Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинці без борошна

Млинці без борошна

18-04-2016, 21:17
1 468
Млинці без борошна
Якщо є необхідність спекти млинці без борошна, то дана стаття допоможе вам впоратися із завданням на «відмінно». Нижче ми пропонуємо рецепти, з яких ви зможете підібрати для себе найбільш прийнятний варіант цієї страви.

Млинці на крохмалі без борошна - рецепт


Інгредієнти:

  • крохмаль картопляний – 165 г;

  • пісок цукровий – 55 г;

  • молоко незбиране – 460 мл;

  • яйця курячі великі – 5 шт.;

  • сода харчова, погашена оцтом – 5 г;

  • масло рослинне без запаху (в тісто) – 45 мл;

  • сіль поварена – 1 середня щіпка;

  • олія рафінована для змащування дна сковороди.


  • Приготування
    Картопляний крохмаль змішуємо з цукровим піском, сіллю кухонної і трохи обробленими до однорідності курячими яйцями, а потім вливаємо молоко незбиране і перемішуємо все самим ретельним чином, домагаючись розчинення всіх крохмальних грудок. На завершення приготування тіста вмішуємо в нього масло рослинне без запаху і погашену оцтом або соком лимончика харчову соду.
    Випікаємо млинці на крохмалі також як і традиційні, на промасленим, грунтовно прогрітій сковороді. Обов'язково перемішуємо тісто, перед тим як набирати чергову порцію, так як крохмаль на відміну від борошна має властивість осідати на дно посудини.

    Млинці з вівсяних пластівців без борошна


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 120 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • молоко незбиране – 240 мл;

  • очищена вода – 240 мл;

  • яйця великі курячі – 2 шт.;

  • олія рослинна без запаху (в тісто) – 20 мл;

  • сіль поварена – 1 середня щіпка;

  • олія рафінована для змащування дна сковороди.


  • Приготування
    Скориставшись кавомолкою, подрібнюємо вівсяні пластівці до отримання борошна. Водичку прогріваємо до температури 45 градусів, висипаємо в неї отриману вівсяну муку і розмішуємо. Залишаємо масу розбухати приблизно хвилин на п'ятнадцять. В отриману суміш вливаємо олію і незбиране молоко, розчинивши в ньому попередньо цукровий пісок, кухонну сіль і додавши трохи збите яйце. Розмішати суміш ретельно, отримуємо готовий млинцеве тісто без борошна з вівсяних пластівців.
    Смажимо млинці, як колись, на промасленим, добре прогрітій сковороді, налив на її дно трохи підготовленого вівсяного тіста і розподіливши його рівномірним шаром нахилами ємності в різні сторони. Після того як вироби підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на блюдо і подаємо з медом, варенням або сметаною.

    Млинці з манки без борошна


    Інгредієнти:

  • манна крупа – 225 г;

  • пісок цукровий – 65 г;

  • молоко незбиране – 600 мл;

  • великі курячі яйця – 3 шт.;

  • олія рафінована для змащування дна сковороди;

  • сіль поварена – 1 середня щіпка.


  • Приготування
    Спочатку обробляємо міксером змішані з цукровим піском і сіллю курячі яйця. Потім всипаємо манну крупу, вливаємо склянку трохи теплого молока і збиваємо суміш добренько за допомогою міксера. Даємо суміші постояти протягом тридцяти хвилин, а після цього вливаємо інше молоко і ретельно розмішуємо. Для випікання традиційно розподіляємо невелику кількість тіста по дну промасленим сковороди і даємо підрум'янитися з двох сторін. Перед набором ополоником кожної порції тіста обов'язково гарненько перемішуємо його.

    Як приготувати гречані млинці без пшеничного борошна?


    Інгредієнти:

  • гречана мука із зеленої гречки – 225 г;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • молоко незбиране – 220 мл;

  • вода фільтрована – 220 мл;

  • кефір або лимонний сік – 40 мл;

  • вершкове масло – 60 г;

  • великі курячі яйця – 6 шт.;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • олія рафінована для змащування дна сковороди;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Млинці без борошна

    В даному випадку ми будемо використовувати для приготування млинців борошно, зроблену з зеленої гречки. Її можна успішно перемолоти до потрібної текстури в кавомолці. Змішуємо гречану борошно з цукровим піском, водою, молоком, сіллю і кефіром або лимонним соком, прикриваємо кришкою або тканиною і залишаємо на вісім годин або на ніч настоюватися.
    По закінченні часу додаємо в масу збиті яйця трохи і щіпку ванілі і перемішуємо. Випікаємо млинці тим же методом, що і в попередніх рецептах на промасленим прогрітій сковороді, розподіливши трохи тесту по її дну.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий рецепт млинців
    Простий рецепт млинців
    З безлічі рецептів млинцевого тесту ми вибрали прості і безтурботні варіанти. Не секрет, що в приготуванні ідеальних тонких виробів існують певні
    Млинці з вівсяної муки
    Млинці з вівсяної муки
    Перетворити звичайний сніданок у надзвичайно корисний і смачний неймовірно просто. Далі розповімо, як робити справжні вівсяні млинці. Спробуйте, вам
    Товсті млинці
    Товсті млинці
    Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
    Млинці на воді з яйцями
    Млинці на воді з яйцями
    У цій статті зібрані основні рецепти звичайних звичних млинців на основі води з додаванням яєць. Розповімо, якими новими інгредієнтами можна
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Млинці з вівсяних пластівців
    Млинці з вівсяних пластівців
    Млинці можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Пропонуємо рецепт приготування млинців з вівсяних пластівців - дуже ніжних, смачних і з