Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тістечко макаронів

Тістечко макаронів

5-01-2015, 10:37
1 404
Тістечко макаронів
Тістечко макаронів - ніжний французький десерт, що виготовляється на основі мигдальної порошку і широко полюбився гурманам і ласунам всього світу. У зв'язку зі зростаючою популярністю, знайти мигдальне ласощі на прилавках кондитерських - завдання не з складних, але от вартість десерту часто йде всупереч з його якістю. Адже справжні макаронів не терплять поспіху, з якої їх зазвичай готують кондитерські, намагаючись задовольнити вимоги споживачів. Щоб не витрачати гроші просто і порадувати свою сім'ю французькими тістечками, потрібно докласти чимало сил, але результат того безперечно варто.

Як приготувати тістечко макаронів?


Макаронів - крихкі і «примхливі» тістечка, технологія приготування яких має безліч «підводних каменів», про головні з яких ми розповімо нижче.

  • По-перше, якщо ви хочете спостерігати порцію десерту на своєму столі, а не в сміттєвому баку, варто запам'ятати одне правило: дотримуйтесь пропорції. Суворо дотримуйтесь рецептом, і точно вимірювати всі інгредієнти, ідеальний варіант - використання кухонних ваг.

  • Білки для десерту краще приготувати заздалегідь, відокремивши їх від жовтків і залишивши в холодильнику на 2-3 дні. Так вони будуть легше збиватися і краще тримати форму.

  • Ще один момент: мигдальна борошно - один з головних інгредієнтів, для якого необхідно використовувати сирої мигдаль без шкірки (для очищення горіхи тримають в окропі 1-3 хвилини, до тих пір, поки шкірка не стане податливою), який слід перемолоти на борошно разом з цукровою пудрою з допомогою міксера або кавомолки.

  • Перед приготуванням, дайте тістечком «настоятися» 20-30 хвилин при кімнатній температурі і тільки потім випікайте в добре розігрітій духовці з рівномірним нагріванням.


  • Тістечко макаронів - складний рецепт, однак, розібравшись у всіх нюансах, навіть недосвідчена господиня зможе впоратися з їх приготуванням.

    Базовий рецепт французького тістечка макаронів


    Інгредієнти:
    Для макаронів:

  • мигдаль очищений - 2/3 ст.;

  • цукрова пудра - 1 1/2 ст.;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукор гранульований - 5 ст. ложок;

  • харчовий барвник - 1/4 ч. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ст. ложка.


  • Для крему:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • масло вершкове - 200 р.


  • Приготування
    Для ідеального тістечка на зворотному боці паперу для випікання малюємо кола відповідні розміром десерту з відступами в 2 см один від одного.
    Мигдаль подрібнюємо разом з цукровою пудрою до максимально можливої однорідності. У мисці збиваємо яєчні білки, потихеньку присипаючи до них цукор (1 ложка за раз до повного розчинення). Продовжувати збивання необхідно до тих пір, поки яєчно-цукрова маса не стане однорідною і блискучою, з білими списами. Як тільки основа добре зіб'ється, можна класти ванільний екстракт і барвник.
    Тепер час додати мигдалеву борошно - половину всієї кількості, помішуючи при цьому вбиті білки силіконової лопаткою. Дійте максимально обережно, інакше десерт втратить занадто багато повітря, і в результаті ми отримаємо цукрову корж замість ніжного безе.
    Останній етап - замішування, на якому за допомогою силіконової лопатки яєчно-мигдалеву масу обережно вимішують від країв до центру, зсередини до поверхні. Підсумкову консистенцію десерту кондитери за аналогією називають «рідкою лавою», так що зробити висновки про готовність основи для десерту досить просто.
    Майбутнє мигдальне тістечко макаронів формують за допомогою кондитерського мішка із звичайної конусоподібною насадкою, якщо у вас такого немає, то використовуйте файл,
    Тістечко макаронів
    або поліетиленовий пакет попередньо відрізавши його куточок.
    Коли тістечка сформовані, залиште їх на 15-30 хвилин або до тих пір, поки їх поверхня не схопиться легкої скоринкою, яка не буде липнути до пальця при торканні.
    Тепер залишилося відправити французькі тістечка макаронів в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах. Слідкуйте за тим, щоб поверхня тістечка не стала золотистою, а просто щільно і добре схопилася.
    Коли тістечка охолонуть, їх промащують кремом зі збитого з білками масла і цукру. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тістечко безе
    Тістечко безе
    Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про
    Тістечко "Буше"
    Тістечко "Буше"
    Секрет повітряного тістечка "Буше" криється в особливому вигляді бісквіта, який використовується для випічки десерту. Легкий бісквіт "Буше" можна
    Тістечко з білковим кремом
    Тістечко з білковим кремом
    Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Трюфелі: рецепт
    Трюфелі: рецепт
    Трюфелі - дуже популярний у всьому світі десерт, придуманий трохи більше ста років тому талановитим французьким кондитером. Причому назву «трюфелі»
    Французьке печиво
    Французьке печиво
    Французьке печиво - це дивовижне ласощі для ласунів на основі мигдальної муки і цукрової пудри. Це повітряний і ніжний десерт, який не залишить
    Тістечко «Шу»
    Тістечко «Шу»
    Східне тістечко «Шу» нагадує звичні для нас еклери, тому тим, хто випробував рецепт знаменитого десерту, запросто вдасться відтворити рецепт «Шу» з