» » Булгур - рецепти приготування

Булгур - рецепти приготування

Булгур - рецепти приготування
Булгур – це крупа, отримана з пшениці з допомогою спеціальної термічної обробки та подрібнення. Широке поширення він отримав в Азії і в Африці. На відміну від багатьох інших круп він не розварюється, стаючи кашеобразным, а застосування настільки широко, що в холодному звареному вигляді дуже часто використовується як інгредієнт для салатів.

Крупа булгур - простий рецепт приготування каші для гарніру


Інгредієнти:

  • булгур середньої або великої фракції (помелу) – 250 мл;

  • вода (холодна) – 500 мл;

  • вершкове масло – 120 г;

  • сіль.


  • Приготування
    При приготуванні булгуру необхідно враховувати деякі його особливості. Посуд необхідно вибирати товстостінну, так як він повинен не те щоб варитися, а скоріше нудитися, тому в мультиварці його правильно приготувати набагато легше. При варінні крупа збільшується в три рази, і як наслідок завжди потрібно враховувати розміри посуду або обсяг самої крупи. І ще одна особливість цієї крупи, обсмажування. Перед приготуванням булгур обсмажують на вершковому маслі, незалежно в якій страві надалі він буде використаний.
    Отже, розтопіть масло і всипте в нього крупу, перемішуючи обсмажуйте близько 3 хвилин після чого влийте воду і посоліть. А після закипання, до мінімуму зменшіть температуру і накрийте кришкою, через 15-20 хвилин булгур буде майже готовий, йому тільки потрібно буде дати настоятися близько 5 хвилин.

    Плов з м'ясом з булгуру - рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • жир – 150 г;

  • яловичина – 05 кг;

  • морква – 05 кг;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • вода – 500 мл;

  • булгур – 250 мл;

  • зіра – 1/2 ч. ложки;

  • коріандр – 1/2 ч. ложки;

  • часник - 1 головка;

  • барбарис – 5 шт.;

  • пекучий перець – 1 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Для плову з булгуру знадобиться така ж посуд, як і для більш звичного для нас плов з рису, це повинна бути каструля або казан з товстими стінками. Жир свинячий або баранячий курдючний наріжте не дуже і поставте вытапливаться. В цей час наріжте м'ясо не більше 1/3 сірникової коробки, а цибулю на чверть кільця. Після того, як жир розтопиться, збільште температуру і, почекавши якийсь час, покладіть туди м'ясо, це робиться для того, щоб м'ясо не пустило сік, а зразу схопилося як у фритюрі.
    Саме час розпочати підготовку морквини, її в плові не мало, а нарізати моркву необхідно не дуже довгою соломкою, приблизно до п'яти сантиметрів. До смаженій м'ясу приєднайте цибулю, а після його розм'якшення і моркву. Булгур на окремій сковороді обсмажте на олії близько 3 хвилин і він буде готовий до використання. Потім, як обсмажиться і моркву, влийте 250 мл гарячої води, посоліть. Покладіть пекучий перець і не до кінця очищену головку часнику, з неї потрібно зняти тільки верхній шар лушпиння. Додайте половину спецій і перемішавши, на мінімум знизьте температуру, близько 10 хвилин все повинно потушиться. Тепер викладайте шаром булгур, ні в якому разі не перемішуючи з м'ясом і овочами, просто викладіть шаром і розрівняйте шумівкою, а після через все тугіше шумівку налийте інші 250 мл гарячої води, так щоб не порушити шар булгуру. І знову посоліть і додайте спеції, після закипання, до готовності залишиться чекати не більше 20 хвилин.

    Рецепт приготування булгуру з овочами


    Інгредієнти:

  • булгур – 160 мл;

  • вода – 320 мл;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • цукіні – 1 шт.;

  • помідори черрі – 5 штук;

  • горошок зелений – 120 мл;

  • кукурудза – 3 ст. ложки;

  • сир твердий (тертий) – 2 ст. ложки;

  • розмарин – 1/2 ч. ложки;

  • олія оливкова – 40 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • петрушка – 1 пучок;

  • перець;

  • сіль.
  • Булгур - рецепти приготування


    Приготування
    Поріжте приблизно однаковими шматочками цукіні і солодкий перець, після чого швидко протягом 7 хвилин обсмажте на оливковій олії при високій температурі, після додавши до них черрі порізані на чотири частини, розмарин, сіль, перець і смажте ще 5 хвилин. Виклавши овочі в цій же сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте булгур, після додавши в нього воду. А через 20 хвилин, овочі поверніть назад до булгуру, всипте горошок і кукурудзу, перемішайте і дайте постояти на вогні близько 5 хвилин. Викладений на тарілку булгур з овочами присипте сиром і рубаною зеленню.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:30
    Переглядів: 1004