солі, додайте розтоплене масло і яйце. Вимісіть тісто не менше 10 хвилин, а після сформуйте в кулю і покладіть у змащену маслом миску. Накрийте тісто плівкою і залиште підходити близько години в будь-якому теплому місці без протягів. Через відведений час скатайте кулю в ковбаску і викладіть не деко, накрийте плівкою і залиште ще на 3-4 години у тому ж теплом і не продувається місці.
    Візьміться за крем: підігрів молоко, змішайте його з ваніліном, цукром і маслом. Коли молоко закипить, а цукрові кристали розчиняться, залийте гарячим молоком яєчні жовтки, дуже сильно і швидко помішуючи. У суміш додайте крохмаль і продовжуйте інтенсивне збивання, поки грудочки не пропадуть. Поверніть крем на плиту і залиште на мінімальному вогні до загустіння, після чого перекладіть в контейнер, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати.
    Ковбаску з тіста розкачати до товщини близько сантиметра, змастіть кремом, посипати шоколадною крихтою і поверніть «равликом». Покладіть тісто в морозильну камеру на годину, а потім наріжте його двухсантиметровыми шматочками і розкладіть не деку.
    Перед випіканням змастіть французькі булочки здобні збитим жовтком. Випікатися булочкам слід 20 хвилин при 185°С.

    Французькі булочки з родзинками і корицею – рецепт


    Ми звикли їсти булочки з родзинками і корицею окремо, але повірте, гідності обох рецептів будуть куди більш яскраво виражені, якщо з'єднати їх воєдино. Запаморочливий аромат кориці і вкраплення солодкого родзинок виносять цей рецепт на новий рівень.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко - 300 мл;

  • вершкове масло - 40 г;

  • борошно - 500 г;

  • сіль і дріжджі - 10 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Для начинки:

  • вершкове масло - 25 г;

  • цукор коричневий - 75 г;

  • кориця - 7 г;

  • родзинки - 120 г;

  • абрикосовий джем .


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати французькі булочки, дріжджі розводимо в теплому молоці і чекаємо їх активізації – моменту, коли поверхня молока покриється пінної шапочкою. Вливаємо дріжджовий розчин в борошно, додаємо розтоплене масло, яйце і
    Французькі булочки
    сіль. Замішуємо тісто для французьких булочок 10 хвилин, даючи розвинутися клейковини борошна, і залишаємо підійти на 2 години в теплому і не продувається місці, начебто духовки з включеним світлом, попередньо накривши посудину з тістом харчовою плівкою.
    Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною близько півтора сантиметрів, і покриваємо його сумішшю цукру, олії і родзинок, звертаємо в пласт і ділимо на 9 шматків. Виклавши шматки в деко, даємо їм підійти вдруге півгодини, після, покриваємо джемом і випікаємо 25 хвилин при 190°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки на швидку руку
    Булочки на швидку руку
    Неможливо відмовитися від ароматних, теплих, повітряних, свіжоприготовлених булочок! Особливо, якщо ці булки спекли ви самі. І якщо вас зупиняє трата
    Булочки з корицею - рецепт
    Булочки з корицею - рецепт
    Пам'ятайте запах здобних булочок з корицею? Такий яскравий, теплий, солодкий - він навіває святковий настрій. Порадувати сім'ю цією смачною випічкою
    Булочки на молоці
    Булочки на молоці
    Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні
    Brioschi з заварним кремом
    Brioschi з заварним кремом
    Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх