Якщо є необхідність спекти млинці без борошна, то дана стаття допоможе вам впоратися із завданням на «відмінно». Нижче ми пропонуємо рецепти, з яких ви зможете підібрати для себе найбільш прийнятний варіант цієї страви.
Млинці на крохмалі без борошна - рецепт
Інгредієнти: крохмаль картопляний – 165 г; пісок цукровий – 55 г; молоко незбиране – 460 мл; яйця курячі великі – 5 шт.; сода харчова, погашена оцтом – 5 г; масло рослинне без запаху (в тісто) – 45 мл; сіль поварена – 1 середня щіпка; олія рафінована для змащування дна сковороди. Приготування Картопляний крохмаль змішуємо з цукровим піском, сіллю кухонної і трохи обробленими до однорідності курячими яйцями, а потім вливаємо молоко незбиране і перемішуємо все самим ретельним чином, домагаючись розчинення всіх крохмальних грудок. На завершення приготування тіста вмішуємо в нього масло рослинне без запаху і погашену оцтом або соком лимончика харчову соду.
Випікаємо млинці на крохмалі також як і традиційні, на промасленим, грунтовно прогрітій сковороді. Обов'язково перемішуємо тісто, перед тим як набирати чергову порцію, так як крохмаль на відміну від борошна має властивість осідати на дно посудини.
Млинці з вівсяних пластівців без борошна
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 120 г; цукровий пісок – 25 г; молоко незбиране – 240 мл; очищена вода – 240 мл; яйця великі курячі – 2 шт.; олія рослинна без запаху (в тісто) – 20 мл; сіль поварена – 1 середня щіпка; олія рафінована для змащування дна сковороди. Приготування Скориставшись кавомолкою, подрібнюємо вівсяні пластівці до отримання борошна. Водичку прогріваємо до температури 45 градусів, висипаємо в неї отриману вівсяну муку і розмішуємо. Залишаємо масу розбухати приблизно хвилин на п'ятнадцять. В отриману суміш вливаємо олію і незбиране молоко, розчинивши в ньому попередньо цукровий пісок, кухонну сіль і додавши трохи збите яйце. Розмішати суміш ретельно, отримуємо готовий млинцеве тісто без борошна з вівсяних пластівців.
Смажимо млинці, як колись, на промасленим, добре прогрітій сковороді, налив на її дно трохи підготовленого вівсяного тіста і розподіливши його рівномірним шаром нахилами ємності в різні сторони. Після того як вироби підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на блюдо і подаємо з медом, варенням або сметаною.
Млинці з манки без борошна
Інгредієнти: манна крупа – 225 г; пісок цукровий – 65 г; молоко незбиране – 600 мл; великі курячі яйця – 3 шт.; олія рафінована для змащування дна сковороди; сіль поварена – 1 середня щіпка. Приготування Спочатку обробляємо міксером змішані з цукровим піском і сіллю курячі яйця. Потім всипаємо манну крупу, вливаємо склянку трохи теплого молока і збиваємо суміш добренько за допомогою міксера. Даємо суміші постояти протягом тридцяти хвилин, а після цього вливаємо інше молоко і ретельно розмішуємо. Для випікання традиційно розподіляємо невелику кількість тіста по дну промасленим сковороди і даємо підрум'янитися з двох сторін. Перед набором ополоником кожної порції тіста обов'язково гарненько перемішуємо його.
Як приготувати гречані млинці без пшеничного борошна?
Інгредієнти: гречана мука із зеленої гречки – 225 г; пісок цукровий – 25 г; молоко незбиране – 220 мл; вода фільтрована – 220 мл; кефір або лимонний сік – 40 мл; вершкове масло – 60 г; великі курячі яйця – 6 шт.; ванілін – 1 щіпка; олія рафінована для змащування дна сковороди; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування В даному випадку ми будемо використовувати для приготування млинців борошно, зроблену з зеленої гречки. Її можна успішно перемолоти до потрібної текстури в кавомолці. Змішуємо гречану борошно з цукровим піском, водою, молоком, сіллю і кефіром або лимонним соком, прикриваємо кришкою або тканиною і залишаємо на вісім годин або на ніч настоюватися.
По закінченні часу додаємо в масу збиті яйця трохи і щіпку ванілі і перемішуємо. Випікаємо млинці тим же методом, що і в попередніх рецептах на промасленим прогрітій сковороді, розподіливши трохи тесту по її дну.