Млинці без борошна
Якщо є необхідність спекти млинці без борошна, то дана стаття допоможе вам впоратися із завданням на «відмінно». Нижче ми пропонуємо рецепти, з яких ви зможете підібрати для себе найбільш прийнятний варіант цієї страви.
Інгредієнти:
крохмаль картопляний – 165 г;
пісок цукровий – 55 г;
молоко незбиране – 460 мл;
яйця курячі великі – 5 шт.;
сода харчова, погашена оцтом – 5 г;
масло рослинне без запаху (в тісто) – 45 мл;
сіль поварена – 1 середня щіпка;
олія рафінована для змащування дна сковороди.
Приготування
Картопляний крохмаль змішуємо з цукровим піском, сіллю кухонної і трохи обробленими до однорідності курячими яйцями, а потім вливаємо молоко незбиране і перемішуємо все самим ретельним чином, домагаючись розчинення всіх крохмальних грудок. На завершення приготування тіста вмішуємо в нього масло рослинне без запаху і погашену оцтом або соком лимончика харчову соду.
Випікаємо млинці на крохмалі також як і традиційні, на промасленим, грунтовно прогрітій сковороді. Обов'язково перемішуємо тісто, перед тим як набирати чергову порцію, так як крохмаль на відміну від борошна має властивість осідати на дно посудини.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці – 120 г;
цукровий пісок – 25 г;
молоко незбиране – 240 мл;
очищена вода – 240 мл;
яйця великі курячі – 2 шт.;
олія рослинна без запаху (в тісто) – 20 мл;
сіль поварена – 1 середня щіпка;
олія рафінована для змащування дна сковороди.
Приготування
Скориставшись кавомолкою, подрібнюємо вівсяні пластівці до отримання борошна. Водичку прогріваємо до температури 45 градусів, висипаємо в неї отриману вівсяну муку і розмішуємо. Залишаємо масу розбухати приблизно хвилин на п'ятнадцять. В отриману суміш вливаємо олію і незбиране молоко, розчинивши в ньому попередньо цукровий пісок, кухонну сіль і додавши трохи збите яйце. Розмішати суміш ретельно, отримуємо готовий млинцеве тісто без борошна з вівсяних пластівців.
Смажимо млинці, як колись, на промасленим, добре прогрітій сковороді, налив на її дно трохи підготовленого вівсяного тіста і розподіливши його рівномірним шаром нахилами ємності в різні сторони. Після того як вироби підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на блюдо і подаємо з медом, варенням або сметаною.
Інгредієнти:
манна крупа – 225 г;
пісок цукровий – 65 г;
молоко незбиране – 600 мл;
великі курячі яйця – 3 шт.;
олія рафінована для змащування дна сковороди;
сіль поварена – 1 середня щіпка.
Приготування
Спочатку обробляємо міксером змішані з цукровим піском і сіллю курячі яйця. Потім всипаємо манну крупу, вливаємо склянку трохи теплого молока і збиваємо суміш добренько за допомогою міксера. Даємо суміші постояти протягом тридцяти хвилин, а після цього вливаємо інше молоко і ретельно розмішуємо. Для випікання традиційно розподіляємо невелику кількість тіста по дну промасленим сковороди і даємо підрум'янитися з двох сторін. Перед набором ополоником кожної порції тіста обов'язково гарненько перемішуємо його.
Інгредієнти:
гречана мука із зеленої гречки – 225 г;
пісок цукровий – 25 г;
молоко незбиране – 220 мл;
вода фільтрована – 220 мл;
кефір або лимонний сік – 40 мл;
вершкове масло – 60 г;
великі курячі яйця – 6 шт.;
ванілін – 1 щіпка;
олія рафінована для змащування дна сковороди;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
В даному випадку ми будемо використовувати для приготування млинців борошно, зроблену з зеленої гречки. Її можна успішно перемолоти до потрібної текстури в кавомолці. Змішуємо гречану борошно з цукровим піском, водою, молоком, сіллю і кефіром або лимонним соком, прикриваємо кришкою або тканиною і залишаємо на вісім годин або на ніч настоюватися.
По закінченні часу додаємо в масу збиті яйця трохи і щіпку ванілі і перемішуємо. Випікаємо млинці тим же методом, що і в попередніх рецептах на промасленим прогрітій сковороді, розподіливши трохи тесту по її дну.
Млинці на крохмалі без борошна - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картопляний крохмаль змішуємо з цукровим піском, сіллю кухонної і трохи обробленими до однорідності курячими яйцями, а потім вливаємо молоко незбиране і перемішуємо все самим ретельним чином, домагаючись розчинення всіх крохмальних грудок. На завершення приготування тіста вмішуємо в нього масло рослинне без запаху і погашену оцтом або соком лимончика харчову соду.
Випікаємо млинці на крохмалі також як і традиційні, на промасленим, грунтовно прогрітій сковороді. Обов'язково перемішуємо тісто, перед тим як набирати чергову порцію, так як крохмаль на відміну від борошна має властивість осідати на дно посудини.
Млинці з вівсяних пластівців без борошна
Інгредієнти:
Приготування
Скориставшись кавомолкою, подрібнюємо вівсяні пластівці до отримання борошна. Водичку прогріваємо до температури 45 градусів, висипаємо в неї отриману вівсяну муку і розмішуємо. Залишаємо масу розбухати приблизно хвилин на п'ятнадцять. В отриману суміш вливаємо олію і незбиране молоко, розчинивши в ньому попередньо цукровий пісок, кухонну сіль і додавши трохи збите яйце. Розмішати суміш ретельно, отримуємо готовий млинцеве тісто без борошна з вівсяних пластівців.
Смажимо млинці, як колись, на промасленим, добре прогрітій сковороді, налив на її дно трохи підготовленого вівсяного тіста і розподіливши його рівномірним шаром нахилами ємності в різні сторони. Після того як вироби підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на блюдо і подаємо з медом, варенням або сметаною.
Млинці з манки без борошна
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку обробляємо міксером змішані з цукровим піском і сіллю курячі яйця. Потім всипаємо манну крупу, вливаємо склянку трохи теплого молока і збиваємо суміш добренько за допомогою міксера. Даємо суміші постояти протягом тридцяти хвилин, а після цього вливаємо інше молоко і ретельно розмішуємо. Для випікання традиційно розподіляємо невелику кількість тіста по дну промасленим сковороди і даємо підрум'янитися з двох сторін. Перед набором ополоником кожної порції тіста обов'язково гарненько перемішуємо його.
Як приготувати гречані млинці без пшеничного борошна?
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку ми будемо використовувати для приготування млинців борошно, зроблену з зеленої гречки. Її можна успішно перемолоти до потрібної текстури в кавомолці. Змішуємо гречану борошно з цукровим піском, водою, молоком, сіллю і кефіром або лимонним соком, прикриваємо кришкою або тканиною і залишаємо на вісім годин або на ніч настоюватися.
По закінченні часу додаємо в масу збиті яйця трохи і щіпку ванілі і перемішуємо. Випікаємо млинці тим же методом, що і в попередніх рецептах на промасленим прогрітій сковороді, розподіливши трохи тесту по її дну.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий рецепт млинців
З безлічі рецептів млинцевого тесту ми вибрали прості і безтурботні варіанти. Не секрет, що в приготуванні ідеальних тонких виробів існують певні
Млинці з вівсяної муки
Перетворити звичайний сніданок у надзвичайно корисний і смачний неймовірно просто. Далі розповімо, як робити справжні вівсяні млинці. Спробуйте, вам
Товсті млинці
Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
Млинці на воді з яйцями
У цій статті зібрані основні рецепти звичайних звичних млинців на основі води з додаванням яєць. Розповімо, якими новими інгредієнтами можна
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Млинці з вівсяних пластівців
Млинці можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Пропонуємо рецепт приготування млинців з вівсяних пластівців - дуже ніжних, смачних і з