Страви на сніданок
Для тих, кому набридла вівсянка на сніданок, ми розповімо, які ще легкі страви можна швидко і смачно приготувати до ранкової трапези.
Інгредієнти:
кефір – 245 мл;
крупа гречана – 2 ст. ложки;
смакові добавки на вибір (горіхи, сухофрукти, мед та ін).
Приготування
Цей рецепт добре відомий серед тих, хто, так чи інакше, прагне підтримувати на належному рівні свою вагу. Поєднання гречаної крупи з кефіром очищає організм від шлаків, виводить надлишки рідини і сприяє зниженню ваги. Особливо корисно це блюдо на сніданок, а для його приготування досить з вечора залити попередньо промиту гречану крупу кефіром і залишити до ранку. Перед подачею можна доповнити це неймовірно корисна страва подрібненими горіхами або сухофруктами, а також заправити за бажанням медом або варенням.
Найшвидше і найпростіше, що можна приготувати на сніданок - це звична яєчня або омлет . І готувати її напевно вміють все. Але навіть таке банальне страву можна урізноманітнити, внісши деякі корективи в процес приготування або ж доповнивши його іншими компонентами.
Так, наприклад, приготуйте звичну яєчню в шматочку хліба, і вона справить на вас абсолютно нове враження. Для цього у скибочки хліба вирізаємо серединку, залишаючи з боків на кірці по одному сантиметру м'якоті, і обсмажуємо отриману «рамку» з одного боку до рум'яності. Після цього перевертаємо хлібець і вбиваємо в порожнечу одне яйце. Зменшуємо вогонь до мінімального і витримуємо страву до готовності білка, при необхідності посоливши і поперчив його.
Можна також приготувати яєчню в «рамці» з солодкого перцю, розрізавши великий м'ясистий плід на кільця, або ж зробити композицію з половинки томатів без насіння і яйця і запекти її в духовці. Будь-який з варіантів можна доповнювати беконом, шинкою або скибочками ковбасних виробів.
Хочете зменшити калорійність сніданку з яєць? Приготуйте яйця пашот. Це блюдо не тільки смачно, але ще й корисно, так як готується без застосування будь-якого роду жирів і звільнився від процесу смаження. Для цього саме свіже куряче яйце вбиваємо в ополоник і опускаємо його в ємність з помірно киплячою водою, підсолюємо її і додавши трохи оцту. Яйця пашот можна подати з овочами, шинкою, ковбасними виробами або просто з скибочкою рум'яного тосту.
Ще одним з компонентів, що є прекрасною основою безлічі варіацій страв до сніданку є сир. З нього можна зробити відмінний десерт, з'єднавши з шматочками фруктів або ягід і пробивши блендером до однорідності. Доповнивши також страву горіхами і шоколадним соусом, отримаємо неймовірно смачне ласощі, яке стане для вас чудовим початком дня.
А малюкам можна з сиру зробити чарівні бутерброди з сиром, витіювато прикрасивши їх корисними овочами.
Гречка з кефіром на сніданок
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт добре відомий серед тих, хто, так чи інакше, прагне підтримувати на належному рівні свою вагу. Поєднання гречаної крупи з кефіром очищає організм від шлаків, виводить надлишки рідини і сприяє зниженню ваги. Особливо корисно це блюдо на сніданок, а для його приготування досить з вечора залити попередньо промиту гречану крупу кефіром і залишити до ранку. Перед подачею можна доповнити це неймовірно корисна страва подрібненими горіхами або сухофруктами, а також заправити за бажанням медом або варенням.
Страви з яєць на сніданок
Найшвидше і найпростіше, що можна приготувати на сніданок - це звична яєчня або омлет . І готувати її напевно вміють все. Але навіть таке банальне страву можна урізноманітнити, внісши деякі корективи в процес приготування або ж доповнивши його іншими компонентами.
Так, наприклад, приготуйте звичну яєчню в шматочку хліба, і вона справить на вас абсолютно нове враження. Для цього у скибочки хліба вирізаємо серединку, залишаючи з боків на кірці по одному сантиметру м'якоті, і обсмажуємо отриману «рамку» з одного боку до рум'яності. Після цього перевертаємо хлібець і вбиваємо в порожнечу одне яйце. Зменшуємо вогонь до мінімального і витримуємо страву до готовності білка, при необхідності посоливши і поперчив його.
Можна також приготувати яєчню в «рамці» з солодкого перцю, розрізавши великий м'ясистий плід на кільця, або ж зробити композицію з половинки томатів без насіння і яйця і запекти її в духовці. Будь-який з варіантів можна доповнювати беконом, шинкою або скибочками ковбасних виробів.
Хочете зменшити калорійність сніданку з яєць? Приготуйте яйця пашот. Це блюдо не тільки смачно, але ще й корисно, так як готується без застосування будь-якого роду жирів і звільнився від процесу смаження. Для цього саме свіже куряче яйце вбиваємо в ополоник і опускаємо його в ємність з помірно киплячою водою, підсолюємо її і додавши трохи оцту. Яйця пашот можна подати з овочами, шинкою, ковбасними виробами або просто з скибочкою рум'яного тосту.
Страви з сиру на сніданок
Ще одним з компонентів, що є прекрасною основою безлічі варіацій страв до сніданку є сир. З нього можна зробити відмінний десерт, з'єднавши з шматочками фруктів або ягід і пробивши блендером до однорідності. Доповнивши також страву горіхами і шоколадним соусом, отримаємо неймовірно смачне ласощі, яке стане для вас чудовим початком дня.
А малюкам можна з сиру зробити чарівні бутерброди з сиром, витіювато прикрасивши їх корисними овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Швидкий сніданок – рецепти
Зарядити бадьорістю будь-якої людини на початку дня з легкістю зможе смачний сніданок. І якщо немає часу і бажання створювати химерні страви -
Як приготувати звичайну яєчню?
Яєчня – це дуже просте блюдо, приготувати його під силу навіть новачку на кухні. Незважаючи на те, що її приготування займає кілька хвилин, страва
Яєчня по-французьки
Вашій увазі пропонується незвичайний варіант звичайної яєчні. Це дуже оригінальне і красиве блюдо, яким можна порадувати себе і своїх близьких. Яєчня
Як приготувати яєчню?
Приготуйте на сніданок яєчню - проста й ситна страва, не вимагає великої кількості часу. Далі в нашій статті ми розповімо вам, як посмажити яйця
Бутерброди з яйцем
Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним
Яйця пашот: рецепт
Яйця пашот - відмінна альтернатива обридлим яєць некруто на сніданок. Ця страва дуже популярна в Європі, але на пострадянській території тільки зараз