» » Як приготувати еклери в домашніх умовах?

Як приготувати еклери в домашніх умовах?

Як приготувати еклери в домашніх умовах?
Незважаючи на те, що більшість магазинів пропонують широкий асортимент готової продукції з заварного тіста, кондитери-любителі частіше віддають перевагу домашній випічці. Саме для них ми і вирішили зібрати ряд рекомендацій і рецепт присвячений тому, як приготувати тістечко еклер.

Як приготувати еклери з білковим кремом в домашніх умовах?


Більшість десертів приховують за собою просту технологію і список інгредієнтів, а успішність результату залежить лише від уміння дотримуватися пропорції і слідувати інструкціям. Рецепт еклерів не є винятком, а тому, якщо ви вирішили взятися за випічку, докладно дотримуйтесь рекомендацій описаним нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 75 г;

  • вода - 215 мл;

  • борошно - 125 г;

  • яйця - 4 шт.


  • Для крему:

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • щіпка лимонної кислоти ;

  • цукровий пісок - 115 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати заварне тісто для еклерів, пропустіть борошно через сито і збийте всі яйця разом. Поставте на вогонь каструльку з водою і шматочками масла в ній. Коли рідина закипить, всипте в воду пропущену через сито борошно і замісіть тісто так, щоб воно легко відходило від стінок. Потримайте ком заварного тіста на вогні при постійному перемішуванні, воно повинне залишати тонкий білястий наліт на стінках посуду. Зніміть сотейник з вогню, перемішайте масу і почніть порціями вливати в заварне тісто збиті яйця, постійно опрацьовуючи суміш
    Як приготувати еклери в домашніх умовах?
    міксером. Коли тісто стане однорідним, охолодіть його і перелийте в кондитерський мішок. За допомогою фігурної насадки отсадите порції тіста на пергамент і поставте запікатися при 200 градусах 25 хвилин. Підрум'янені оболонки для заварних тістечок вийміть і повністю остудіть перед тим, як наповнити кремом.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати крем для еклерів , то нічого простіше не придумаєш. Нашим наповнювачем для тістечок стане італійська меренга, просто кажучи – білковий заварний крем. Для нього влийте білки кімнатної температури в чисту знежирену оцтом миску, потім всипте лимонну кислоту в збийте все до стійких піків. Залийте цукровий пісок 35 мл води і поставте на середній вогонь. Коли сироп досягне температури в 120 градусів (проба на м'який кулька) почніть порціями вливати його до білкової маси, інтенсивно збиваючи останню міксером на самій високій швидкості. Перекладіть крем в мішок або шприц і з їх допомогою наповніть порожні оболонки з заварного тіста. Готові еклери можна занурити в шоколад, а можна просто посипати цукровою пудрою.
    Додав: admin | 4-10-2015, 11:04
    Переглядів: 1031