Йогурт в домашніх умовах

Йогурт в домашніх умовах без закваски
Інгредієнти:
Приготування
Обраний вид молока ми кип'ятити не будемо, оскільки в цьому немає потреби. Виливаємо його в ретельно вимиту каструлю і нагріваємо на середньому вогні газової плити до 40 максимум до 44 градусів. До теплого стану підігріваємо в ємності з гарячою водою стаканчик «Активии», а після викладаємо його вміст в молоко. Розмішуємо йогурт в молоці за допомогою ручного віночка. Потім, також ретельно розчиняємо в цій суміші сухе молоко. Отриману однорідну заготовку для йогурту розливаємо по спеціальним баночках йогуртниці. Встановлюємо їх і визначаємо час 8 годин, потім накриваємо все кришкою і запускаємо йогуртницю . Прилад вимкнеться після закінчення часу й можна буде перемістити ємності з йогуртом годинки на 3 в холодильник.
Натуральний йогурт в домашніх умовах без йогуртниці
Інгредієнти:
Приготування
Свіже молоко виливаємо у більшу, стерильно чисту каструлю і обов'язково піддаємо його процесу кип'ятіння протягом 13-14 хвилин в режимі середнього вогню. Після, охолоджуємо наше молочко до такої міри, щоб в ньому можна було утримувати мізинець хоча б протягом 15-20 секунд. Відливаємо близько 150 мілілітрів молока і розмішуємо в ньому вміст пакетиків «Наріне». Перелити все в загальну масу і перемішуємо закваску з усім молоком. Закрити ємність кришкою і ставимо її в саме тепле місце. Зверху каструльку прикриваємо парочкою щільних махрових рушників. Через 12 годин ваш йогурт, приготований в домашніх умовах можна буде вважати готовим. Але для повного завершення краще охолодити його в холодильнику, а після насолоджуватися отриманої смакотою.
Грецький йогурт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Переливаємо молоко в каструлю з товстим дном з нержавіючої сталі і виставляємо її на конфорки плити з включеним помірним вогнем. Після закипання молоко бажано прокип'ятити хоча б 8-10 хвилин. Після, переміщаємо нашу каструлю в більш прохолодне місце,

Друшляк або сито застеляємо втричі складеної стерильною марлею і переміщаємо в нього приготовлений йогурт. Друшляк ставимо на ємність і відправляємо цю конструкцію в холодильну камеру. Через 3-4 години, коли з йогурту стече зайва рідина сироватки перекладаємо залишився в друшляку грецький йогурт з порційним баночках.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити йогурт в домашніх умовах?
Якщо ви не є шанувальником магазинних молочних продуктів, то описані далі рецепти безсумнівно вам сподобаються. Розповімо, як зробити власноруч

Йогурт в йогуртниці – рецепт
Маючи в розпорядженні домашню йогуртницю просто необхідно приготувати натуральний продукт самостійно. Це і корисніше і радості принесе більше від

Домашній йогурт - рецепт
Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.

Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту

Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому

Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх