Французький омлет
Французький омлет являє собою посмажені з одного боку збиті яйця з наступним скручуванням в рулет, не чекаючи повної готовності. Цей спосіб дозволяє отримати блюдо з вологою консистенцією всередині рулету і злегка підсмаженою скоринкою зовні.
Для приготування такого омлету ніколи не використовується молоко, тому що таким чином він виходить рідким, що суперечить традиціям французької кулінарії.
При бажанні французький омлет можна наповнити різноманітними інгредієнтами в готовому вигляді, чи то горошок, відварні або смажені гриби , м'ясний фарш, тертий сир і навіть консервовані фрукти.
Як приготувати омлет по-французьки, ми більш детально розповімо в наших рецептах.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
вершкове масло – 50 г;
сіль;
мелений білий перець;
рубана зелень петрушки і базиліка.
Приготування
На холодну сковорідку кладемо вершкове масло і розтоплюємо його, підігріваючи на повільному вогні. У миску розбиваємо яйця, збиваємо виделкою або вінчиком, але не збиваємо, додаємо сіль і білий мелений перець. Потім вливаємо зі сковороди потроху, максимально тоненькою цівкою, майже всі розтоплене масло і перемішуємо. Виливаємо отриману суміш на сковороду, де топилося масло і смажимо на повільному вогні. Як тільки краї почнуть біліти, не чекаючи готовності всього омлету, скручуємо його повільно і акуратно за допомогою лопатки рулетом. Залишаємо на сковороді в такому вигляді ще на пів хвилини і перекладаємо через край сковороди на тарілку швом вниз. В результаті отримуємо світлий скручений французький омлет з дуже ніжною, пористої і повітряної структурою. Подаємо до столу зі свіжої рубаною зеленню.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
бекон – 50 г;
свіжий помідор середнього розміру – 05 шт.;
солодкий болгарський перець – 05 шт.;
цибуля ріпчаста невеликого розміру – 05 шт.;
часник – 1 зубчик;
сир м'який – 50 г;
печериці невеликого розміру – 4 шт.;
пір'я зеленої цибулі – за смаком;
сіль – за смаком;
білий мелений перець – за смаком;
вершкове масло – 50 р.
Приготування
Обсмажуємо шматочки бекону до появи жиру. Потім додаємо нарізані кубиками ріпчасту цибулю, гриби, болгарський перець, сіль, мелений білий перець, подрібнений часник і припускаємо до готовності, періодично помішуючи. Розмішуємо виделкою яйця з сіллю до однорідності і виливаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом і готуємо на повільному вогні до побіління країв. Потім викладаємо по центру гарячу начинку, зверху посипаємо натертим сиром і підверніть краю. Перекладаємо готовий омлет акуратно на тарілку через край сковороди, прикрашаємо пір'ям зеленого лука і подаємо до столу.
Для приготування такого омлету ніколи не використовується молоко, тому що таким чином він виходить рідким, що суперечить традиціям французької кулінарії.
При бажанні французький омлет можна наповнити різноманітними інгредієнтами в готовому вигляді, чи то горошок, відварні або смажені гриби , м'ясний фарш, тертий сир і навіть консервовані фрукти.
Як приготувати омлет по-французьки, ми більш детально розповімо в наших рецептах.
Рецепт класичного французького омлету
Інгредієнти:
Приготування
На холодну сковорідку кладемо вершкове масло і розтоплюємо його, підігріваючи на повільному вогні. У миску розбиваємо яйця, збиваємо виделкою або вінчиком, але не збиваємо, додаємо сіль і білий мелений перець. Потім вливаємо зі сковороди потроху, максимально тоненькою цівкою, майже всі розтоплене масло і перемішуємо. Виливаємо отриману суміш на сковороду, де топилося масло і смажимо на повільному вогні. Як тільки краї почнуть біліти, не чекаючи готовності всього омлету, скручуємо його повільно і акуратно за допомогою лопатки рулетом. Залишаємо на сковороді в такому вигляді ще на пів хвилини і перекладаємо через край сковороди на тарілку швом вниз. В результаті отримуємо світлий скручений французький омлет з дуже ніжною, пористої і повітряної структурою. Подаємо до столу зі свіжої рубаною зеленню.
Французький омлет з начинкою і м'яким сиром
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо шматочки бекону до появи жиру. Потім додаємо нарізані кубиками ріпчасту цибулю, гриби, болгарський перець, сіль, мелений білий перець, подрібнений часник і припускаємо до готовності, періодично помішуючи. Розмішуємо виделкою яйця з сіллю до однорідності і виливаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом і готуємо на повільному вогні до побіління країв. Потім викладаємо по центру гарячу начинку, зверху посипаємо натертим сиром і підверніть краю. Перекладаємо готовий омлет акуратно на тарілку через край сковороди, прикрашаємо пір'ям зеленого лука і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчня по-французьки
Вашій увазі пропонується незвичайний варіант звичайної яєчні. Це дуже оригінальне і красиве блюдо, яким можна порадувати себе і своїх близьких. Яєчня
Омлет в гуртку в мікрохвильовці
Омлет відноситься до швидких, але дуже ситним сніданків, особливо якщо в нього додати ковбасу, гриби або сир. В мікрохвильовці омлет можна
Як зробити омлет на сковороді?
Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім
Омлет з молоком
Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
Омлет з начинкою
Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
Омурайсу
Омурайсу - японський омлет з начинкою з м'яса і рису. Подають його зазвичай з кетчупом та іншими соусами. Виходить смачний і ситний сніданок. Давайте