» » Картопляно-м'ясна запіканка

Картопляно-м'ясна запіканка

Картопляно-м'ясна запіканка
Картопляно-м'ясна запіканка стане прекрасним блюдом для затишного домашнього вечері в колі родини. Також це чудовий варіант для господинь, які не люблять довго проводити час на кухні, стоячи біля плити. Страва готується досить швидко і виходить неймовірно ароматним і ситним. Переконайтеся в цьому самі!

Рецепт картопляно-м'ясної запіканки


Інгредієнти:

  • картопля – 380 г;

  • фарш м'ясний – 430 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 р.


  • Для заливки:

  • яйце – 4 шт.;

  • борошно – 45 г;

  • спеції;

  • майонез – 230 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати м'ясну запіканку, готуємо картоплю: чистимо його, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в каструлю з водою, щоб він не потемнів. Цибуля обробляємо, дрібненько шаткуємо і з'єднуємо з фаршем, подсаливая за смаком.
    Для заливки з'єднуємо в чаші яйця з майонезом, поступово всипаємо борошно і спеції. Злегка збиваємо масу виделкою і відставляємо в сторону.
    Тепер посуд мультиварки промазуємо маслом, викладаємо рівним шаром картопля, поливаємо його заливкою і розподіляємо по всій поверхні м'ясний фарш. Далі накриваємо залишилися картоплею, заливаємо вершковою сумішшю. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо картопляно-м'ясну запіканку в мультиварці 60 хвилин.

    Картопляна запіканка з м'ясними кульками в духовці


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 480 м;

  • картопля – 930 г;

  • помідори черрі – 230 г;

  • сир – 220 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 45 г;

  • морква – 45 г;

  • часник – 2 зубки;

  • манна суха крупа – 40 г;

  • майонез – 65 мл;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • олія рослинна;

  • куркума – 1 ч. ложка;

  • гірчиця – 15 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями і підрум'янюємо в маслі. Потім додаємо моркву, натерту соломкою і
    Картопляно-м'ясна запіканка
    подрібнений часник. Присипаємо овочі куркумою, перемішуємо і тушкуємо до м'якості. Потім знімаємо сковороду з плити і залишаємо остигати. Тим часом ліпимо з м'ясного фаршу невеликі фрикадельки. Картоплю чистимо, шаткуємо на крупній терочке і викладаємо в каструлю. Додаємо овочеву обжарку, посипаємо подрібненою зеленню, додаємо манку, кладемо майонез і гірчицю. Вбиваємо яйця, підсолюємо, перчимо за смаком і все перемішуємо. Підготовлену масу перекладаємо в форму для запікання і розрівнюємо ложкою. Зверху розкладаємо м'ясні кульки і помідори черрі. Посипаємо рясно тертим сиром і готуємо картопляно-м'ясну запіканку в духовці приблизно 30 хвилин.
    Додав: admin | 10-04-2016, 21:50
    Переглядів: 299