Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити йогурт в домашніх умовах?

Як зробити йогурт в домашніх умовах?

10-04-2016, 21:19
595
Як зробити йогурт в домашніх умовах?
Незважаючи на те, що упаковки більшості магазинних йогуртів рясніють твердженнями про те, що їх продукт містить максимальну кількість корисних для ШКТ мікроорганізмів, насправді це твердження може значно розходитися з фактами і перевірити це самостійно не вдасться. Саме тому ми навчимо вас, як зробити йогурт в домашніх умовах з покупної закваски або, використовуючи вже готовий йогурт, складу якого ви довіряєте.

Як зробити домашній йогурт без йогуртниці?


Такий девайс як йогуртниця здатний помітно спростити життя всім тим, хто регулярно готує домашні молочні продукти, але іншим, хто тільки пробує свої сили на цьому поприщі, рекомендуємо зробити домашній продукт кустарним методом.
Інгредієнти:

  • молоко (сире) - 1 л;

  • йогурт - 120 г;

  • кленовий сироп - 35 мл


  • Приготування
    Для того, щоб гарантовано отримати задовольняє вас продукту, краще скористатися кулінарним термометром, але при достатньому досвіді в готуванні можна обійтися і без нього. Підігрійте молоко до 40 градусів, а потім підсолодіть його, додавши трохи кленового сиропу. Перемішавши, влийте молоко до йогурту, повторіть перемішування і розлийте йогуртную суміш по баночках. Кожну з баночок накрийте листом фольги і поставте в розігріту до 50 градусів духовку на півтори години. Після, вимкніть духовку і не відкривайте всю ніч. Вранці дістаньте йогурт і охолодіть його протягом 4 годин перед вживанням.

    Як зробити йогурт в йогуртниці - рецепт


    Якщо у вашому розпорядженні є йогуртниця, то вам напевно доводилося готувати йогурт до цього і в ідеалі у вас залишилася баночка продукту зі свіжої партії, який виступить в якості закваски для нового йогурту. Якщо баночки власного йогурту в розпорядженні немає, то можете використовувати магазинний продукт, тільки переконайтеся, що він хорошої якості. На півтора літра якісного молока піде одна стандартна баночка йогурту.
    Перед початком приготування йогурт розігрівають до 40 градусів, з метою того, щоб мікроорганізми в ньому могли розмножуватися як можна більш продуктивно і інтенсивно. Після того як молоко розігріється, його змішують з готовим йогуртом і розливають по банках йде в комплекті з пристроєм. Далі баночки встановлюються в чашу і вам залишається лише встановити час від 7 до 9 годин. За цей період при постійній температурі мікроорганізми почнуть зброджувати молоко і на виході вийде густий продукт. Для рідкого йогурту період приготування займає від 4 до 6 годин.

    Як зробити йогурт в термосі будинку?


    Підтримувати постійну температуру молока допоможе і термос .
    Як зробити йогурт в домашніх умовах?
    Тут, як і в звичайному рецепті, можна пускати в хід як спеціальну закваску, так і «живий» йогурт.
    Злегка підігрійте молоко, щоб його температура не перевищувала 45 градусів (в іншому випадку мікроорганізми загинуть). У разі використання бактеріальної культури, перед тим, як самому зробити йогурт в домашніх умовах, ознайомтеся з інструкцією і, слідуючи їй, закваску розведіть. Як правило з цією метою порошок добре збовтують з порцією теплої води. Після, влийте закваску до теплого молока і добре перемішайте. Перелийте майбутній йогурт в термос і залиште на всю ніч.

    Як зробити йогурт з закваски?


    Цей спосіб приготування не потребує нічого, крім ємності для приготування, пледа і теплого місця для зброджування. Розведіть бактеріальну закваску, слідуючи вказівкам інструкції до неї і влийте розчин у тепле молоко. Накрийте ємність з йогуртом чистої кришкою і добре укутайте, після чого поставте в тепло на всю ніч.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закваска для йогурту в домашніх умовах
    Закваска для йогурту в домашніх умовах
    Навіть сама яскрава упаковка і солодкий смак магазинного йогурту не здатні залучити їдця, попробовавшего одного разу натуральний, домашній продукт.
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    Йогуртниця - дуже корисне придбання для вашої кухні, адже з її допомогою можна готувати не тільки домашній йогурт, але і кефір, ряжанку, сметану і
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту
    Йогурт з молока
    Йогурт з молока
    Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх