Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Йогурт в йогуртниці – рецепт

Йогурт в йогуртниці – рецепт

10-04-2016, 21:19
392
Йогурт в йогуртниці – рецепт
Про користь йогуртів знають, мабуть, навіть діти. Але не всі йогурти однаково корисні. Ті, що ми бачимо на полицях магазинів, корисними назвати складно. Виробники заявляють, що продукт містить багато живих бактерій, а це зовсім не так, адже терміни їх зберігання бувають і більш двох тижнів. До того ж там багато різних добавок, консервантів і підсилювачів смаку. Так що вихід один – готувати цей продукт вдома самостійно, адже це зовсім не складно. Рецепти, як зробити йогурт в йогуртниці, читайте нижче. Мінімум зусиль і продуктів, а в результаті отримуємо дуже смачний натуральний продукт.
Домашній йогурт в йогуртниці – рецепт
Інгредієнти:

  • незбиране молоко пастеризоване – 600 мл;

  • біфідобактерії в капсулах – 2 шт.


  • Приготування
    Нагріваємо молоко, розливаємо його по 4 ємкостей. У кожну з них насипаємо по половинці капсули і акуратно розмішуємо. Ставимо ємності в йогуртницю і на 8 годин залишаємо. Зберігати готовий йогурт можна в холодильнику дня 4.
    Рецепт йогурту в йогуртниці без закваски
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;

  • готовий йогурт – 100 г;

  • мелена ваніль – 10 р.


  • Приготування
    У підігріте пастеризоване молоко кладемо ваніль, розмішуємо, потім кладемо йогурт, знову добре розмішуємо. Розливаємо суміш по банках, закриваємо кришками і ставимо в йогуртницю. Через 6-8 годин смачний продукт буде готовий.
    Рецепт смачного йогурту в йогуртниці
    Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • вода – 20 мл;

  • молоко – 1 літр;

  • готовий йогурт – 200 р.


  • Приготування
    Апельсин чистимо від шкірки і перегородок. Нарізаємо м'якоть невеликими шматочками і покласти в каструльку. Всипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Помішуючи, доводимо до кипіння. Потім охолоджуємо і розкладаємо по стаканчиках. Кип'ятимо Молоко, потім охолоджуємо до 37 градусів, додаємо в нього 200 г готового йогурту і добре розмішуємо. Розливаємо отриману суміш по стаканчиках, в які вже раніше помістили апельсини. Поміщаємо ємності в прилад, закриваємо і залишаємо годин на 8. Після цього можна ласувати смачними натуральним і дуже корисним йогуртом.
    Рецепт йогурту в йогуртниці з активией
    Інгредієнти:

  • жирне молоко – 1 літр;

  • активія без добавок – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Чим жирніше використовується молоко, тим в результаті густіше вийде йогурт. Отже, кип'ятимо молоко, охолоджуємо до температури 37-40 градусів. Якщо ж ми беремо стерилізоване молоко, його кип'ятити не треба, достатньо просто підігріти до потрібної температури. В невеликій кількості молока розмішуємо активию і вливаємо масу у загальний обсяг. Ретельно розмішуємо до однорідності. Розливаємо суміш по банках, накриваємо кришками і ставимо в йогуртницю на 5-7 годин. Готовий йогурт спочатку ставимо в холодильник, щоб він добре загуснув, а вже потім приступаємо до дегустації. Його можна їсти просто так в чистому вигляді, а можна перед подачею в кожну порцію додати цукор, варення, джем або ж шматочки фруктів.
    Йогурт з фруктами в йогуртниці – рецепт
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;

  • закваска – 1 пакетик;

  • фрукти консервовані .


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до температури приблизно 37-40 градусів. Потім додаємо в нього закваску і добре
    Йогурт в йогуртниці – рецепт
    розмішуємо. В баночки розкладаємо шматочки консервованих фруктів. Якщо використовуємо свіжі, то їх краще спочатку притрусити цукром, влити трохи води і довести до кипіння. Так як з-за свіжих фруктів молоко може згорнутися. Отже, заливаємо фрукти молоком із закваскою і ставимо ємності в йогуртницю. Залишаємо годин на 6 а потім прибираємо в холодильник.
    Простий натуральний йогурт без добавок можна використовувати для заправки салатів. А також в готовий продукт вже можна додавати різні добавки – горіхи, сухофрукти навіть злаки. Тоді порція йогурту перетвориться в дуже смачний і поживний сніданок.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити йогурт в домашніх умовах?
    Як зробити йогурт в домашніх умовах?
    Якщо ви не є шанувальником магазинних молочних продуктів, то описані далі рецепти безсумнівно вам сподобаються. Розповімо, як зробити власноруч
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    Йогуртниця - дуже корисне придбання для вашої кухні, адже з її допомогою можна готувати не тільки домашній йогурт, але і кефір, ряжанку, сметану і
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту
    Йогурт з молока
    Йогурт з молока
    Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх